3p

Megelégelték az ukránok, hogy szabadon garázdálkodnak az orosz vadászbombázók? Az orosz ipar csodáját kapta meg a koreai diktátor. Háborús hírek kedd reggelre.

  • Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták az Avgyijivkától északnyugatra található kokszüzemet is, amelynek birtoklásáért szintén hónapok óta folytak heves harcok. Ezzel teljessé vált a város és környékének meghódítása.
  • Ukrán források szerint az éjszaka folyamán az oroszok 23 drónt indítottak útnak ukrán célpontok felé, azonban az összeset lelőtte az ukrán légvédelem.
  • Alekszej Navalnij múlt héten meghalt orosz ellenzéki vezető holttestét még két hétig nem adják ki a politikus hozzátartozóinak. Az orosz hatóságok Navalnij édesanyjával azt közölték, hogy további „kémiai vizsgálatok” elvégzésére van szükség. Julia Navalnija, a politikus özvegye szerint erre azért van szükség, hogy „Putyin novicsokjának nyomait”. Navalnijt korábban megmérgezték az orosz titkosszolgálatok által előszeretettel használt novicsok idegméreggel.

  • Kim Dzsongun észak-koreai diktátor „személyes használatra” kapott egy autót Vlagyimir Putyintól. Dmitrij Peszkok Kreml-szóvivő tájékoztatása szerint a szóban forgó modell egy Aurus luxusautó, amelyet Putyin is elnöki autóként használ. Észak-Korea fontos szövetségesévé lépett elő Oroszországnak az elmúlt hónapokban, elsősorban tüzérségi lőszerek szállításával, de észak-koreai ballisztikus rakétákat is bevetettek már ukrán célpontok ellen.
  • Ukrán tisztviselők szerint az ukrán légvédelem az elmúlt három napban hat orosz vadászbombázót lőtt le. A jelentésekben Szu-34-es, illetve Szu-35-ös típusok szerepelnek. Az oroszok Avgyijivkánál az utóbbi hetekben erőteljes légi támogatást tudtak nyújtani csapataiknak, elsősorban vadászbombázókról ledobott siklóbombák segítségével. Az ukránok feltehetően egy nyugati légvédelmi eszközt mozgathattak a fronthoz közelebb, de a lelőtt orosz gépek számát egyelőre független forrásokból nem lehet megerősíteni.
  • Szakértők szerint az oroszok Avgyijivkánál bevetették a NAKA fedőnévre hallgató, neurális hálózat alapú, mesterséges intelligenciával megerősített szoftverüket, amely valós időben képes azonosítani az ellenséges célpontokat a drónok szenzorainak adatait elemezve.
  • Az Egyesült Államok további Oroszország elleni szankciók bevezetését tervezi Alekszej Navalnij halálára válaszul.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mégis kinek kéne kifizetnie a klímaváltozás okozta károkat?
Kollár Dóra | 2024. április 14. 17:37
Mostanra nem lehet az éghajlatváltozást figyelmen kívül hagyni, hiszen például a Csendes-óceán alacsonyan fekvő területein mindennapi valósággá vált – arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a világ ingatlanjainak jelentős százalékát fenyegeti, akár ott is, ahol nem is gondolnánk rá.
Makro / Külgazdaság Német autóipari cégek ellenzik az uniós védővámokat Kínával szemben
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 12:15
A VDA szerint a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártanának.
Makro / Külgazdaság Évente harmadával nő a globális akkumulátorpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 11:09
A kínai gyártók már Európára összpontosítanak, írja a Roland Berger tanácsadó cég.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton a héten lenyomja a benzinárat?
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 09:31
A nyomásgyakorlás növekedésétől tartanak a piaci szereplők.
Makro / Külgazdaság Borulátóak a német vállalatok
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 08:50
Nem számítanak a gazdasági helyzet javulására az idén.
Makro / Külgazdaság Hiányoznak az uniós pénzek az építőiparban és a megszorítások is ártanak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:07
Az MBH Bank elemzése vegyes képet mutat az ágazatról.
Makro / Külgazdaság Berlinből üzentek Budapestre: ilyen alacsony is lehet az infláció
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 13:23
Közel hároméves mélypontra lassult a német pénzromlás márciusban.
Makro / Külgazdaság Az EU pénzéből: Ungvárig utazhatunk majd európai nyomtávon
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 11:52
Denisz Smihal ukrán miniszterelnök április 11-i Kárpátalján tett munkalátogatása során megkezdődött a Csap–Ungvár európai nyomtávú vasútvonalnak az építése.
Makro / Külgazdaság A románok már a 2,5 százalékot célozták, de közbeszólt a pénzhiány
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:34
A magas infláció és külső problémák miatt Romániának nem sikerült katonai kiadásait a GDP 2,5 százalékára feltornáznia a tavalyi évben.
Makro / Külgazdaság Keresleti problémák tükröződnek a februári építőipari számokban
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:01
Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG