<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Rakétarendszert telepítettek a Kuril-szigetekre, Irán mégsem ad ballisztikus rakétákat Moszkvának. Reggeli háborús hírösszefoglaló.

 • Az elmúlt napokban három, feltehetően drónokkal végrehajtott támadás is érte Oroszország területét, három, az ukrán határoktól messze fekvő stratégiailag fontos repülőtéren is robbanások történtek.
  Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy az Egyesült Államok „se nem bátorította, se nem segítette Ukrajnát abban, hogy Oroszországon belüli célpontokat támadjon”.
  Vlagyimir Putyin tegnap vezető tisztviselőkkel találkozott, hogy a „belbiztonság” kérdéseiről tárgyaljanak. A Kreml tájékoztatása szerint Oroszország „megteszi a szükséges lépéseket” annak érdekében, hogy további hasonló ukrán támadások ne történhessenek.
 • Orosz közlés szerint legalább hat civil halt meg azokban a támadásokban, amelyeket tegnap ukrán erők intéztek Donyeck városa ellen.
 • Az ukrán egészségügyi miniszter arra kérte a tartományi hatóságokat, hogy fontolják meg a nem életmentő műtétek és kórházi beutalások felfüggesztését az áramszünetek miatt. A minisztérium közleményében kijelentették, hogy a sürgősségi ellátás továbbra is biztosítva van, de a tervezett, halasztható műtétek esetében érdemes lenne megfontolni későbbre tolásukat, ezzel is enyhítve az egészségügyi rendszerre nehezedő, az áramszünetek által súlyosbított nyomást.
 • Újra egymást vádolják harci cselekményekkel a felek Zaporizzsja környékén. Az ukrán források szerint orosz csapások következtében kritikus infrastrukturális létesítmények, illetve lakóépületek is megsérültek.

Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen egy orosz rakétatámadásban keletkezett tüzet oltanak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 11-én. Ukrán források szerint egy ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat
Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen egy orosz rakétatámadásban keletkezett tüzet oltanak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 11-én. Ukrán források szerint egy ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig azzal vádolta Ukrajnát, hogy lövedékeket lőtt ki a zaporizzsjai atomerőműre, és ezzel tudatosan egy nukleáris katasztrófa bekövetkeztének esélyét növeli. Az orosz erők Sojgu szerint „mindent megtesznek az erőmű biztonságának érdekében”.
 • Oroszország védelmi rakétarendszereket telepített a Kuril-szigetek egyik északi tagjára. A szigetek a második világháború óta vitatott területnek számítanak, Japán visszaköveteli azokat.

 • Az ukrán elnök tanácsadója szerint Irán egyelőre nem szállított ballisztikus rakétákat Oroszországnak, holott korábban minden jel arra mutatott, hogy a két állam között ilyen megállapodás született. Mihajlo Podoljak szerint Irán a nyugati diplomáciai nyomás, illetve az országban zajló tüntetések miatt döntött úgy, hogy egyelőre nem szállít rakétákat. A tanácsadó arról is beszélt, hogy információk szerint az oroszoknak még „két vagy három” nagyszabású, az ukrán energiainfrastruktúra elleni rakétatámadásra elegendő készletük maradt a hétfői támadás után.

Makro / Külgazdaság Elkezdték odaadni az orosz oligarchák lefoglalt pénzét az ukránoknak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 16:55
Az USA-ban most először járultak hozzá, hogy egy orosz oligarcha lefoglalt vagyonából Ukrajna újjáépítését támogassák. Újabb fogolycserére került sor a háborúzó felek közt - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Betelt a pohár a magyar orvosoknál: nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 15:02
Nem viszik hátukon tovább a rossz egészségügyi rendszert az orvosok: rendkívüli közgyűlésen döntöttek erről szombaton. Követeléseket fogalmaztak meg, és azt javasolják az orvosoknak: ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik, önkéntes többletmunkájuk felmondását.
Makro / Külgazdaság Újabb ország küld Leopard harckocsikat Ukrajnába
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 13:14
Portugália Leopard 2 típusú harckocsikat küld Ukrajnának - közölte Antonio Costa miniszterelnök. Igaz, először rendbe kell hozni őket.
Makro / Külgazdaság Kovács Gergely: az EU nem arra lett kitalálva, hogy olyan szereplők legyenek benne, mint Magyarország
Székely Sarolta | 2023. február 4. 11:41
Kétéves születésnapját ünnepeli most az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye, a Klasszis Klub. Ezúttal Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt vendégünk, akivel a következő évi választások mellett beszélgettünk a közbeszerzésekről, uniós pénzekről és az ellenzék állapotáról is.
Makro / Külgazdaság Légiriadó: egész Ukrajnában megszólaltak a szirénák
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 11:04
Légiriadót rendeltek el szombat reggel Ukrajna egész területén - derült ki a lakosság értesítésére szolgáló hivatalos forrásokból
Makro / Külgazdaság Dagad a botrány: újabb kínai kémballont észleltek Amerika fölött
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:36
Egy második kínai léggömböt észleltek pénteken, ezúttal Latin-Amerika felett - közölte az amerikai védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Minden eddiginél nagyobb hatótávolságú fegyvereket kap Ukrajna az amerikaiaktól
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:08
Három számjegyű a bizonyítékok száma, amit a német ügyészség összegyűjtött az orosz háborús bűnökről. Az USA nagy hatótávolságú rakétákat küld, Franciaország és Olaszország légvédelmi eszközöket. Összefoglaló a háború 346. napjának elején.
Makro / Külgazdaság Erős üzenetet küldött Kína az USA-nak: Oroszországgal vannak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 08:31
Tovább mélyült a kölcsönös politikai bizalom Oroszországgal azt követően, hogy Ma Csao-hszü kínai külügyminiszter-helyettes a héten az országba látogatott és találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - jelentették be Pekingben szombaton.
Makro / Külgazdaság EU-s ársapkákat húznak az orosz olajtermékekre
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 20:04
Magyarország is megszavazta. 
Makro / Külgazdaság Norvég légvédelmi rendszert semmisítettek meg az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:38
Az orosz-ukrán háború 345. napjának főbb történései röviden. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG