3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Bár csapata elvesztette az EL-döntőt, egy Roma-drukker mégis boldogan távozhatott a Puskás Arénából. Az olasz és spanyol szurkolók – a híresztelésekkel ellentétben – nem kapták szét a várost, hanem ünnepet varázsoltak az eseményből.

José Mourinho, aki köztudottan nem szeret második lenni, levette nyakából az ezüstérmet a díjkiosztó után, és kidobta azt a lelátóra csapata szurkolói közé. A szerencsés nyertes egy 10 év körüli kisfiú lett. Íme:

Az ezüst nem kell. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Az ezüst nem kell. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI

„Az aranyakat megtartom, az ezüstöket elajándékozom” – mondta később az AS Roma vezetőedzője, aki egészen tegnapig az összes Európa Liga és Bajnokok Ligája döntőjét megnyerte. A tegnapi vereséget viszont nehezen viselte: a Puskás Aréna garázsában például azt kiabálta a mérkőzés játékvezetőjének, Anthony Taylornak, hogy egy „kib…ott szégyen vagy”.

A Roma-Sevilla EL-döntő a rendes játékidő és a hosszabbítás után is 1:1-re végződött, tizenegyesekkel azonban végül a spanyol csapaté lett a trófea. A találkozón több véleményes bírói döntés született, ilyen szempontból tehát részben érthető a portugál sikeredző dühe.

És még egy szó a szurkolókról. Nem, nem verték szét Budapestet, és nem, nem pusztították el a Liszt Ferenc teret – hiába állítja utóbbit és sugallja előbbit alighanem politikai okokból Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, valamint Facebook-bejegyzését átvéve számos lap. (Magyarul: a momentumos polgármester feltehetően kormányzati eseményként azonosította a döntőt – miközben nyilván nem az –, és ezért megpróbálta befeketíteni.)

A szemetelés ugyanis nem rombolás, hanem a tömegesemények – amúgy sajnálatos – velejárója, mint ahogy a virágágyások amúgy szintén nem üdvözlendő megtiprását is nehéz lenne a féktelen futballhuliganizmussal azonosítani. A kisebb verekedéseket pedig főleg lengyel „szurkolók” provokálták ki, akik régebbi „sérelmek” miatt vadásztak Sevilla-drukkerekre.

Bármerre jártam a városban a mérkőzés előtt – a Vörösmarty tértől kezdve az Andrássy úton át a Hősök terén felállított szurkolói zónáig –, mindenhol békésen éneklő, üldögélő, iszogató drukkereket láttam. Fiatalokat, időseket, párokat, családokat.

Szurkolókat, akik szemlátomást kiválóan érezték magukat a kora nyári budapesti napsütésben, és némi városnézéssel kötötték egybe a meccsnézést. Pusztításnak, rombolásnak nyoma sem volt, az agressziónak még a szikrája sem volt benne a levegőben.

Az volt a benyomásom, hogy a Sevilla- és Roma-drukkerek a világ talán legjámborabb szurkolói, akiknek eszük ágában sincs szétkapni a várost. Nem olyan típusú emberek, nem ezért jöttek, és ha tudnák, valószínűleg nem értenék, hogy Magyarországon miért keveredik bele még egy nemzetközi meccsbe is a belpolitika.

Ünnepként tekintettek a döntőre, és sikerült is azzá tenniük az eseményt  – minden más híresztelés politikai célú hisztériakeltés. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Szubjektív Beosztással, de két minimálbéres fizetésből ki lehet jönni - megkérdeztük az utca emberét
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. szeptember 23. 10:04
A jelenlegi bruttó 232 ezer forintos minimálbér egy 10 százalékos emeléssel 255 200 forintra nőne, ami 170 ezer forint nettót jelentene. Ennyiből meg lehet élni? Kiderül a videóból.
Szubjektív Julius Caesar, a Tokaji és a Giro d’Italia – szeptemberi barangolás Friuliban 
Mester Nándor | 2023. szeptember 23. 05:47
A szlovén és osztrák határ melletti Friuli-Venezia Giulia az egyik legkisebb olasz tartomány, de változatossága rabul ejtő. Tengerpart, gazdag kulturális örökség és megmászni való hegyek, szurdokok sora. Akár bringával is. Egyelőre kevés honfitársunk fedezte fel az olasz csizma szárának ezt a felső, északkeleti részét, hiszen általában csak átszaladnak rajta autóval, útban Velencébe, a Garda-tóhoz vagy Toszkánába. A Világjáró ezért most felvillantja, mi vár arra, aki nem megy tovább és időt szán a sok érték felfedezésére.
Szubjektív Von der Leyen migrációs politikája megbukott – tabuk nélkül az illegális bevándorlásról
Wéber Balázs | 2023. szeptember 19. 18:57
Az Európai Bizottság elnökének négy év alatt sem sikerült enyhíteni az illegális bevándorlás problémáján, sőt: a lélekvesztőkön Olaszországba érkező migránsok és menekültek száma 2016 óta nem látott csúcsra ugrott. Nehéz erre mást mondani, mint hogy bukás. Nagyító alatt ezúttal a lampedusai krízishelyzet és az ausztrál modell.
Szubjektív „Rendkívül nagy megterhelés lenne az államnak” – járókelők a Budapest Airport visszavásárlásáról
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 16. 11:43
A kormányzat bejelentette, visszavásárolnák a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét, sajtóhírek szerint a vételár 4,4 milliárd euró, azaz nagyságrendileg 1700 milliárd forint lenne. Ugyanakkor a tavalyi évben a repülőtér már nyereséget termelt, az akvizícióval a profitból a központi költségvetés is részesülne. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük.
Szubjektív Az elbűvölő város, ahol Skandinávia és Oroszország keveredik
Elek Lenke | 2023. szeptember 16. 05:59
Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya és Zeppelin-hangárok. De mindenekelőtt az őszi színekben pompázó erdők, Laima Vajkule – és Eisenstein. Lettország fővárosában, Rigában jártunk.
Szubjektív Szeretek itthon élni, csak a megélhetés miatt megyek külföldre - elmondták dilemmáikat az emberek
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. szeptember 9. 11:22
Júniusban már 125 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ez azt jelenti, hogy Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának. Mi szól a külföldi munkavállalás mellett vagy ellene? Mit gondolnak az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Miért olyan felháborító hely Szlovénia?
Litván Dániel | 2023. szeptember 9. 06:19
A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, minden nagyon jó és szép, mindennel meg vagyunk elégedve. De miért tartanak a szlovénok ott, ahol? Valami nagy titok van e mögött? Ezúttal erre kereste a választ Világjáró rovatunk személyes tapasztalatok alapján.
Szubjektív Nem kell aggódni a NATO-gyilkos csodafegyver miatt
Litván Dániel | 2023. szeptember 5. 18:58
Papíron nagyon erős a kibővített, a nyugati világrend leváltását ígérő szerveződés, de csak papíron. Bizarr események tagolták a BRICS-csúcsot, és ezek mélyebb problémákra is rávilágítanak. Nagyító.
Szubjektív Nem nagy segítség az előrehozott családi pótlék, mivel szeptemberben nincs ez az összeg – szülőket kérdeztünk az iskolakezdésről
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 2. 10:21
Nyár végén és ősz elején a családok számára a legnagyobb kiadást az iskolakezdés jelenti. Az utca embere sorozatunkban a szülőket arról kérdeztük, az elmúlt évekhez képest nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora anyagi terhet jelent-e a beiskolázás, mekkora segítség számukra az augusztus végén kifizetett szeptemberi családi pótlék, és hallottak-e az önsegélyező pénztári megtakarítás terhére megvásárolható iskolai eszközökről, ruházatról. Videó.
Szubjektív Egy ágyban egy ismeretlennel – úti élmények emlékezetes szállodákban
Elek Lenke | 2023. szeptember 2. 05:51
Hol aludt Ön igazán jól – persze a saját ágyán kívül? Melyik volt igazán emlékezetes? Melyik szállodában érezte jól magát?  Ez sok mindentől függ, a kortól, netán attól az évtizedtől, amelyben éltünk-élünk. És nem utolsósorban a hoteltől – és hogy ki feküdt mellettünk. A Világjáró ezúttal úti élményeit eleveníti fel.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG