BUX
36 756.82
-0.08%
-29.00
OTP
11 100.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 785.00
-1.27%
-23.00
RICHTER
7 230.00
+0.28%
+20.00
MTELEKOM
384.00
+0.79%
+3.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 22. 18:51

Miközben az európai tőzsdék ma egész nap mínuszban jártak, az amerikai indexek pluszban tudtak nyitni. Bár a befektetők aggódnak a kínai-amerikai kapcsolatok romlása miatt, és a vírushírek sem jók, pozitív jelek is vannak, főleg a technológiai szektorban. Ritkaság, hogy sem az OTP, sem a Richter ára nem változott. A forint viszont nagyot erősödött, és tart az arany- és ezüstár-robbanás.

Az amerikai részvények szerény, két-három ezrelékes pluszban vannak a kereskedés első pár órája után, amit elsősorban egyes technológiai részvények emelkedésével magyaráznak. A félvezető-gyártók például amiatt mennek fel, hogy a Texas Instruments jó eredményeket és jó harmadik negyedévi előrejelzést tett közzé. Úgy tűnik, hogy a technológiai szektor eléggé válságálló.

Ezen kívül pozitív, hogy az Egyesült Államokban új gazdaságélénkítő csomag készül. Rossz jel azonban, hogy egy konzulátus bezárása kapcsán az amerikai-kínai viszony további romlása látszik. Európában egész nap mínuszban voltak az indexek, bár ez az utóbbi napok szép emelkedése után egyáltalán nem szokatlan jelenség. A sajtó nyereség-realizálásról, kifulladásról, szünetről ír.

Kerek 11 ezer az OTP

A német index fél százalékkal, a francia 1,3 százalékkal esett. Lengyelországban is 0,8 százalékos volt a süllyedés, ehhez képest a BUX index 0,2 százalékos gyengülése felülteljesítés. Ritkaságnak számító módon sem az OTP (11 000 forint) , sem a Richter árfolyama nem változott (6620). A Mol fél százalékkal esett, a Telekom 1,1 százalékkal süllyedt, az Opus 0,4 százalékkal ment fel. A CIG Pannónia megint szárnyakat kapott, kilenc és fél százalékkal ugrott meg.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A forint nagy lendületet vett, és 348,1 forintig süllyedt az euró, ami 1,6 forintos csökkenés a tegnapi kamatcsökkentés után. (A magyar kamatcsökkentésről véleményeket délelőtti cikkünkben közöltünk.) A dollár némi tétovázás után ismét gyengülőre fogta ma, ami jót tesz az árupiaci termékeknek.

Drágulnak a nyersanyagok

Az arany 1,3 százalékkal ment fel, de ez még semmi az ezüsthöz képest, amely hét százalékkal 23 dollárra drágult. Az ezüst ezzel év/év alapon már 37 százaléknál, az év elejéhez képest 28 százaléknál tart. Az arany egy év alatt “csak” 28 százalékkal ment fel. Az olaj mínuszban van, de ugrik például a kávé és a platina is és drágulnak a gabonafélék. (Délután írtuk: Most lehet nagyot szakítani az arannyal?)

Még nagyobb elbocsátások az autóiparban

Eddig is számos hír jött arról, hogy a német autógyárak és azok beszállítói sok tízezer embert fognak elbocsátani. Most a német Manager Magazin szerint kiderült, hogy a Daimler még több elbocsátást tervez. A természetes úton szabaddá váló, be nem töltendő állásokkal együtt mintegy 30 ezer munkahely szűnhet meg nála – írta az N-Tv.de.

(Pixabay.com) (Pixabay.com)

A társaság nemrég arról nyilatkozott, hogy tizenöt százalékkal csökkentenék a költségeket. Egyes üzemegységek bezárását sem zárták ki. A takarékossági tervekről július végéig készítenek előterjesztést. Eddig a cégnél arról volt szó, hogy a 300 ezer alkalmazott közül húszezret bocsátanak el. Az új híreket a cég nem kommentálta.

A menedzserek is repülnek?

A Volkswagennél Jürgen Stackmann értékesítési vezető távozásáról jöttek hírek, ami azért érdekes, mert az utóbbi hetekben már négy további menedzser távozott a csoporttól. (A német N-tv.de szerint ők a Skoda főnöke, Bernhard Maier, a Traton vezetője, Andreas Renschler, a Van-üzletág vezetője, Thomas Sedran és Christian Senge szoftverigazgató.)

De még mindig nincs vége. A Man Energy Solutions motorgyártó 14 ezer globális munkahelyből négyezret szüntetne meg. Ez Németországban 3000 munkatársat érintene. A következő években a cég a forgalom stagnálásával számol, emiatt a költségeket 450 millióval szeretné csökkenteni. A MAN Energy Solutions egyébként a Volkswagen-konszern része, de eladás alatt áll. Bajorország kormánya vizsgálja a lehetőségét adnak, hogy valamilyen támogatással meg tudják-e menteni a veszélyben levő munkahelyeket Augsburgban.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

 

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Új szolgáltatáscsomagok az Apple-től, örökre elveszett a munkahelyek egy része?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 19:00
Európában szinte egységesen mínuszban zártak az indexek ma, az Egyesült Államokban viszont a technológiai szektor emelkedése inkább jó, mint rossz hangulatot jelez. A tengerentúli munkanélküli kérelmek száma március közepe óta nem látott szintre esett. Az Apple új szolgáltatáscsomagokat jelentett be, emiatt ez a részvény vezeti az emelkedést. Borúlátó az egyik Fed-vezető.
Részvény / Deviza / Áru Patthelyzet a szenátusban, rendesen elbánt a vírus a Rábával
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 11:21
Keresték az irányt az európai tőzsdeindexek, és úgy tűnik, lefelé találták meg. Egy kis pihenő azonban a tegnapi nagyszerű emelkedés után nem meglepő. Elhúzódhat az új amerikai csomag, ami tízmillióknak jelenthet gondokat. Kontinensünkön záporoznak a gyorsjelentések, ennek nyomán óriásit esik a Thyssenkrupp, jobb lett a várakozásoknál viszont a Deutsche Telekom. Budapesten a BUX tartja magát, a forint is alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Baljós inflációs árnyak – arany, részvény, ingatlan kell nekünk?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 19:04
Nagyon szépen emelkednek az amerikai tőzsdeindexek, a jó tengerentúli nyitás az európai tőzsdéket is magával ragadta. A BUX is hozta az európai átlagot, három fontos részvényünk is drágult. A forint szolidan gyengülget, a nemesfémek esése megállt, az olajpiac pedig örül a jó készletadatoknak. Aggasztóan magas viszont az amerikai infláció. Emelkedik a hazai lakáseladások száma.
Részvény / Deviza / Áru Azon is kereshetünk pénzt, ha mások társat találnak maguknak
MFC Equity | 2020. augusztus 12. 18:32
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Momo Inc. randevú és kapcsolattartási platformot mutatjuk be, aminek a keresletét több szociodemografikus trend is hajtja.
Részvény / Deviza / Áru Trumpnak csapdát állítottak, sohasem látott mértékű a brit recesszió
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 11:39
Az európai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt, Frankfurtban mínuszban, Párizsban nulla közelében jár az index, Londonban emelkedik. A tegnap esti jókora amerikai esés ma már véget is érhet, ismét pluszban vannak a határidős indexek. A BUX is bizonytalan, részvényeink alig mozognak. Britanniában óriási a GDP visszaesése, bár ez nem igazán meglepetés.
Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Friss
hírlevél