<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Több, mint egymilliárd forint van Szalay-Bobrovniczky Kristóf  bankszámláján. Két másik igen vagyonos miniszteri nyilatkozatot is közzétettek.

A kormány tagjainak 30 napja volt a kinevezésük után a vagyonnyilatkozatuk közzétételére, amint azt a Telex megjegyezte, ezt nem sikerült betartaniuk. Ugyanakkor kedden mégis elérhetővé váltak ezek a dokumentumok. Három miniszter is érintett volt a „késésben”, Csák János, Nagy Márton és Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a leggazdagabb kormánytag. Fotó: MTI/Soós LajosSzalay-Bobrovniczky Kristóf a leggazdagabb kormánytag. Fotó: MTI/Soós Lajos

Csák János esetében figyelemreméltó ingatlanvagyont láthatunk a nyilatkozat alapján, hiszen Óbudán van 400 négyzetméteres háza, amit 2000-ben vásárolt, és felerészben az övé. Emellett Szigligeten egy 126 négyzetméteres üdülője van, Badacsonytomajon pedig egy 212 négyzetméteres nyaralója. Ezek mellett Óbudán van egy másik 193 négyzetméteres lakóháza, ami szintén felerészt az övé.

Csák János az ingatlanok mellett állampapírban 71 millió forintot tart, és befektetési alapkezelőnél is van 90 millió forintnyi vagyona. Ezeken felül takarékbetétben 25 500 eurót és nyolcmillió forintot tart. A céges érdekeltségek kapcsán Csák János azt jelezte, hogy a Mobilnet Kft-ben van jelenleg 58 százalékos tulajdonrésze, ám a vállalkozás nyereségéből 93 százalékos részesedést kap. Érdekesség, hogy gépkocsija a bevallás szerint nincs, miközben két motorkerékpárt is feltüntetett.

Nagy Márton a vagyonnyilatkozatában feltüntette az 5 millió forintos fizetését, emellett a Mol felügyelőbizottsági tagságáért is kap 4000 eurót. Van a miniszternek a II. kerületben van egy 89 négyzetméteres lakása, illetve 3/10-ed részben tulajdonosa a XII. kerületben pedig egy 39 négyzetméteres lakásnak és egy 5 négyzetméteres tárolónak.

Nagy Mártonnak van továbbá 90 millió forintnyi állampapírja, bankbetétben pedig 8 millió forintja és 10 ezer eurója. Ezeken felül nagyobb értékű baleset és életbiztosítással is rendelkezik.

A legvagyonosabb miniszter a honvédelmi tárca élére került Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki számos vállalati érdekeltséggel rendelkezik. A legértékesebb közülük a London Capital Kft., amely révén öt budapesti kaszinóban van érdekeltsége. A közelmúltban laptársunk, az mfor.hu is beszámolt arról, hogy csak ennek révén 1,6 milliárdos osztalékra tett szert a miniszter.

Lapunk korábbi írásában szereplő vállalkozások közül szerepel a vagyonnyilatkozatban a VBPS Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Kft. és az Új Clinic Zrt. is. Ugyanakkor van olyan vállalkozás, amelyből menet közben kiszállt Szalay-Bobrovniczky, ilyen a Hernádi Zsolt Mol-vezérnek értékesített SI 13 Aero Zrt. 3 százaléknyi tulajdonrésze maradt a honvédelmi miniszternek a magyar kormánnyal szimpatizáló V4NA nevű nemzetközi hírügynökség kiadójában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf három 12. kerületi lakóingatlanban tulajdonos fele részben, ezek mellett Badacsonytomajban is van háza és szőlője is. Van még további mezőgazdasági ingatlan a miniszter nevén, hiszen Tabajdon gazdasági épülete és erdői vannak, Gyulakeszin szőlője van.

A likvid eszközöket tekintve is igen tekintélyes a bevallásban szereplő össze, hiszen 1,067 milliárd forint van bankszámlán, 86,57 millió forintnak megfelelő összeget tart a devizaszámlán. Befektetési alapban 50 milliót tart. Ezek mellett nem számít tételnek, hogy közel 59 milliós banki hitele van a miniszternek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csak ígérgetnek az oroszok, miközben Európa atomkatasztrófától tart
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 20:21
Az ukrán háborúban a külvilág számára is kifejezetten aggasztó helyzet alakult ki, miután az orosz hadsereg "pajzsnak használja" a zaporizzsjai atomerőművet. Szerencsére eddig nukleáris szennyeződés nem került ki.
Makro / Külgazdaság „Az oroszok gabonát égetnek és elpusztítják a magtárainkat” - új fejezetek az odesszai naplóból
Mester Nándor | 2022. augusztus 8. 19:33
Döbbenetes heteket élnek át a dél-ukrajnai kikötőváros és környékének lakói. Ismétlődő orosz rakétatámadások, életükért küzdő sebesültek és több tízezer kelet-ukrajnai menekült, ezekkel szembesülnek.
Makro / Külgazdaság Iráni kompromisszum született az atomalkuban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 18:27
Kompromisszumos szövegtervezettel zárultak a bécsi nukleáris tárgyalások Iránnal hétfőn - közölte egy diplomáciai forrás.
Makro / Külgazdaság Riasztó jelentés jött a kontinensnyi országból
Káncz Csaba | 2022. augusztus 8. 17:18
Ausztrália új kormánya átfogó környezetvédelmi jelentést tett közzé, amelyet elődje visszatartott. Az eredmények aggasztóak: a kontinensnyi ország összes ökoszisztémája nyomás alá került az éghajlatváltozás miatt. Számos állatfaj a kihalás szélén áll. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megérkezett az első ukrán gabonaszállítmány
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 16:35
Célba ért az első ukrajnai gabonaszállítmány hétfőn: a Polarnet nevű hajó megérkezett törökországi célállomására 12 tonna kukoricával a fedélzetén - közölte a kijevi infrastrukturális minisztérium.
Makro / Külgazdaság A német kancellár szerint nem csökkent az orosz szankciók támogatottsága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 15:19
Olaf Scholz német kancellár nem tart az Oroszország elleni szankciók támogatottságának gyengülésétől még az energiaszámlák további emelkedése esetén sem - mondta a kormányszóvivő hétfőn, Berlinben.
Makro / Külgazdaság Horvátországban még olcsóbb lesz a benzin
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 14:12
A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte a kabinet hétfőn.
Makro / Külgazdaság Brutális többlet a magyar költségvetésben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 12:24
2018 decembere óta nem látott többlettel zárt az államháztartás júliusban.
Makro / Külgazdaság Brutális hiányba fordulhat év végére a magyar külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:29
A friss adatok láttán az elemző év végére közel 5 milliárd eurós hiányt valószínűsít.
Makro / Külgazdaság Továbbra is gyászosaknak látják az euróövezet kilátásait a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:13
A gyenge fogyasztói bizalom, a magas infláció és az emelkedő energiaárak miatt az euróövezetben továbbra is nagyon valószínű a recesszió.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG