TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az EKB mai megnyilatkozásai nyomán az európai részvénypiacon kedvező volt a hangulat, az amerikai börzék nehezebben találják az irányt. Két hatás feszül egymásnak, a rosszabb makrogazdasági kilátások és a jó vállalati eredmények. Itthon kissé emelkedett a BUX, de gyengült a forint.
(Fotó: 123rf.com)

Az EKB rekord alacsonyan hagyta a kamatait, igaz, nem is igen vártak tőle mást a piaci szereplők. Ez pedig várhatóan legalább őszig így is marad. A bizonytalanságot azonban minden ilyen bejelentés csökkenti, így a hír hiánya is viszonylag jó hír lehet.

Arról is beszéltek, hogy bár a kötvényvásárlásokat ez év elejével befejezték, a lejáró kötvényeket az EKB portfóliójában még pótolni fogják a piacról. Ez a becslések szerint 200 milliárd eurónyi újra befektetést jelenthet az idén.

A részvénypiacoknak persze jó a szuper alacsony kamat. Európában így a részvényárfolyamok inkább felfelé tartottak, a német mutató fél, a francia 0,7 százalékkal ment fel, a brit 0,3 százalékkal esett. Az amerikai indexek viszont nehezen találják az irányt.

A Mol megugrott

A Nasdaq technológiai mutató 0,3 százalékos pluszban van, de az S&P 500 és a Dow Jones hasonló mértékben esik. A befektetők félnek a világgazdaság, az amerikai gazdaság lassulásától, a hosszúra nyúló Trump-féle költségvetési válságtól. (A Hold Alapkezelő menedzserei is hasonló témákról beszéltek ma.) Ugyanakkor számos gyorsjelentés kedvező lett, ami felfelé vitte az árakat.

https://privatbankar.hu/befalap/kidurrant-a-mindenbuborek-mibol-lehet-itt-penzt-csinalni-324179

Itthon a BUX index 0,2 százalékkal emelkedett, ugyanennyivel ment fel az OTP is, 11 650-re. A Mol 0,7 százalékkal emelkedett 3280-ra, a Richter 0,6 százalékkal esett, a Telekom 0,4-el emelkedett. Az Estmedia ma a húsz százalékos limittel drágult.

További árfolyamok itt láthatók https://privatbankar.hu/arfolyamok/

Gyengébb a forint

Az euró/forint kilencven fillérrel ment fel, 318,70 az euró ára. A napokban 318 körül ingadozott az árfolyam, ehhez képest csekély a gyengülés.

A hétfői szünnap miatt egy nappal később tették közzé az amerikai olajkészlet-adatot, ami sokkal rosszabb lett a vártnál, megugrott a tárolókban levő olaj mennyisége. Az olaj ennek ellenére már emelkedni is képes, a WTI egy százalékos pluszban van.

Visszavont Bitcoin-kérelem

A német tíz éves államkötvények hozama a decemberi pánikhangulat óta nem látott alacsony szintre esett az EKB kommunikációja nyomán. A dollár pedig nagyot erősödött az euróhoz képest, ahogy egy magasabb kamatú devizához a tankönyvek szerint illik. Az euró/dollár ezzel 1,3 alá süllyedt.

A kriptodevizák alacsony szinten stagnálnak, a bitcoin 3550-3600 dollár között. Biztosan nem tett jót nekik, hogy a CBOE tőzsde (Chicago Board of Exchange) visszavonta a bitcoin-ETF kibocsátásra vonatkozó kérelmét a hatóságoknál. Van, aki ezt az amerikai államigazgatás kényszerű leállásával hozza összefüggésbe.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Mégiscsak beszivárog a pénzügyi szektorba a Facebook?
Eidenpenz József | 2020. december 1. 19:17
Ismét szépen emelkednek a tőzsdék, az amerikai indexek történelmi csúcson járnak, aminek alapvetően az oltóanyag-optimizmus az oka. Budapesten a végére elolvadt a BUX többlete, négyből három részvétünk mínuszban végzett. A forint viszont nagyot erősödött, újabb két forinttal kevesebbet kell adni az euróért. A Facebook Libra más néven szivárog vissza, módosított konstrukcióval. Nagy vita van Európában az idei síszezonról.
Részvény / Deviza / Áru Miért száguld minden a tőzsdén? Húszezerhez közelít a Bitcoin
Eidenpenz József | 2020. december 1. 12:22
Ismét jó a hangulata tőzsdéken, Budapesten is négyből három részvény felfelé tart, a forint is erősebb. Közzétette gyorsjelentését a Zoom Video, számos makroadat érkezett, csúcson vannak a kriptodevizák. De az oltás és a pénzbőség mindent visz.
Részvény / Deviza / Áru Melyik a legígéretesebb nemesfém, és mi a Tesla Achilles-sarka?
Eidenpenz József | 2020. november 30. 18:48
A pénteki szép emelkedés után ma lefelé indultak az amerikai tőzsdék, a Moderna oltóanyaggyártó kedvező bejelentése már nem tudott jelentős hatást kiváltani. A Mol nagyot esett, de az egész iparág így járt, a forint pedig sokat erősödött. Egyre többet ekézik a Tesla-gyárat termékei miatt. Minimum hároméves csúcson van a bitcoin. Folytatódhat az emelkedés egy német felmérés szerint.
Részvény / Deviza / Áru Túl vagyunk a csúcson? Kurz nem sok jóval biztat a síszezonra
Eidenpenz József | 2020. november 30. 12:13
Az amerikai tőzsdék múlt heti csúcsdöntése után kis megálló várható, Európában is nagyon szerény a mai emelkedés. A forint erősödött, ismét 360 alá esett az euró. Az osztrák kancellár óva intett az idő előtti nyitástól, a síelés utáni megszokott szórakozási formák egy évet is várathatnak magukra. Túlértékeltek lehetnek az elektromos autók gyártói. Mégis jöhet a Facebook Libra?
Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit mosolyra fakaszt ez a cég – a vevőket és a részvényeseket is
MFC Equity | 2020. november 27. 18:04
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az Align Technology nevű vállalatot járják körül a szakértők, amely forradalmi fogszabályzóinak köszönhetően nagy növekedésnek nézhet elébe. 
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
hírlevél