TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Tegnap bár esés volt Amerikában, az Amazon.com-ot a nemhivatalos zárás utáni kereskedésben széttépték a negyedéves eredményre. Az ázsiai piacok többsége ma esett, és Kína is ismét a lejtőre került. Az olaj, az arany, sőt a többi fém, élen a rézzel, zuhan tovább. Itthon a Mol mutat erőt.

Az amerikai piacokon tegnap már harmadik napja estek az indexek, jóllehet a korábbi emelkedéshez képest ez még mindig csak egy kis korrekció. A mezőny viszont kettészakadt: néhány népszerű papír csúcsokat dönt, míg sok korábbi kedvenc, mint a 3D, az AK Steel vagy a US Steel újabb mélypontokat ütnek.

3D, egy év. Lassan elfogy

A piac zárása után érkezett az Amazon negyedéves eredménye. A várt kis veszteség helyett kis nyereség lett (részvényenként 20 cent), és erre a zárás utáni kereskedésben közel 100 dollárral, 15 százalékkal tépték meg a papírt. Ez túlzott reakciónak tűnik, hisz így percek alatt több 10 milliárd dollárral nőtt a piaci kapitalizáció, ami nyilván irreális. Az ilyen reakciók abból adódnak, hogy a hivatalos piac bezárása után sokkal kisebb volumenben néhányan tovább kereskednek a papírokkal, másnap piacnyitás előtt pedig ugyanez történik. Tulajdonképpen ilyennek nem szabadna lenni, hisz akkor mi értelme a hivatalos nyitvatartásnak? Az egész csak arra jó, hogy kis forgalom mellett jól eltolják az árakat, miközben sok résztvevő nem fér a piachoz.

Ugyanez történt a Netflix-el is néhány napja, de az extrém emelkedés egy részét azóta a normál piaci órák alatt visszaadta. Vélelmezzük, hogy az Amazonnál is így lesz. Az elképzelhető, hogy sokan shortolták a részvényt, és most az ő kirázásuk zajlik.

Ázsia borús volt ma, szinte minden index esett, de leginkább a kínai piacok és Hongkong. Több napos, államilag támogatott emelkedés után most ismét az uralkodó trend érvényesült, mindazonáltal az esés mértéke jóval kisebb volt, mint a korábbi nagy csapkodások idején, az állami beavatkozás letompította a volatilitást.

Európában hamisítatlan nyári péntek van, a tőzsdék meg sem mozdulnak, senkit nem érdekel a kereskedés. A görög ügy a piacok szempontjából nyugvópontra jutott, jóllehet súlyos kérdések maradtak nyitva. A bankok képtelenek normálisan üzemelni, hisz a betétesek továbbra is csak vinnék a pénzt, ami a bankoknak nem áll rendelkezésére. Csak az EKB tud fizetni, az pedig nyilván nem szívesen fizetné ki a maradék 117 milliárdos betétállományt, ráadásul ha ez meg is történne, hogy működne a bankrendszer betétesek nélkül? Nem ártott volna, ha ezt átgondolják Cipraszék időben, hisz most már hiába jófiúk, a szellemet nem lehet visszatuszkolni a palackba, azaz a betéteseket a bankokba.

Friss árfolyamok >>>

A BÉT is nyaral, egyedül a Mol közel 1 százalékos emelkedése említhető. A forint 310-en áll az euróhoz képest, egyelőre nem tudta megtartani a kamatcsökkentés utáni nyereségét.

Tovább zuhannak a nyersanyagok: az összes fém és az olaj. A trendnek az adott lökést, hogy Kínában csökken irántuk a kereslet, egyúttal tavaly az elektromos áram felhasználása is a legkevésbé növekedett az elmúlt 30 évben, ez is jelzi, hogy Kína már nem fogja vég nélkül felszívni a nyersanyag-többletet. Legnagyobbat most a réz esett, de az arany is 1080 dollárig süllyedt (közeledik az 1000). A WTI olaj immár csak 48, a Brent 55 dollár.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Beszélt Orbán Viktor, zuhant a forint
Csabai Károly | 2020. november 20. 11:36
Reggel 8 óra után a hazai fizetőeszköz az euróval szemben viszonylag nagy mértékben, egy egységgel gyengült. Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban árult el részleteket az EU-költségvetéssel kapcsolatos kormányzati vétó után várható fejleményekről. Később ugyan a forint ledolgozta a veszteségét, rendkívül bizonytalan, az árfolyama hogyan alakul a következő napokban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kamatemelés a törököknél, nagy kanyart írt le ma a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 19. 18:51
Bár a napokban még rekordot döntöttek, mára kifulladt a tőzsdék emelkedése, a befektetők számára súlyosabb a rövidtávon romló járványhelyzet, mint az oltások jelentette távolabbi ígéret. Ismét veszik a “maradjotthon–részvényeket”, az online és technológiai ászokat. A BUX is süllyedt, viszont a forint erősödni tudott. Ritkán látni akkora kamatemelést, mint ma Törökországban.
Részvény / Deviza / Áru Már nem hatnak az oltóanyag-hírek, gyengülésnek indult a forint
Eidenpenz József | 2020. november 19. 11:43
Az oltóanyagokról szóló újabb és újabb jó hírek egyre kisebb hatást váltottak ki a napokban a tőzsdéken, végül a hatás teljesen elmaradt. Közben Amerikában új lezárások indultak. Süllyednek a vezető indexek, az európai átlagnak megfelelően esik a BUX is. Újra gyengülésnek indult a forint, az arany, az ezüst, az olaj, a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Betiltaná a benzineseket a ZETA, megtáltosodott az OTP
Eidenpenz József | 2020. november 18. 19:08
Enyhén optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a jó oltáshírek és a rossz vírusszámok között őrlődve. A BUX viszont az európai átlag többszörösét hozta ma, főleg az OTP és a Richter húzta. Az elektromosautó-piacon érdekelt cégek új érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, amely nemcsak a környezetkímélő járművek támogatását, hanem a környezetszennyezők tiltását is szorgalmazza. Joe Biden ebben partner lehet.
Részvény / Deviza / Áru Continental: túl a mélyponton
Privátbankár.hu | 2020. november 18. 15:40
A második negyedéves mélypont után a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental javítani tudott. A Magyarországon is komoly gyártó és fejlesztőkapacitással rendelkező társaság szerint az európai járműpiacon még komoly gondok vannak.
Részvény / Deviza / Áru Jön Merkel elektromosautó-injekciója, a magyarok nem akarnak oltást
Eidenpenz József | 2020. november 18. 12:15
Mínuszból pluszba mentek át délelőtt az európai tőzsdék, a BUX felülteljesítő, az OTP erejének teljében, a forint is erősödik. Az európai autóipar szenved, a kínai eladások viszont jól alakultak. De a Tesla csak a harmadik. Az elektromosautó-piacot a német támogatások bővítése is pozitívan érintheti. A magyarok többsége elutasíthatja a koronavírus-oltást.
Friss
hírlevél