2p

Sorra azonosítják a szombati Ausztráliában történt késes merénylet áldozatait. A Sydney-i Operaház vitorláit hétfőn 18 órától fekete szalaggal világítják meg.

Az NSW rendőrség a 40 éves queenslandi Joel Cauchi néven nevezte azt a férfit, aki öt nőt és egy férfit ölt meg és 12 ember súlyosan megsegesített, köztük egy csecsemőt a sydney-i Bondi Junction-i Westfield bevásárlóközpontban.

A rendőrség úgy véli, hogy a 40 éves Cauchinak mentális egészségügyi problémái voltak, és csak egy hónappal azelőtt költözött Új-Dél-Walesbe, ahol szombat délután kést bevitt a zsúfolt bevásárlóközpontba, és indokolatlan késelésbe kezdett.

A Guardian Australia úgy tudja, Cauchinak nem volt állandó lakcíme Sydneyben, és a rendőrség nem hiszi, hogy ismerte az áldozatait.

Új-Dél-Wales vasárnaptól április 15-ig, hétfőig félárbocra engedi az ausztrál és a bennszülöttek zászlóit a legfontosabb nevezetességeken, a Sidney-i Operaház vitorláit feketén világítják meg hétfőn
Új-Dél-Wales vasárnaptól április 15-ig, hétfőig félárbocra engedi az ausztrál és a bennszülöttek zászlóit a legfontosabb nevezetességeken, a Sidney-i Operaház vitorláit feketén világítják meg hétfőn
Fotó: Depositphotos

Anthony Cooke, az NSW rendőr-helyettese egy vasárnap reggeli sajtótájékoztatón felfedte Cauchi kilétét:

Továbbra is dolgozunk az elkövető profilalkotásán, de számunkra ebben a szakaszban nagyon egyértelmű, hogy az egyén mentális egészségével kapcsolatban vannak problémák. 

Egyelőre még mindig nincs semmi – semmilyen információ, amelyet nem kaptunk, sem bizonyítékok, sem bizonyítékok, amelyeket gyűjtöttünk –, ami arra utalna, hogy ezt bármilyen motiváció, ideológia vagy más vezérelte volna.

Mindeközben sorra azonosítják az áldozatokat. 

Kerry Good, a North Melbourne Football Club egykori futballjátékosa feleségét veszítette el, kilenc hónapos kisbabája pedig megsérült szombaton a késeléses támadásban. 

A 25 éves Dawn Singleton állítólag a prominens ausztrál üzletember, John Singleton és Julie Martin ügyvéd lánya, aki a White Fox Boutique divatmárka munkatársa volt.

Az ausztrál Admadiyya muszlim közösség gyászolja a 30 éves Faraz Tahir elvesztését , aki a közösség egyik nagyra becsült tagja és egy elhivatott biztonsági őr volt, aki tragikusan életét vesztette, miközben a nyilvánosságot szolgálta a támadás során”. Tahir egy éve keresett menedéket Ausztráliában, miután elmenekült a pakisztáni üldöztetés elől.

Az áldozatok között van a 47 éves Jade Young is. (The Guadian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Korrupciós botrány tört ki Romániában, a hírszerzés egyik volt vezetője a vádlott
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 12:36
Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Florian Coldea tábornok, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori igazgatóhelyettese ellen, akit befolyással üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsítanak - jelentette pénteken az Agerpres román hírügynökség.
Nemzetközi Beállt a jégkorszak a francia és a német párt között
Káncz Csaba | 2024. május 24. 09:31
A német populista jobboldali AfD párt támogatottsága csökken, míg francia megfelelője, a Rassemblement National vezet a felmérésekben. A két párt stratégiája egyre inkább távolodik egymástól és a héten meg is szakították hivatalos kapcsolataikat. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Kitoloncolná Európából az illegális migránsokat von der Leyen
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 08:56
Legalábbis erről beszélt Brüsszelben a csúcsjelöltek vitáján. 
Nemzetközi Eszkalálódhat a háború: a lengyel légvédelem is beszállhat Ukrajna védelmébe
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 07:16
Ez történt az éjjel az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Megvan, ki nyerheti az EP-választásokat Olaszországban
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 06:29
A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt továbbra is a legnagyobb politikai erőnek számít, és 26 százalék feletti támogatottságot mutat - derült ki az európai parlamenti választások előtti utolsó nyilvánosságra hozott felmérésekből csütörtök este.
Nemzetközi Sötét üzelmekre készülnek Magyarországon a kínai minisztérium emberei?
Litván Dániel | 2024. május 24. 05:41
A kínai hatóságok igyekeznek nagyon erős kontrollt gyakorolni a külföldön élő és tanuló kínaiak felett, az eszközökben pedig nem válogatnak. A legsötétebb üzelmeket pedig pontosan az az ártatlannak látszó kínai minisztérium bonyolítja, amelynek vezetőjével rendészeti egyezményeket kötött a magyar kormány.
Nemzetközi Brutális orosz támadás érte Harkivot - Zelenszkij kiakadt
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 19:36
Az orosz-ukrán háború 820. napja volt a csütörtöki. Esti hírösszefoglalónk. 
Nemzetközi Kirúgják a német AfD-t a szélsőjobboldali EP-frakcióból
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 18:03
Az Alternatíva Németországért már az Európai Parlament szélsőségesebb frakciójának is vállalhatatlanná vált.
Nemzetközi Valami olyan történt Magyarország szomszédjában, ami nálunk sosem fog
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 17:38
Népszavazást tartanak egy atomerőmű-bővítésről.
Nemzetközi Érdekes részlet derült ki Robert Fico merénylőjéről
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 16:58
A támadó egyúttal elnézést is kért.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG