<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az orosz-ukrán háború 86. napjának főbb eseményei röviden.

 • Az ukrán katonák végleg befejezték a mariupoli Azovsztal acélmű védelmét – közölte Denisz Prokopenko, az ukrán Azov-ezred parancsnoka. Prokopenko elmondta, hogy a civileket és a súlyosan sebesült ukrán harcosokat evakuálták az üzemből.
 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 1908-an adták meg magukat az acélműben.
 • „Hát, ennyi volt. Köszönöm a menedéket, az Azovsztal életem és halálom helye” – írta Dmitro Kozatszkij ukrán katona, miután elhagyta a mariupoli Azovsztal acélművet.

 • Elzárják a gázcsapot Finnország felé. Oroszország május 21-én leállítja a gázszállítást Finnországba a két fél között amiatt kialakult viták nyomán, hogy a Gazprom orosz állami vállalat rubelben követeli meg a fizetést – jelentette be a finn állami Gasum gázszolgáltató vállalat. Bővebben laptársunk, az Mfor.hu oldalán>>>
 • Orosz csapatok tüzet nyitottak egy iskolára. Három ember meghalt, miután az orosz erők tüzet nyitottak egy iskolára a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városában. Az iskolában több mint 200 gyermek húzta meg magát.

Idős férfi a harkivi metró egyik állomásán az orosz csapatok kivonulása után május 19-én. Az állomásokat korábban óvóhelyként használták az ukrán várost érő orosz támadások miatt, a harcokban otthonukat elvesztő helybelieknek azonban nincs hova menniük, ezért a hatóságok nem tudják újraindítani a metróforgalmat. Fotó: MTI/AP/Bernat ArmangueIdős férfi a harkivi metró egyik állomásán az orosz csapatok kivonulása után május 19-én. Az állomásokat korábban óvóhelyként használták az ukrán várost érő orosz támadások miatt, a harcokban otthonukat elvesztő helybelieknek azonban nincs hova menniük, ezért a hatóságok nem tudják újraindítani a metróforgalmat. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

 • Rakétacsapás érte a kijevi régiótól nyugatra fekvő Zsitomir megyében Malin várost, az eddigi információk szerint hárman sebesültek meg, és komoly károk keletkeztek.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy a keleti Luhanszk és Donyeck tartományok – amelyeket együttesen Donbásznak neveznek – "maga a földi pokol".
 • Németország júliusban szállítja le az első 15 Gepard harckocsit Ukrajnának – erősítette meg a védelmi minisztérium szóvivője. A szállításról Christine Lambrecht német, valamint Olekszij Reznyikovval ukrán védelmi miniszter állapodott meg.
 • A G7-országok 19,8 milliárd dolláros segélyt ajánlottak fel Ukrajnának.
 • Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot, hogy túszként tartja fogva a világ élelmiszer-ellátását. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország leállítja az élelmiszer-szállításokat, ha a Nyugat nem enyhíti a Kreml elleni szankciókat.
 • Ment az utolsó részlet Ukrajnának. Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának az 1,2 milliárd eurós sürgősségi makroszintű pénzügyi támogatás utolsó, 600 millió eurós részét is. A makroszintű pénzügyi támogatást az Európai Unió hosszú lejáratú hitelek formájában nyújtja Ukrajnának kedvező feltételekkel. Ukrajna 2022 második negyedévi finanszírozási hiányát 15 milliárd dollárra becsülik.
 • Schröder távozik a Rosznyefty igazgatótanácsából. A volt német kancellár ma bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában. Az ügy előzménye, hogy a német szövetségi parlament csütörtökön megvonta Schröder több juttatását, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Putyintól. Erről további részletek itt >>>>
 • Szankciókra számíthatnak azok a sportolók vagy sportági tisztviselők, akik kifejezik támogatásukat az Ukrajnában háborúzó oroszok mellett - jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. A cikk szintén az Mfor.hu oldalán>>>

(Guardian, BBC, MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG