<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bár elvileg mindenki számára nyitva áll az út, hogy gazdaggá váljon, a gazdagság-kutatók szerint vannak olyan szokások, amelyek lehetetlenné teszik azt. Így ha folyton csak spórolunk, ahelyett, hogy pénzt keresnénk, vagy ha nem fektetjük be megtakarításainkat.

Steve Siebold a gazdagok kutatója és maga is vagyonos ember, eredményeit gyakran idézik az amerikai lapok. A Business Insider azt próbálta összeszedni, milyen jelei vannak annak, ha valakinek nagyon nem a gazdagság felé tart a szekere.

Az első pontban azt írják, nem szabad csak a spórolással foglalkozni, a pénzkereséssel is kell. Sok ember kuponokat gyűjt, kuporgatja a filléreket, szerényen él, de ebből sohasem gazdagszik meg. A gazdagok is spórolnak, okosan, de a bevételekre is nagy hangsúlyt fektetnek, többféle jövedelemforrást igyekeznek biztosítani maguknak.

Az egyik leghatékonyabb módja a pénz fialtatásának, ha befektetjük. Az rossz jel, ha még nem kezdted el, minél korábban kezdi valaki, annál többre megy. (Befektetés alatt valószínűleg nem bankbetétet és állampapírt értenek, az USA-ban nagy hagyománya van a részvényeknek – a szerk.)

Ne költekezz erőn felül

Rossz jel az is, ha valaki elégedett a sima fizetésével, órabérével. A gazdagok általában vagy teljesítménybérben dolgoznak, vagy saját magukat alkalmazzák vállalkozásukban. A sima, nyugalmas állások a középszerűségben tartják az átlagos dolgozót – teszik hozzá.

Az is rossz jel a gazdagodás szempontjából, ha valaki olyan dolgokat vásárol meg, amelyeket nem engedhet meg magának. Ha többet is keresel, ne érezd ezt kifogásnak, hogy többet is költsél. Legalábbis addig, amíg a befektetéseid, vállalkozásaid biztos és magas jövedelmet nem biztosítanak.

hirdetés

Nem jó út az sem, ha mások álmait valósítjuk meg – írják. A sikeres emberek általában imádják, amit csinálnak. Sokan mások, a szüleik, a munkaadójuk céljait valósítják meg, ami boldogtalanná teszi őket.

Először magadnak fizess

A sikertelenségre ítéltetett emberek jellemzője az is, ha ritkán lépnek ki a komfortzónájukból. A sikerhez, előrehaladáshoz bizonytalanságokat kell elviselni, amelyek kellemetlen érzéseket okoznak. A gazdagok sokszor a bizonytalanságban is jól, komfortosan érzik magukat.

Ha gazdag akarsz lenni, ne tégy úgy, mint a többi ember, akik először elköltik, amit akarnak, és utána teszik félre a maradékot, ha van egyáltalán. Először fizess saját magadnak, tegyél félre, és utána költsd a többit – javasolják. Végül azt írják, hogy rossz jel, ha valaki azt hiszi, a gazdagság csak kevés szerencsések kiváltsága – egy kapitalista országban, mint az USA, mindenki elérheti, ha értéket teremt mások számára.

A szegények és a gazdagok gondolkodásmódja közötti érdekes különbségekről itt írtunk.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Jöhet a nyugdíjfordulat? Félnek a jövőtől a fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:55
Nőtt azoknak a 35 év alattiaknak a száma, akik nyugdíj- és egészségpénztárban gondolkodnak – derül ki a Prémium Önkéntes Pénztárak adataiból.
Személyes pénzügyek Még mindig sok a tévhit, ha a végrendeletekről van szó
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 13:46
Csaknem 10 százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző előtt az idén november közepéig, mint tavaly egész évben. Ugyanakkor a lakosság többsége még mindig nem rendelkezik vagyonáról a halála esetére.  
Személyes pénzügyek Sokan nem terveznek a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 15:34
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak.
Személyes pénzügyek Megrohamozták a hazai bankokat
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 10:07
Ráharaptak a Zöld Otthon Program kedvezményes kamatú hitelére az ingatlant vásárlók és építők. A bankokhoz már az első hónapban annyi igénylés futott be, hogy ilyen ütemben fél év alatt elfogyhat a jegybank 200 milliárdos kerete. Sokan más lakáskölcsönnel együtt veszik fel a zöld hitelt, és akár az építési, vásárlási terveiket is módosítják ennek érdekében.
Személyes pénzügyek Rengeteg értékes szerves hulladék megy veszendőbe
Natív tartalom | 2021. november 30. 16:03
Éves szinten óriási mennyiségű szerves hulladék keletkezik a háztartásokban. Bár már egyre többen felismerik, hogy ez értékes alapanyag is lehet, de a biztató folyamatok ellenére sajnos jelentős mennyiségben még mindig kommunális hulladékként végzi az egyébként komposztálható hulladék.
Személyes pénzügyek Kiderült, mit szeretnénk kapni leginkább karácsonyra
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 11:36
Az idén az emberek a korábbinál hamarabb elkezdték intézni karácsonyi bevásárlásaikat, az Oracle Retail fogyasztói kutatása szerint a vevők 14 százaléka többet is hajlandó fizetni a gyorsabb vagy garantált szállításért, mások pedig, 29 százalékuk, a kényelmesebb módját választják az ajándékozásnak és ajándékkártyát vesznek konkrét tárgyak helyett.
Személyes pénzügyek Pénzesőben bíznak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 08:37
A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökken számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.
Személyes pénzügyek Több magyar dolgozik Ausztriában, mint a 2019-es boldog békeidőkben
Eidenpenz József | 2021. november 28. 06:17
Bár az előző hónaphoz képest csökkent októberben az Ausztriában dolgozó magyarok száma, egy és két évre visszatekintve mégis jelentős a növekedés. Más országok polgáraihoz képest is sok magyar kapott munkát idén. A bevezetett lezárások miatt azonban sokan kerülhetnek bajba, főleg, ha a korlátozás tovább tart a tervezettnél.
Személyes pénzügyek Brutálisan megnőhetnek egyes lakáshitelek törlesztőrészletei
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 15:46
Pórul járnak, akik a hitelfelvételkor a változó kamatozást választották: akár 17 százalékkal is magasabb lehet a decemberi törlesztőrészletük.
Személyes pénzügyek Jövőre többet fizetnek a lógósok
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 17:15
Átlag hét százalékkal kell többet fizetnie azoknak jövő évtől, akikről kiderül, hogy érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés nélkül vesznek részt a közúti forgalomban. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló