<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

A Richter gyorsjelentését jól fogadták, de a Mol lehet a nagy meglepetés ebben a szezonban. A forint erősödget, már 396 alatt is volt az euró, izgalmas trendvonalakhoz közelít. Új támadás történt a Solana ellen, már nyolcezer áldozattal számolnak.

Az európai tőzsdeindexek többsége pár ezrelékes pluszban van, kivéve a londonit, amely stagnál. Az amerikai határidős indexek is hasonló kis emelkedést mutatnak, annak ellenére, hogy az amerikai házelnök tajvani látogatása csúnya politikai feszültségeket – és csapatmozgásokat – hozott. Ez tegnap nem tett jót a tőkepiacoknak.

A figyelem megint a gyorsjelentések felé terelődött, Európában a Société Générale, az Axa, a német BMW és az Infineon adatsorai voltak a legfontosabbak. Ma az OPEC közzéteszi a kitermelési menetrendet, pénteken pedig fontos amerikai munkaerőpiaci adatok jönnek.

A BUX-index Pesten 1,3 százalékkal emelkedik, az OTP, a Mol és a Richter nagyon hasonló mértékben, 1,2-1,5 százalékkal drágul. (A Richter jelentésére még visszatérünk.) A korábban sokat emelkedő Alteo fél százalékkal esik, a Telekom és a 4iG ugyanennyit emelkedik.

Árfolyamok és grafikonok

Most kezd izgalmassá válni a forint

Az euró/forint tegnap már az egész napot 400 alatt töltötte, most pedig pár fillérrel 396 alatt van. Ez több mint két forinttal kevesebb a tegnap estinél. Kezd rendkívül izgalmassá válni a forint mozgása az Equilor Befektetési Zrt. szerint. Az árfolyam ugyanis egészen közel került a rövidebb és hosszabb távú trendvonalakhoz.

Amennyiben ezeket a következő napokban sikerülne szignifikánsan letörni, nagyobb tér nyílhat lefelé. Az alakzati célárfolyam igen messzire, 375-380 közé mutatna, ahol a 200 napos mozgóátlag is található.

A KBC Equitas pedig azt emelte ki, hogy tegnap a dollár erősödése ellenére is jól tartotta magát a magyar deviza, ami “mindenképp pozitívumnak tekinthető”.

Euró/forint árfolyam. Forrás: Tradingview.comEuró/forint árfolyam. Forrás: Tradingview.com

Jól fogadták a Richter-gyorsjelentést

Alapvetően pozitív meglepetésként értékelik a brókercégek a Richter gyorsjelentését. Hogy nem megy fel jobban a részvény, az talán a korábbi masszív emelkedésének tudható be.

A Richter második negyedéves eredménye túlszárnyalta az elemzői konszenzust, éves alapon is kimagasló növekedést tudott felmutatni. Az orosz-ukrán háború ellenére Oroszországban az árbevétel éves bázison 26 százalékkal tudott növekedni forintban – írta az Equilor Befektetési Zrt.

Elképesztő ez az eredmény?

Szuperlatívuszokban fogalmaz a KBC Equitas és az Erste Befektetési Zrt. is a Richterrel kapcsolatban.

  • Elképesztően erős negyedéven van túl a Richter.
  • Brutális eredmény a Richtertől
  • A rekordbevétel mellett hatalmas profitbővülést ért el.

A forintgyengülés jelentős extra eredményt hozott, emellett az egyszeri mérföldkő-bevétel is pozitív meglepetést jelentett – írta az Equitas. Az így is optimista elemzői konszenzus várakozásait is alaposan felülmúlta a társaság, sokat javult a marzsok tekintetében is. A menedzsment is kitart a 2022-es célok elérése mellett.

Milyen lesz a magyar jelentési szezon?

Augusztus 5-én a Mol, 9-én a Telekom, 11-én pedig az OTP eredményével leszünk gazdagabbak – írja az Erste Befektetési Zrt.

A meglepetés az, hogy a négy nagy eredménye – amelyek a BUX-ot több mint 90 százalékban reprezentálják – akár újabb rekordot is elérhet, 360 milliárd forint felett is lehet.

Ám, míg az előző negyedévben mindenki jól teljesített, még a kis cégek is, most erős szétválás várható. Az OTP és a Telekom esetében, amelyeket a kormányzati intézkedések jobban sújtanak, eredménycsökkenésre számíthatunk, a Mol profitja viszont nagy valószínűséggel “felrobbant a kedvező környezetnek köszönhetően”.

A BUX alulteljesítésének fő oka a brókercég szerint “az EU-val való vitánk és a lehetséges pénzvesztés”, de a kormányzati intézkedések, “a magas energiaárak, infláció és az ehhez köthető magas hozamszint” is fontos tényezők.

A befektetők büntetik a BMW-t

A BMW részvényei nagy nyomás alatt vannak, mintegy öt százalékos eséssel. A csalódottság a cég marzsai miatt olyan nagy, ami az autóüzletágban 8,2 százalékos volt, a piac azonban kilenc százalék feletti értéket várt. Az árbevétel ugyan pozitív meglepetés, de ezt nem tartják megismételhetőnek – írta az N-Tv.de.

A Citigroup elemzői szerint az év második felében is nyomás alatt maradhat a gyár, a chiphiány korlátozza a növekedési lehetőségeket. Az elektromos autókra való átállás nagy beruházási igénye és a beszállítóknál bekövetkezett költségnövekedés is nehézségeket okoz. Így a BMW autóipari ágazatának szabad cashflow-kilátásait 12 milliárd euróról 10 milliárdra csökkentették.

Támadás a Solana ellen, sok ezer áldozattal

Ma hajnalban kiderült, hogy a Solana blokklánc saját Phantom pénztárcája (wallet-e) ellen nagyszabású hackertámadás zajlik. Állítólag már nyolc ezer befektető veszített már legalább hétmillió dollár értékű kriptodevizát – írta a Coindesk és a Cryptopotato. A támadás a Magic Eden NFT-piactérnél indult, de nemcsak ott folyik.

A Phantom wallet egy részlete és a hír a Twitteren.A Phantom wallet egy részlete és a hír a Twitteren.

Egyes feltételezések szerint a támadás nem korlátozódik a Solana-blokkláncra, és inkább az online pénztárcák (“hot wallet”-ek) szoftverkódjaiban levő hibával lehet kapcsolatban. Az olcsósága, gyorsasága (és jó marketingje) miatt sok kisbefektető által kedvelt Solana-rendszer ellen már több, legalább négy nagyobb támadást hajtottak végre eddig.

Két hackertámadás egy héten

A solana (SOL) árfolyama ennek ellenére csak négy százalékos mínuszban van, talán azért is, mert az általános kripodeviza-piaci hangulat egyébként jó. A bitcoin ismét 23 ezer dollár felett jár, másfél százalékkal megy fel, az ether közel négy százalékkal 1644-re drágult.

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

Alig két nappal ezelőtt a Nomad Bridge nevű, blokkláncok közötti átjárást lehetővé tevő szolgáltatást hekkelték meg, a kár mintegy 190 millió dollár.

Nagy leépítések a Robinhoodnál

Vlad Tenev vezérigazgató bejelentése szerint a Robinhood online brókercég mintegy 23 százalékkal csökkenti a munkahelyek számát. Az elbocsátások elsősorban az üzemeltetés, a marketing és a programmenedzsment területén lesznek. A közleményben a makrokörnyezet romlását, a 40 éves csúcson lévő inflációt és a kriptovaluta-piac széleskörű összeomlását hozták fel indokként. A Robinhood áprilisban már elbocsátotta alkalmazottainak kilenc százalékát – írta a CNBC.

A vállalat emellett közzétette a második negyedéves jelentését, amely a havi aktív felhasználók számának és a letétbe helyezett vagyonnak a csökkenését mutatta. A bevétel 318 millió dollár lett az elemzők által becsült 321 millió dollárral szemben. A Refinitiv szerint a veszteség 34 cent részvényenként, szemben a 37 centes konszenzussal.

A részvény a tőzsdén kívüli kereskedésben másfél százalékkal drágább lett.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 9212 8920 9212 +2,63% 0 0 3 218 515 768 Ft 2022-08-16 17:13:09
MOL 2916 2854 2924 +1,04% 0 0 1 485 561 030 Ft 2022-08-16 17:09:32
MTELEKOM 320 317 321 +0,31% 0 0 56 914 053 Ft 2022-08-16 17:05:09
RICHTER 8055 8000 8125 -0,06% 0 0 1 512 656 160 Ft 2022-08-16 17:08:28
OPUS 151 148 152 -1,31% 0 0 22 901 690 Ft 2022-08-16 17:14:44
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Gyenge szinteken ragadt a forint, hasított viszont az OTP
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 18:05
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 493,92 pontos, 1,15 százalékos emelkedéssel, 43 528,08 ponton zárt kedden.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is nagy a gáz, 404 felett az euró
Eidenpenz József | 2022. augusztus 16. 12:34
Az euró/forint megint az egekben, 404-405 között jár, amiben az adósságminősítésünk, az erős dollár és a gázellátás bizonytalansága is szerepet játszhat. Hat és fél hónapos mélyponton áll viszont az olaj, és feléledtek a mém-részvények. “Nagy Pénzrablás” történt a blokkláncon.
Részvény / Deviza / Áru Reggel már súrolta a 400-as szintet a forint 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 07:08
Folytatódott a gyengülés.
Részvény / Deviza / Áru Külföldről kapott gyomrost a pesti tőzsde: rosszul indult a hét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 18:14
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Rontották Magyarország kilátásait, esik a forint
Eidenpenz József | 2022. augusztus 15. 12:27
Részben a pénteki hitelminősítői kommentár, részben a dollár erősödése miatt nagyot esett ma a forint, az OTP-t is adják. A héten főleg az amerikai kiskereskedelmi szektorra figyelnek a befektetők. Az ether nem bírt sokáig 2000 dollár felett maradni, de így is két és fél hónapos csúcs közelében áll.
Részvény / Deviza / Áru Biztonságos távolságra került a forint a 400-as szinttől
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 07:35
Minimálisan erősödött a forint a hét első napján a főbb devizákkal szemben.
Részvény / Deviza / Áru Mélybe taszította a BUX-indexet az OTP és a Mol
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 17:48
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 486,03 pontos, 1,10 százalékos csökkenéssel, 43 662,95 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint, fordulat előtt az arany, új többségi tulajdonosa lesz az egyik utolsó brókercégnek
Eidenpenz József | 2022. augusztus 12. 12:22
Az európai tőzsdék hangulata jó, de kicsik a mozgások, a BUX és az OTP stagnál, a forint erősödik. Az arany és vele az aranybányák több elemző szerint is komoly fordulat előtt állhatnak. A világ legnagyobb vagyonkezelője mostantól intézményi ügyfeleinek bitcoin-kitettséget is kínál. Szívmelengető OTP-célár érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Még nem tudja a forint, merre induljon péntek reggel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 07:37
Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama péntek reggelre a főbb devizákkal a nemzetközi devizakereskedelemben.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 17:50
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,04 százalékos emelkedéssel, 44 148 ponton zárt csütörtökön.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG