<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A brit adatok alapján ott már tetőzhetett a járvány, és a kórházban ápoltak aránya sem vészes. Fontos inflációs adat és jegybankelnöki beszéd vár ránk a héten, ami előtt óvatosak a tőzsdék. Szépen emelkedik viszont a forint és erősödik a BUX index is. Mitől esett a múlt héten akkorát a bitcoin?

Óvatosak a tőzsdék a héten várható kulcsfontosságú amerikai makrogazdasági adatok miatt, no meg az európai járványhelyzet sem túl rózsás. Az európai indexek estek az első órában, majd ebből ledolgoztak valamennyit, így most csak 0,1 százalékos mínuszban van a német DAX és 0,2 százalékosban a francia CAC.

Londonban csak stagnálás látható. Az amerikai határidős indexek is alig mozdulnak, a japán Nikkei sem változott, Hong Kong és Shanghai viszont szépen emelkedett reggel.

Itthon a BUX index 1,1 százalékkal megy fel, mindhárom vezető részvényünk szépen teljesít. Az OTP 1,3, a Mol 1,1, a Richter 0,9 százalékkal drágul, kissé az Opus és a Telekom is javít, 0,2 százalékkal, a 4iG ára változatlan.

Árfolyamok és grafikonok

Az olaj szerény, fél százalék körüli pluszban várja a fontos heti fejleményeket.

Korrekció jön a forint árfolyamában?

A forint a múlt hét végén alaposan beerősödött végre, annak ellenére, hogy az MNB csütörtökön nem emelt tovább az egyhetes kamaton. Ma is kissé tovább erősödik, az euró kicsivel 358 alá süllyedt.

Meghatározó támaszhoz közelít az euró/forint árfolyam az Equilor Befektetési Zrt. szerint. A 200 napos mozgóátlag 357,40-nél található. Ott megtorpanhat a mozgás, és korrekció indulhat, az RSI indikátor már a túladott tartományban mozog. A korrekciós hullámot követően azonban ismét érdemes lehet a forintvételi lehetőségeket keresni.

Az euró/forint árfolyam egy éve (Tradingview.com)Az euró/forint árfolyam egy éve (Tradingview.com)

Biztató trendek a vírusstatisztikában?

Pozitív jeleket lát a vírusszámokban az Erste Befektetési Zrt. A múlt heti 218 ezres csúcs után ugyanis erőteljes csökkenést láthattunk az esetszámokban az Egyesült Királyságban.

Tegnap már „csak” 141 ezer új fertőzöttet találtak , ami persze még mindig jóval magasabb, mint az előző hullámokban mért 50-70 ezer fős csúcsértékek, de biztató trend kezd kialakulni.

A kórházba kerülők száma (egymillió lakosra 264 fő) csak mintegy fele a delta variáns esetében mért 560 főnek. “Úgy tűnik, hogy Nagy Britannia már túl van a nehezén” – teszik hozzá. Kínában viszont még problémák lehetnek, ami kihathat az EU és az USA növekedésére is.

Lengyel kutakat vesz a Mol?

Lengyel sajtóértesülések szerint a Mol megveszi a Lotos lengyelországi benzinkútjainak nagy részét – írta laptársunk, az mfor.hu az MTI alapján. A PKN Orlennek ugyanis csak úgy engedélyezi az Európai Bizottság a Lotos felvásárlását, ha a töltőállomások 80 százalékát értékesítik.

Mol-kút (MTI/Koszticsák Szilárd)Mol-kút (MTI/Koszticsák Szilárd)

A Lotos jelenleg több mint 700 benzinkutat üzemeltet Lengyelországban, a hivatalos bejelentésre a héten sor kerülhet. Becslések szerint nagyjából 600 benzinkút megvételéről lehet szó, az értékük egyenként nagyjából 1,5-2 millió dollár lehet.

Három fontos esemény a héten

Legalább három lényeges hír várható a héten, amire a tőkepiacok figyelni fognak az Investing.com szerint – és ami miatt idegesek, nagy lehet a volatilitás. A fókusz főleg az infláció és a múlt heti erős munkaerő-piaci adatok fényében a Fed kamatpolitikáján lesz. Emiatt az amerikai állampapír-hozamok is magasan állnak.

  1. Szerdán amerikai fogyasztói árakról szóló adatokat tesznek közzé. Ennek mértéke évi hét százalék fölé emelkedhet, négy évtizedes csúcsot döntve meg. A maginfláció pedig öt százalék fölé mehet. Ez a Fed kamatdöntéseiben fontos szerepet játszhat.
  2. Kedden, illetve csütörtökön Jerome Powell Fed-elnök és Lael Brainard alelnök beszélnek majd.
  3. Pénteken beindul az amerikai gyorsjelentési szezon, a JPMorgan Chase (JPM), a Citigroup (C) és a Wells Fargo (WFC) nagybankok indítják a fontosabb cégek sorát.

A bitcoin-trend lefelé mutat

Rosszul indult az év a kriptodevizák számára, a lecsorgás a hétvége nagyobb részében is folytatódott. A bitcoint a 40-41 ezer, az ethert nagyjából a 3000 dollár állította meg. Vasárnap délután némi élénkülés kezdődött, jelenleg 41 860, illetve 3150 dollár a két vezető kriptodeviza. Év/év alapon a bitcoin már csak tíz százalék alatti nyereséget mutat, szemben az ether 150 százalékával.

A bitcoin és az ether átváltozása egy év alatt (Tradingview.com)A bitcoin és az ether átváltozása egy év alatt (Tradingview.com)

Az esés egyértelműen nagy lendületet kapott a múlt héten, a részvénypiaccal egy időben éppen akkor, amikor a Fed ülésének aktáit szerdán közzétették. Egyre gyakoribbnak látszik, hogy a kriptovilág a többi tőkepiaccal együtt mozog. Így az említett szerdai amerikai inflációs adat is hatást gyakorolhat rá.

Az adózás nyomja le a kriptók árát?

Az év végi és év eleji árváltozásokat sokan az amerikaiak adózási kötelezettségeivel (is) magyarázzák, miután e téren nagy lett a kormányzati szigor.

  • Akik tavaly veszteségeket értek el kriptodevizájukon, inkább eladtak az év végén, hogy ezt realizálják, a veszteséggel csökkentsék az adójukat. (Egy részük esetleg utána újra megvéve az adott kriptót.)
  • Akik tavaly nyereséget értek el – és ezek lehetnek többen – , de már egyébként szerettek volna eladni, azok inkább ez év elejére halasztották ezt, hogy később kelljen leadózniuk, ne 2021 után.

De ez csak egy lehetséges magyarázat a sok közül, amelyekből naponta akár fél tucatnyi is kering a médiában.

Félmilliárdos kötvénykibocsátás a Wizzairnél

Félmilliárd euróért készül négy éves kötvényt kibocsátani a Wizzair, egy nagy bankkonzorcium közreműködésével. Erről ma befektetői telefonkonferencia lesz magyar idő szerint délután kettőkor. A londonban tőzsdén levő közép-európai légitársaság részvénye ma jelentősebb, 3,5 százalékos pluszban van, bár ebben a járványstatisztika javulása is szerepet játszhat.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17300 17150 17595 -2,20% 0 0 9 302 673 880 Ft 2022-01-21 17:14:35
MOL 2684 2620 2684 +1,21% 0 0 2 304 340 886 Ft 2022-01-21 17:13:23
MTELEKOM 422 419 425 -0,59% 0 0 129 927 268 Ft 2022-01-21 17:05:00
RICHTER 8460 8275 8460 +1,38% 0 0 2 099 933 015 Ft 2022-01-21 17:08:02
OPUS 220 216 220 -0,90% 0 0 23 642 408 Ft 2022-01-21 17:05:22
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Cunami lesz-e a kamatemelési és omikronhullámból?
Eidenpenz József | 2022. január 21. 12:55
Aggódnak a kamatemelés miatt, aggódnak Ukrajna miatt, aggódnak a járvány miatt, és még néhány rossz gyorsjelentés is érkezett. A tőzsdei befektetők hangulata olyan rossz, hogy abból akár emelkedés is lehet. A forint gyengül, de a cseh, lengyel pénzekkel együtt. A kriptodevizák is a tőzsdéket követik.
Részvény / Deviza / Áru Alulteljesített a budapesti börze, jó napja csak a Richternek volt
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 19:02
Korrigáltak a befektetők. A forgalom az átlagnál magasabb volt, ami főleg a gyógyszeripari vállalatnak köszönhető.
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló