4p

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a személyi kölcsönök kamata, ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt, 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint 2024 februárjában 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami további jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az MBH Bank kamatcsökkentéssel és a hazai piacon egyedülálló, halasztott törlesztéssel igényelhető személyikölcsön-konstrukció bevezetésével készül a személyi kölcsönök iránti növekvő kereslet kielégítésére.

Az MBH Bank a személyi kölcsönök tekintetében elsőként kínál a magyar piacon késleltetett fizetési megoldást, amely segíthet a törlesztésre való felkészülésben és a törlesztőrészlet családi költségvetésbe épülésében is – áll a pénzintézet lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, a frissen bevezetett MBH Időnyerő Személyi Kölcsön lényege, hogy a hitelfelvételt követő első 3 hónapban az ügyfeleket nem terheli fizetési kötelezettség, így az ezen időszak alatt felmerülő költségeket a negyedik hónaptól kell csak megfizetni. A késleltetett fizetés révén a személyi kölcsönt felvevők növelhetik a pénzügyi rugalmasságukat, átgondolhatják költéseiket, de hitelkiváltásra is használhatják a konstrukciót.

A lakásfelújítás a legnépszerűbb hitelcél
A lakásfelújítás a legnépszerűbb hitelcél
Fotó: Depositphotos

Az MBH Bank adatai szerint továbbra is a lakásfelújítás a legkiemelkedőbb hitelcél, azonban a hitelkiváltás is évről évre emelkedő tendenciát mutat:

„Az általunk kínált személyi kölcsönök mellé, új termékként bevezetett MBH Időnyerő Személyi Kölcsönnel a kiadások egyszerűbb kezelésére törekszünk, hiszen a költségek nem azonnal jelentkeznek, hanem egy olyan időszakban, amikor vélhetően kevésbé terhelt a hitelfelvevő háztartásköltségvetése. Például új lakásba költözéskor sok egyéb teher jelentkezik az első időszakban, ilyenkor nagy segítség lehet, ha legalább a hiteltörlesztést nem kell azonnal elkezdeni”

– mondta el Soós Csaba, az MBH Bank lakossági üzletfejlesztési ügyvezetője az új konstrukció kapcsán.

Az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt. 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint februárban 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 2,4 millió forint.

„A következő hónapokban további élénkülésre számítunk a személyi kölcsönök piacán, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a tavasz második fele, a nyár első fele az az időszak, amikor a legnagyobb összegben szokott a hazai lakosság személyi kölcsönért folyamodni”

– ismertette Soós Csaba. A növekvő kereslet egyik motorja a személyi kölcsönök kamatának csökkenése, az MNB adatai szerint fél évvel korábban még 19 százalék fölött volt az új személyi kölcsönök átlagos kamata, az idei februári adatok viszont már csak 18,1 százalékot mutatnak. Az MBH Bank április elején mérsékelte személyi kölcsöneinek kamatait, aminek köszönhetően kedvezőbben juthatnak ilyen hitelhez az ügyfelek.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a konstrukció nem csak az akut helyzetben lévők számára lehet jó megoldás, hanem a tudatos hitelfelvevőknek is, hiszen a késleltetett fizetésnek köszönhetően növelhetik a pénzügyi rugalmasságukat, átgondolhatják költéseiket, akár egy korábban nem elérhető, nagyobb költést is megengedhetnek maguknak”

– tette hozzá a lakossági üzletfejlesztési ügyvezető.

Az MBH Időnyerő Személyi Kölcsönt 2024. május 31-ig kérvényezhetik az ügyfelek elsősorban az MBH Bank országos fiókhálózatában, de az igénylésre lehetőség van hitelközvetítői csatornákon keresztül is, például a nemrég a cégcsoporthoz került Fundamenta Személyi Bankár hálózatában – zárul a bank közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése megrendítette a bizalmat
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 10:39
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint a jelenlegi nyugdíjmegtakarítási lehetőségek nem elég ösztönzőek az emberek számára. A fiatalok nem nagyon használják az öngondoskodás elemeit, az idősebb generációknak pedig csökken a részvételi hajlandósága. Laptársunk, szintén a Klasszis Média csoporthoz tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Személyes pénzügyek Fiatalok vs. idősek – így gondolkodnak a napi pénzügyekről
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 15:36
Az otthonról hozott példát még meghatározónak tartja, ám kevésbé adná azt tovább saját gyermekeinek az Y és a Z generáció. A baby boomerek mértékletesek, a fiatalok azonban már másképp gondolkodnak a pénzről: többet engednek meg maguknak, nyitottabbak az értéktálló befektetési formákra, és kevésbé szkeptikusak a hitelekkel.
Személyes pénzügyek Külföldön tőzsdézik, kriptózik? Figyeljen, mert a NAV is figyel
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 12:29
Sok országból kap adatokat az adóhatóság, a kriptügyletekre pedig kiemelt figyelmet fordítanak - nagy bajba kerülhet, aki nem vallja be minden jövedelmét.
Személyes pénzügyek Hogy nézne ki, ha az eredeti könyvből kitépnének egy lapot és azt árvereznék el?
Kenessei András | 2024. május 14. 17:34
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Hoppá! Most mélyen a valódi értéke alatt lehet hozzájutni egy múzeumi ritkasághoz
Kenessei András | 2024. május 12. 17:31
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén, most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Óriási roham indult: most mindenki ezt a kölcsönt akarja
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 12:03
Közel másfélszeresére nőtt az első negyedévben a babaváró kölcsön új szerződéseinek száma.
Személyes pénzügyek Az OTP-nél már él a kötelező, automatikus napi átutalási limit
Privátbankár.hu | 2024. május 10. 11:08
Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be az átutalásokra, amit azonban a számlatulajdonosok bármikor módosíthatnak.
Személyes pénzügyek Döbbenetes számok: minden tizedik magyar felnőttet már sikerült átverni
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 09:48
A hazai felnőtt lakosság többsége, 56 százaléka került már olyan helyzetbe, hogy interneten keresztül vagy bankok nevével visszaélve megpróbálták megkárosítani. Minden tizedik felnőttet sikerült is átverni.
Személyes pénzügyek Van valami, ami komoly előnyt jelenthet lakásvásárláskor, és nem kerül semmibe
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:18
Akár a készpénzes vevőket is be lehet így előzni.
Személyes pénzügyek Határtalan veszélyeket lát az MNB
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 11:04
Oda kell figyelni nyaralás közben is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG