TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így ők is nagy mértékben profitálnak abból, ha jártasak a coachingban – húzták alá az In Dynamics Consulting alapítói.

Olyan evidens lesz lassan a coaching végzettség, főleg üzleti körökben, amilyen a számítógép ismeret – hívta fel a figyelmet az In Dynamics Consulting társalapítója, Wiesner Edina. Egy jó vezetőtől manapság elvárható, hogy rugalmasan tudja váltani a különböző vezetői stílusokat és szerepeket a helyzetnek megfelelően: támogató vagy konfrontáló stílus, tervező, ellenőrző, delegáló, mentor-coach stb. szerep. Elég csak arra gondolni, hogy egy X, Y vagy Z generációs dolgozó sokkal kevesebb dolgot visel el, mint egy boomer. Természetesen intuitív módon is lehet jó vezető valaki, de ennek is megvannak a korlátai.


A Gallup készített egy igen átfogó kutatást, mely során 2,5 millió managert tettek mérlegre 197 országból. Mint kiderült, a vezetőknek mindössze 10 százaléka „tehetséges”, míg 20 százalék, aki funkcionálisan megfelel a munkájuk által nyújtott követelményeknek, a maradék 70 százaléknak pedig hiányosak a kompetenciái. A dolgozatban egészen odáig mennek, hogy kijelentik: a vezetői szerepre nem alkalmasak a vizsgáltak. Ugyanakkor a partnereinktől visszaérkező adatokból egyértelműen kijelenthető, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztése gazdasági megtérülést eredményez – húzta alá a szakértő.


Bárki profitálhat a coaching szemléletből


Ha valaki ismeri a coaching eszközöket, szemléletet, akkor jobb lesz a problémamegoldó kompetenciája, és jobb kapcsolatot tud kialakítani az embereivel vagy munkatársaival. Alapvetően mindegy, hogy ki milyen szakterületről jön, könyvelő vagy mérnök, mert a teamekben szinte nagyon hasonló nehézségek kerülnek elő, ilyen lehet akár egy kisebb probléma megbeszélése is.


Alapvetően azt valljuk, hogy az ilyen összetettebb problémák kezelésére szükség van a teljes repertoárra, melyet nem lehet rövidebb tanfolyamokon elsajátítani. De itt meg kell jegyeznem, hogy volt, aki egy állásinterjút oldott meg a nyílt estünkön eltöltött pár órának köszönhetően, amit onnan tudunk, hogy utána féléves képzésünket is elvégezte – tette hozzá Wiesner Edina.


Komoly előny a munkaerőpiacon a coach végzettség


Egyre többször figyelhetjük meg bizonyos álláshirdetéseknél, hogy a coaching tudás vagy végzettség a követelmények között szerepel – tette hozzá az In Dynamics Consulting másik vezetője, Snír Péter. Hazánkban először a vezetők és a HR, majd a sales kezdte előnyként megjeleníteni a coach képzettséget, de ez manapság bármely hivatásnál releváns lehet.


Tapasztalataink azt mutatják, hogy az évek alatt egyre változatosabb szakmai háttérrel rendelkezők jöttek el a business és life coach képzésünkre, akik így komoly előnyre tehettek szert a munkaerőpiacon és munkahelyükön.


A vezetők mellett megjelentek a referensek, ügyvédek, informatikusok, projekt managerek pénzügyi szakértők, de humán szakmákból is egyre többen, mint pedagógusok, pszichológusok és pszichiáterek, sőt több színész is. A visszajelzésekből pedig egyértelműen kiderül, hogy megtérült a befektetett pénz és energia, hiszen vagy új pozícióban, de akár új szakmában tudták hasznosítani a megszerzett kompetenciákat – zárta gondolatát a szakember.


Életre szóló készségeket biztosít a coach képzés


Összességében kijelenthető, hogy aki a coach szakma elsajátítása mellett dönt, a szakmai előnyök mellett olyan eszköztárat sajátít el, melyeket a magánéletben is alkalmazhat – húzta alá Wiesner Edina. A komoly önismeretre, és nem utolsó sorban „mások ismeretére” tesz szert, fejlődik a kommunikációs, észlelési-tudatosítási, konfliktuskezelő készség, érzelmi intelligencia, spontaneitás és rugalmasság, ezáltal pedig a problémamegoldó képesség is. Nem mellesleg, mások kísérése, támogatás a fejlődésben, probléma megoldásban nagy örömet okoz, mivel változik az életük – zárta gondolatát Snír Péter.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Megölte a lakásbulikat az Airbnb
MTI | 2020. augusztus 24. 12:43
Többé nem lehet partikat szervezni egyik ingatlanjukban sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt Airbnb-s lakást. A dühös szomszédok, de még inkább a koronavírus miatt.
Vállalat Új szintre lép a TransferWise és a Mastercard együttműködése
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 24. 11:01
Ezzel lehetővé téve a kártyák kibocsátását a világ bármely olyan piacán, ahol Mastercard kártyákat elfogadnak és ahol a TransferWise engedéllyel rendelkezik.
Vállalat Magyarország lehet az új Kína?
Király Béla | 2020. augusztus 23. 06:08
A járvány az iparban is felfordulást okozott, sokan arra számítanak, hogy a nagy cégek visszahozzák Európába a termelést. Az egyik kézenfekvő új bázis Magyarország lehet. Megmutatjuk, mi szól mellettünk és mi ellenünk.
Vállalat Bruce Willis reklámozta a terméküket, most tejeskávé üzemet adnak át
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 21. 10:51
Több mint 8 milliárd forintos lesz a beruházás.
Vállalat A Strabag építi ki a Neszmély-Dunaradvány közötti komp magyar oldalát
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 19. 08:58
A beruházás 1,8 milliárd forintot tesz ki. Az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé. 
Vállalat Kiszivárgott két név, megvan az Index új főszerkesztője és egyik főszerkesztő-helyettese?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 19. 08:11
Hivatalosan nincsenek megerősítve.
Vállalat A világ egyik legmodernebb harcjárművét gyártják hamarosan Magyarországon
MTI | 2020. augusztus 18. 08:09
A magyar állam vegyesvállalatot alapított a német Rheinmetall hadiipari céggel, melynek keretében a Lynx nevű harcjárművet gyártó üzemet létesítenek nálunk. A megállapodással több mint kétmilliárd euró értékű fejlesztési program indult el.
Vállalat Sok pénzt tettek Mészáros Lőrincék a kínaiakkal vasutat építő cégükbe
Székely Sarolta | 2020. augusztus 18. 06:08
Elkerülhetetlen volt a lépés, ha meg akarnak felelni a számviteli jogszabályoknak és biztosítani akarják a cég jövőjét. Márpedig ez nem is lehet kérdés, mivel az RM International Zrt. részt vesz a Budapest-Belgrád gyorsvasút-építés projektjében.
Vállalat Újabb amerikai lépések jönnek a Huawei ellen
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 17. 17:46
A washingtoni kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára annak érdekében, hogy megnehezítse a kínai távközlésiberendezés-gyártó konszern hozzáférését amerikai technológiákhoz - jelentette be a washingtoni külügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium a honlapján.
Vállalat Az államé lett a sármelléki repülőtér
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 17. 13:17
90 százalékos tulajdonrészt vettek a repteret működtető cégben, a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja majd.
Friss
hírlevél