AI
Vállalat Égető szüksége van az egészségügynek a mesterséges intelligenciára: a magyar fejlesztésekben nagy a potenciál
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 13:34
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberiség élethossznövekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet, addigra azonban 9,9 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából. Az EIT Health és a McKinsey&Company tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást, segítségével jobb és hatékonyabb ápolási eredmények érhetőek el és javulhat a betegek tapasztalata az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatban is. A magyar startupok ígéretesnek tűnnek ebben a szegmensben.
Karrier A robotok jobbak, mint a főnököd?
Privátbankár.hu | 2019. október 18. 07:43
Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben.
Makro / Külgazdaság Még az ősszel elkészül a magyar mesterségesintelligencia-akcióterv
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 09:27
Társadalmi érzékenyítés, a piac, a kutatók, az üzleti szféra és az egyetemek együttműködését szabályozó keretrendszer és egy MI-térkép is a csomag része lesz.
Makro / Külgazdaság Eltűnik Amerika katonai technológiai fölénye – figyelmeztetés Európának is
Káncz Csaba | 2019. április 17. 09:00
Amerika katonai technológiai fölényének elolvadásával leértékelődnek az európai szövetségeseknek tett biztonsági ígérvények is. A katonailag fölhasználható új generációs technológiák egyre gyakrabban a civil K+F világából érkeznek és ezek a versenytársak számára is viszonylag szabadon hozzáférhetők. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Trump rendeletbe foglalta a jövő egyik legfontosabb területét
Privátbankár.hu | 2019. február 12. 07:38
Donald Trump rendeletet adott ki hétfőn a mesterséges intelligencia kutatásáról és fejlesztéséről.
Személyes pénzügyek Szeretik Emmát az ügyfelek: már 1400 szerződést hozott a magyar biztosítónak
Privátbankár.hu | 2018. november 5. 14:40
Ezernégyszáz ügyfélszerződésen is túl van egy hónappal az indulás után az Uniqa új biztosítási platformja, a Cherrisk, amely komoly sikereket ért el kárügyintézés terén is: átlagosan 3 óra alatt rendeznek egy kárt. A rendszer megnyerte az E-Banking Summit Insurtech of the Year díját is. A rendszer lelke egy chatbot, egy intelligens algoritmus, Emma, aki asszisztensként segíti az ügyfeleket.
Makro / Külgazdaság A Föld egy semmiben sodródó űrhajó, és nincs Isten, de nélküle jövő sincs
Privátbankár.hu | 2018. október 19. 20:05
Korunk egyik nagy csillagásza, Martin Rees új könyvében sorra veszi az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélyeket - melyeket mind az emberiség okozott magának -, és megpróbálja megsaccolni, hogyan élhetnénk túl a klímaváltozás-sújtotta, és robotokkal súlyosbított jövőben. És megrögzött ateista létére a vallás felé fordul, mert ráébred: a tudomány önmagában már nem lehet elég.
Pénzügyi szektor Robotokkal fogunk társalogni banki ügyintéző helyett?
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 13:00
Éppen az ügyfelekkel foglalkozó területeken látnak legnagyobb fantáziát a világ legnagyobb bankjai a mesterséges intelligenciában, melynek alkalmazása százmilliárd dolláros nagyságrendű költségmegtakarítást okozhat. Az állások száma azonban csak mérsékelten csökkenne, ráadásul az új technika nemcsak elvesz, hanem teremt is munkahelyeket.
Makro / Külgazdaság Ember-robot együttélés: ez a három lehetőség van, hogy ne tragédia legyen a vége
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 20:10
Sok munkát tényleg elvesznek majd a robotok, de attól még az emberi gondolkodásra és irányításra továbbra is szükség lesz a jövőben. Az együttélés viszont csak akkor lehet békés és gyümölcsöző, ha gondosan megtervezzük.
Vállalat Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra?
Privátbankár.hu | 2018. április 7. 14:47
Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt.
Vállalat Bedobtak egy ötletet: ezzel állítanák meg a gépek lázadását
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 15:06
Átírják alapkódjukat, vagy egyszerűen csalnak? Az Alphabet Inc. új programmal állt elő, ami képes lehet felfedni a mesterséges intelligenciák árnyoldalát is.
Makro / Külgazdaság Komoly fejlesztések Kínában - így néz ki majd a jövő háborúja?
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 12:14
Amerikai elemzők szerint a jövőben Kína lehet a világ vezető mesterségesintelligencia-fejlesztője, ami a jövő hadviselését is teljesen átalakíthatja.
Pénzügyi szektor Újabb szektort hóditanak meg a gépek: félhetnek a brókerek?
Várkonyi Tamás | 2017. november 17. 15:04
Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia fejlődése, az autóipar felforgatása után most a brókerek munkáját sodorja veszélybe egy értékpapírokat vizsgáló program. A gépek ma már kreatív, intuitív feladatokkal is megküzdenek, a mesterséges tudat fejlesztése azonban nem jöhettek volna létre a számítógépes játékok nélkül.
Makro / Külgazdaság Forradalmasítják a hadviselést: bevetik a mesterséges intelligenciát
Káncz Csaba | 2017. július 28. 13:00
Kína a legmagasabb politikai szinten állt be a mesterséges intelligencia fejlesztése mögé. A Pentagon már nyíltan beszél „ember-gép csapatokról” és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. De az elképesztő ütemű fejlődés éltetői mellett megszólaltak az aggódó hangok is.
Makro / Külgazdaság Miért van az, hogy épp a leggazdagabb országok nem kérnek a menekültekből?
Privátbankár.hu | 2016. október 4. 08:10
21 millió menekült van a világon, nagy részüket nem azok az országok fogadják be, amelyek elég tehetősek ahhoz, hogy csuklás nélkül segítsenek rajtuk - a legtöbben a szegényebb országokban találnak menedéket, amelyek szimplán elég közel vannak. Pedig a probléma globális, nem egy-egy országnak kellene megoldania az Amnesty International szerint. A világ népességének 0,3 százalékán huzakodunk.
Friss
hírlevél