<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az egyre erősödő ellenhangok miatt új alapelveket fogalmazott meg az EU.

Az uniós vezetők 20 társadalmi jogot fogalmaznak meg azzal a céllal, hogy vonzóbbá tegyék az Európai Unió működését a szavazók körében – ezzel szembeszállva a régióban terjedő euro szkepticizmusra – írja a Reuters. A felsorolt társadalmi jogokat az Unió minden kormánya és intézménye támogatja, ezzel is megerősítve a gondolatot, hogy az Európai Unió a méltányos , jól működő munkaerőpiacok és jóléti rendszerek alapja.

Az irat olyan elveket foglal magában, amelyek a munkahelyekhez való egyenlő hozzáférést, a méltányos munkahelyi körülményeket, a megfelelő fizetést, a munkanélküli segélyek és a képzési rendszert stabil működését kívánja biztosítani.

A svéd miniszterelnök szerint itt az ideje, hogy az Európában az emberek legyenek az első helyen. Stefan Lofven hozzátette: számomra egyértelmű, hogy a közös piac nem jöhet létre addig, amíg a vállalkozásoknak és a munkáltatóknak a csökkenő bérekkel és romló munkakörülményekkel kell megküzdeniük.

Túl sok gazdaság, túl kevés társadalom

Beleköptek May levesébe: rajtuk akadt el a Brexit - További részletek >>>

A korábbi német, osztrák és cseh szavazásoknál előtérbe kerültek a populista nézetek, ami nyilvánvalóvá tette, hogy az emberek elfordulnak az EU-tól, erre pedig biztosan reagálni kell. Nagy-Britannia kiválás az EU-ból csak tovább erősíti, hogy előtérbe kell hoznunk a társadalmi kérdéseket – mondta az egyik uniós képviselő.

Az ír miniszterelnök szerint az utóbbi években sokkal erősebb figyelem került a gazdaságra és a bankszektorra, épp ezért fontos most olyan társadalmi kérdésekben előrejutni, mint az egyenlőség, a munkajogok és a juttatások. Az Európai Társadalmi Jogok Alappillére nevű dokumentum kimondja, hogy minden embernek joga van a minőségi oktatáshoz, továbbá, hogy nők és férfiak egyenlő esélyekkel rendelkeznek a munkaerőpiacon a fizetés tekintetében is.

Az uniós tisztviselők szerint ezeket a törvényeket az EU közvetlenül nem érvényesítheti, ezek csupán az Unió alapelveit foglalják írásba.

Milliók telepednének le az EU-ban

Az előző évekhez képest kimagaslóan sok tartózkodási engedélyt állítottak ki az Európai Unió tagállamaiban nem uniós állampolgárok részére. Az Európai Unió statisztikai hivatalának jelentése szerint főként ukránok, szíriaiak és amerikaiak voltak a kedvezményezettek. Tovább >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Oltópont lett a bécsi elnöki palotából
MTI | 2021. október 27. 07:07
Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Belgium szigorít
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 06:48
A belga kormány szigorította a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket, és országszerte QR-kódokat vezetnek be az éttermekbe, szórakozóhelyekre és sportlétesítményekbe való belépéshez.
Makro / Külgazdaság Rátelepedhet egy Airbnb típusú mamut a plázákra – mondja a Westend igazgatója
Mester Nándor | 2021. október 27. 05:42
Adatbázis, applikáció és influenszerek. E nélkül most nem szabad és nem is lehet sikeresen plázát üzemeltetni. Van azonban egy veszélyforrás: valamelyik informatikai óriás rátelepedhet a kiskereskedelemre és akkor már nem lesznek érvényesek a marketing tankönyvek – ezt lehet leszűrni abból, amit az egyik legrégebbi magyarországi bevásárlóközpont igazgatója vázolt lapunknak. 
Makro / Külgazdaság Azonnali intézkedéseket sürgetnek a magyar járványügyi szakemberek
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 19:05
Olyan járványügyi szakemberek, mint Falus András immunológus, Rékassy Balázs egészségügyi menedzser, Rusvari Miklós virológus, vagy Duda Ernő immunológus is aláírta azt az felhívást, amelyben a negyedik hullám miatt azonnali intézkedések meghozatalát kéri a döntéshozóktól. 
Makro / Külgazdaság Bosznia-Hercegovinában élesítik az orosz gázfegyvert
Márton András | 2021. október 26. 18:01
Bosznia-Hercegovina a nyugat-balkáni térség többi államához hasonlóan a földgáz szükségletét import forrásból kényszerül kielégíteni. Az ország energia biztonsága szempontjából komoly problémát jelent, hogy jelenleg kizárólag egy Szerbiából érkező belépési ponton megoldott a földgáz importja. Az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozási tárgyalásokat beárnyékolja, hogy jelen helyzetben a Gazprom és a szerb állam tulajdonában álló Srbijagas monopol helyzetben van. Az ellátási probléma megoldását nehezíti, hogy Bosznia-Hercegovina jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi lehetővé a források külső szereplők segítsége nélküli diverzifikációját.
Makro / Külgazdaság Gondolat és erő - de mi kell még az eredményes kormányzáshoz? Klasszis Klubunk vendége Giró-Szász András
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 16:11
Október 28-án a NER lényegét tárja fel nekünk a volt kormányszóvivő, Klasszis Klubunk következő rendezvényén.
Makro / Külgazdaság „Soros György török embere” miatt folyik a diplomáciai háború Erdogan és a Nyugat között
Káncz Csaba | 2021. október 26. 14:26
Akárcsak a magyar miniszterelnök esetében, a folyamatos Nyugat-ellenes provokációkra Erdogannak szüksége van, hogy lázban tartsa a törzs-szavazóbázisát, miközben a fiatal és a városi szavazók nagy része már elfordult tőle.  Törökország pénzügyi rendszere összességében egy kártyavárhoz hasonlítható.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Egyre több teszt lesz pozitív: nagyot ugrott a pozitivitási ráta és napi halálozási szám is
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 09:37
Tavasz óta nem látott szintekre emelkedett a napi áldozatok száma és a pozitivitási ráta is: az elvégzett tesztek 15 százaléka pozitívnak bizonyult a friss adatközlés szerint.
Makro / Külgazdaság NNK: markánsan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
MTI | 2021. október 26. 08:38
Markánsan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzet Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az internetes oldalán.
Makro / Külgazdaság Gazdasági és kereskedelmi kérdésekről egyeztettek Peking és Washington magas rangú képviselői
MTI | 2021. október 26. 07:54
Gazdasági és kereskedelmi kérdésekről egyeztetett Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter videókapcsolaton keresztül kedden reggel - adta hírül a kínai sajtó.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos