2p

Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.

Orosz hírügynökségek szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról beszélt: Vlagyimir Putyin orosz elnök nem zárja ki a tárgyalásokat Ukrajnával, de garanciákra lesz szükség a tárgyalások hitelességének biztosításához. A mostani, Svájcban zajló békecsúcsra nem hívták meg Oroszországot, de Putyin elnök azért tett egy javaslatot "pályán kívül":  Ukrajna vonja ki csapatait az ország keleti és déli részéből, és mondjon le a NATO-tagságra vonatkozó kérelméről, hogy Moszkva leállítsa offenzíváját. Peszkov szerint ez nem "ultimátum", hanem "békekezdeményezés, amely figyelembe veszi a helyszíni realitásokat". Az oroszok szerint ugyanis a fronton kialakult helyzet Ukrajna számára rossz, és egyre csak rosszabb lesz.

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó ésszerűtlennek minősítette a Vlagyimir Putyin orosz elnök által előterjesztett békejavaslatot, mondván, hogy Moszkva követeléseinek teljesítése még sebezhetőbbé tenné Kijevet a további agresszióval szemben. A javaslat értelmében Ukrajnán nemcsak azokat a területeket kellene feladnia, amelyeket Oroszország jelenleg megszállva tart, hanem további területeket is követel Oroszország. A javaslat Ukrajna demilitarizálásáról is szól, aminek következtében az ország sebezhetőbbé válna a későbbi orosz agresszióval szemben.

"Egyetlen felelős nemzet sem mondhatja, hogy ez a béke ésszerű alapja. Ez szembemegy az ENSZ alapokmányával, szembemegy az alapvető erkölcsiséggel, szembemegy az alapvető józan ésszel" - mondta Sullivan. Peszkov szerint viszont egy olyan politikus, aki az ország érdekeit a saját és urai érdekei fölé helyezi, elgondolkodna egy ilyen javaslaton - nem mondhatnánk tehát, hogy bármit is közeledtek az álláspontok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Legalább 71 embert megölt Gázában egy izraeli légicsapás
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 18:22
A Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább 71-en meghaltak, közel 300-an pedig megsérültek egy hán júniszi menekülttábort ért izraeli légicsapásban szombaton.
Nemzetközi Tömegével szöktek át az ukrán férfiak Moldovába is
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 18:05
Ennyit ért nekik a hazájuk. Háborús hírek.
Nemzetközi Eb-döntő: az biztos, hogy hatalmasat kaszálnak az angliai pubok
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 16:05
Hétfő hajnalig nyitva tarthatnak az angliai pubok a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után.
Nemzetközi Trump végre megint posztolhat a Facebookra és az Instagramra
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 14:27
Nincs már korlátozás a kampányban.
Nemzetközi Csehországban is egyre több a filippínó
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 13:22
Több mint egymillió külföldi állampolgár él a 10,8 milliós Csehországban - derült ki a cseh belügyminisztérium éves jelentéséből, amely a tavalyi migrációról és a külföldiek integrációjáról készült, és amelyet szombaton ismertetett a CTK hírügynökség.
Nemzetközi Joe Biden nem megy sehova
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 12:31
Detroitban az amerikai elnök arról beszélt, hogy nem száll ki a versenyből és győzni fog.
Nemzetközi Miről tárgyalt egymással az orosz és az amerikai védelmi miniszter?
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 10:36
Június 20-án is beszéltek egymással.
Nemzetközi A lengyelek szívesen lelőnék az orosz rakétákat
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 08:44
Az ukránok egyáltalán nem bánnák.
Nemzetközi Moszkva álhírnek nevezte a Rheinmetall vezérigazgatója elleni merénylettervet
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 19:34
Ezek történtek az orosz–ukrán háborúban péntek estig.
Nemzetközi Kormánypárti javaslatra mondott nemet a lengyel parlament
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 16:22
215 igen és 218 nem szavazat mellett a lengyel parlament alsóháza elutasította a kormánypárti koalícióhoz tartozó Baloldal abortusztörvény-javaslatát. A szintén a kormánykoalícióhoz tartozó Lengyel Parasztpárt képviselőinek zöme is nemmel voksolt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG