<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Határtalan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában, amely még csak most kezdi meg igazi karrierjét – jelentette ki Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője a „bevezetés a digitális asszisztencia világába” online eseményen. A beszélgetés középpontjában a K&H november elején bemutatott, mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztense, Kate állt.

„Az elmúlt években előbb minden a számítógépeink, majd onnan az okostelefonjaink képernyőjére került” – mondta Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője a szerdai online eseményen.

Hozzátette: ma már az ügyfelek folyamatosan, akár egyszerre több készülékkel is jelen vannak az online térben és páratlanul aktívak. Tevékenységük jelentős részét pénzügyi tranzakciók kísérik.

Németh Balázs szerint a bonyolult folyamatoknál is egyre inkább az okos, digitális megoldásoké a jövő, amelyek a mesterséges intelligenciára épülve egyszerűbbé, emészthetőbbé teszik az ügyfelek számára olykor bonyolultnak tűnő folyamatokat.

A táguló kibertérben lényegében minden művelet megoldható emberi közreműködés nélkül, digitális technológiával. A kérdés tehát ma már nem a technológiai megoldásokon van – bár a folyamatos innováció gyakorta átrajzolják ezek térképét is –, hanem az, hogy miként elemezzük és használjuk fel a felhalmozott adatokat.

Egyrészről az ügyfelek egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy milyen adatok birtokában van a pénzintézetük, és egyre érzékenyebbek arra, hogy csak azokat az adataikat használják fel, amelyekre feltétlenül szükség van. „Másrészről viszont mi látjuk – tette hozzá Németh Balázs –, hogy melyek a releváns adatok és hogy hogyan lehet ezekből érdemi és vonzó ajánlatot adni az ügyfeleknek”.

A személyre szabott ajánlatok és a szolgáltatások egyszerűsítésében nagy szerep vár a mesterséges intelligenciára és a személyes digitális asszisztensekre. Utóbbit a K&H Csoport Kate néven november elején vezette be mobilapplikációjában.

Kate már ma is mintegy 30 műveletben tud segítséget nyújtani az ügyfeleknek – ért és beszél magyarul. A fejlesztések és a folyamatos gépi tanulás eredményeképpen azonban egyre bővülni fog ez a funkció. Kate előbb-utóbb olyan pénzügyi szakértővé válik, amely valódi segítséget nyújt az ügyfeleknek, egyben saját személyiséggel rendelkezik.

Az ügyfelek felé mind több szolgáltatásra és kezdeményezésre képes személyes digitális asszisztens később más feladatokat is kap. Ez a fejlesztési irány a banki- és biztosítói belső folyamatokat célozza, ami megteremti annak a feltételeit, hogy a pénzintézet bonyolultabb szolgáltatásokat is tudjon digitális csatornákon keresztül nyújtani, méghozzá úgy, hogy az ügyfelek számára mindez élményszerű legyen.

Pénzügyi szektor Megizmosodott estére a forint
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 19:07
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerdán kora este a reggeli szintekkel összevetve.
Pénzügyi szektor Meg sem kottyant a horvát inflációnak az euró bevezetése
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 18:55
A januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása a teljes inflációra Horvátországban.
Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG