AI
Makro / Külgazdaság Most múlik pontosan – veszélyben Amerika előnye 
Káncz Csaba | 2023. augusztus 28. 09:46
A mesterséges intelligencia (AI) gyors alkalmazása a kínai hadviselésben az USA globális befolyásának csökkenéséhez vezethet. Márpedig Peking felismerte az AI-ban rejlő lehetőségeket ezen a területen, és sokkal nagyobb erőfeszítéseket tesz, mint Washington. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az olaszok ismét társaloghatnak a mesterséges intelligenciával 
Privátbankár.hu | 2023. április 29. 14:09
Egy hónap után Olaszországban újra elérhető a ChatGPT, amit az ország adatvédelmi hatósága állíttatott le. Szerintük ugyanis a fejlesztők nem ismertették a felhasználókkal, milyen információkat tárolnak.
Tudomány-technika A mesterséges intelligencia szakértői nem értenek egyet a kritikákkal 
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 18:29
Több mesterségesintelligencia-szakértő aggodalmának adott hangot amiatt, hogy említették fejlesztési eredményeit az Élet Jövője Intézet (Future of Life Institute) nyílt levelében, amelyben az aláírók az AI-hoz kötődő fejlesztések azonnali felfüggesztését követelték.
Makro / Külgazdaság Az EU forradalmi lépésre szánta el magát 
Káncz Csaba | 2023. március 28. 14:43
A 2021 óta kidolgozás alatt álló EU mesterséges intelligencia törvény célja, hogy rendet teremtsen annak használatában, miközben a blokkot versenyképes globális szereplővé alakítsa. A ChatGPT robbanásszerű térnyerése miatt most újra kell írni a tervezetet. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett a forint, a ChatGPT csinos arcot és hangot kapott 
Eidenpenz József | 2023. március 8. 12:33
A tőzsdéken tanácstalanság uralkodik, a BUX index viszont alaposan alulteljesít. A forint is nagyot esik, ami leginkább a jegybankelnök kritikájának hatása lehet, az infláció ugyanis megfelelt a várakozásoknak. Jön az OTP-jelentés, a ChatGPT már beszélni is tud.
Részvény / Deviza / Áru Kellemes és kellemetlen meglepetés is érte a forintot, tankok hátán a DAX indexbe 
Eidenpenz József | 2023. március 6. 12:37
Némi bizonytalankodás után inkább felfelé indultak el a tőzsdék Európában, így tettek a fontosabb BUX papírok is. Valamelyest erősödik a forint, nagyot esik a földgáz és az olaj. Kínára figyeltek a befektetők. Két és félszeresére emelkedett a Leopárd tankok gyártójának árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Mesterséges intelligencia és blokklánc: dupla biznisz, vagy dupla lufi? 
Eidenpenz József | 2023. február 8. 05:41
Valóságos mánia látszik kialakulni egyes kisebb mesterségesintelligencia-cégek részvényei és az AI-val kapcsolatos kriptodevizák körében az OpenAI cég ChatGPT rendszerének bemutatója után. Sőt az idén ez még erősödött is. Miért ez a nagy felhajtás? Miben más ez a befektetési téma most, mint néhány hónapja volt?
Pénzügyi szektor Kate 30 műveletet tud, beszél magyarul - színre lép a mesterséges intelligencia 
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 16:33
Határtalan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában, amely még csak most kezdi meg igazi karrierjét – jelentette ki Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője a „bevezetés a digitális asszisztencia világába” online eseményen. A beszélgetés középpontjában a K&H november elején bemutatott, mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztense, Kate állt.
Makro / Külgazdaság Mesterséges intelligenciával hozhat áttörést az őrzés-védelemben a magyar startup 
Privátbankár.hu | 2021. július 2. 19:34
Napjainkban a biztonságtechnikai iparág – és azon belül a távfelügyelet – egyik legnagyobb problémájának számít, hogy nagyon sok a téves riasztás. A piacon lévő kamerás rendszerek többnyire viszonylag egyszerűbb mozgásdetekciós mechanizmusokkal működnek, éppen ezért komoly többletmunkát jelent az észlelések manuális validálása. Ebben kíván előrelépést hozni a hazai fejlesztésű U-Alarm, amely a gépi tanulás alkalmazásával jelentős mértékben csökkenti a téves riasztások számát.
Vállalat Égető szüksége van az egészségügynek a mesterséges intelligenciára: a magyar fejlesztésekben nagy a potenciál 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 13:34
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberiség élethossznövekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet, addigra azonban 9,9 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából. Az EIT Health és a McKinsey&Company tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást, segítségével jobb és hatékonyabb ápolási eredmények érhetőek el és javulhat a betegek tapasztalata az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatban is. A magyar startupok ígéretesnek tűnnek ebben a szegmensben.
Karrier A robotok jobbak, mint a főnököd? 
Privátbankár.hu | 2019. október 18. 07:43
Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben.
Makro / Külgazdaság Még az ősszel elkészül a magyar mesterségesintelligencia-akcióterv 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 09:27
Társadalmi érzékenyítés, a piac, a kutatók, az üzleti szféra és az egyetemek együttműködését szabályozó keretrendszer és egy MI-térkép is a csomag része lesz.
Makro / Külgazdaság Eltűnik Amerika katonai technológiai fölénye – figyelmeztetés Európának is 
Káncz Csaba | 2019. április 17. 09:00
Amerika katonai technológiai fölényének elolvadásával leértékelődnek az európai szövetségeseknek tett biztonsági ígérvények is. A katonailag fölhasználható új generációs technológiák egyre gyakrabban a civil K+F világából érkeznek és ezek a versenytársak számára is viszonylag szabadon hozzáférhetők. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Trump rendeletbe foglalta a jövő egyik legfontosabb területét 
Privátbankár.hu | 2019. február 12. 07:38
Donald Trump rendeletet adott ki hétfőn a mesterséges intelligencia kutatásáról és fejlesztéséről.
Személyes pénzügyek Szeretik Emmát az ügyfelek: már 1400 szerződést hozott a magyar biztosítónak 
Privátbankár.hu | 2018. november 5. 14:40
Ezernégyszáz ügyfélszerződésen is túl van egy hónappal az indulás után az Uniqa új biztosítási platformja, a Cherrisk, amely komoly sikereket ért el kárügyintézés terén is: átlagosan 3 óra alatt rendeznek egy kárt. A rendszer megnyerte az E-Banking Summit Insurtech of the Year díját is. A rendszer lelke egy chatbot, egy intelligens algoritmus, Emma, aki asszisztensként segíti az ügyfeleket.
Makro / Külgazdaság A Föld egy semmiben sodródó űrhajó, és nincs Isten, de nélküle jövő sincs 
Privátbankár.hu | 2018. október 19. 20:05
Korunk egyik nagy csillagásza, Martin Rees új könyvében sorra veszi az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélyeket - melyeket mind az emberiség okozott magának -, és megpróbálja megsaccolni, hogyan élhetnénk túl a klímaváltozás-sújtotta, és robotokkal súlyosbított jövőben. És megrögzött ateista létére a vallás felé fordul, mert ráébred: a tudomány önmagában már nem lehet elég.
Pénzügyi szektor Robotokkal fogunk társalogni banki ügyintéző helyett? 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 13:00
Éppen az ügyfelekkel foglalkozó területeken látnak legnagyobb fantáziát a világ legnagyobb bankjai a mesterséges intelligenciában, melynek alkalmazása százmilliárd dolláros nagyságrendű költségmegtakarítást okozhat. Az állások száma azonban csak mérsékelten csökkenne, ráadásul az új technika nemcsak elvesz, hanem teremt is munkahelyeket.
Makro / Külgazdaság Ember-robot együttélés: ez a három lehetőség van, hogy ne tragédia legyen a vége 
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 20:10
Sok munkát tényleg elvesznek majd a robotok, de attól még az emberi gondolkodásra és irányításra továbbra is szükség lesz a jövőben. Az együttélés viszont csak akkor lehet békés és gyümölcsöző, ha gondosan megtervezzük.
Vállalat Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra? 
Privátbankár.hu | 2018. április 7. 14:47
Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt.
Vállalat Bedobtak egy ötletet: ezzel állítanák meg a gépek lázadását 
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 15:06
Átírják alapkódjukat, vagy egyszerűen csalnak? Az Alphabet Inc. új programmal állt elő, ami képes lehet felfedni a mesterséges intelligenciák árnyoldalát is.
Makro / Külgazdaság Komoly fejlesztések Kínában - így néz ki majd a jövő háborúja? 
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 12:14
Amerikai elemzők szerint a jövőben Kína lehet a világ vezető mesterségesintelligencia-fejlesztője, ami a jövő hadviselését is teljesen átalakíthatja.
Pénzügyi szektor Újabb szektort hóditanak meg a gépek: félhetnek a brókerek? 
Várkonyi Tamás | 2017. november 17. 15:04
Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia fejlődése, az autóipar felforgatása után most a brókerek munkáját sodorja veszélybe egy értékpapírokat vizsgáló program. A gépek ma már kreatív, intuitív feladatokkal is megküzdenek, a mesterséges tudat fejlesztése azonban nem jöhettek volna létre a számítógépes játékok nélkül.
Makro / Külgazdaság Forradalmasítják a hadviselést: bevetik a mesterséges intelligenciát 
Káncz Csaba | 2017. július 28. 13:00
Kína a legmagasabb politikai szinten állt be a mesterséges intelligencia fejlesztése mögé. A Pentagon már nyíltan beszél „ember-gép csapatokról” és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. De az elképesztő ütemű fejlődés éltetői mellett megszólaltak az aggódó hangok is.
Makro / Külgazdaság Miért van az, hogy épp a leggazdagabb országok nem kérnek a menekültekből? 
Privátbankár.hu | 2016. október 4. 08:10
21 millió menekült van a világon, nagy részüket nem azok az országok fogadják be, amelyek elég tehetősek ahhoz, hogy csuklás nélkül segítsenek rajtuk - a legtöbben a szegényebb országokban találnak menedéket, amelyek szimplán elég közel vannak. Pedig a probléma globális, nem egy-egy országnak kellene megoldania az Amnesty International szerint. A világ népességének 0,3 százalékán huzakodunk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG