TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egyre több országban kezdik el vizsgálni a botrányba került Volkswagenhez tartozó járműveket, miközben nemzetközileg kellene újraszabályozni.

A német gépkocsigyártók szövetsége szerdán "megütközését" fejezte ki amiatt, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban áthágta az emissziós tesztekre vonatkozó szabályokat.

A VDA, a gyártókat és az autóipari beszállítókat tömörítő szervezet, amelynek maga a VW is tagja, hangsúlyozza, hogy nem elfogadható egy speciális szoftver visszaélés-szerű használata, és a körülményeket teljes mélységükben fel kell deríteni.

Nem minden eltérés csalás

A modern motortechnológia jelentősen mérsékli a károsanyag-kibocsátást, és nélkülözhetetlen a környezetvédelmi célok eléréséhez. A VDA azonban kiemeli, hogy a közúti közlekedésben az emissziós értékek jelentékenyen ingadoznak, és többek közt a vezetési stílustól is függenek. Ezért a próbapadon kimutatott emissziós értékektől való eltérés fizikai okokból is elkerülhetetlen és igazolható.

Az ACEA, az európai autógyártók szövetsége szerdán közölte: támogatja, hogy olyan teszteljárásokat vezessenek be, amelyek nem laboratóriumi körülmények között, hanem normál üzemmódban mérik az emissziós értékeket. Az EU-nak sürgősen ki kell dolgoznia a megfelelő szabályokat - hangsúlyozza az ACEA.

Problémás autókat keresnek a csehek

A cseh közlekedési minisztérium is vizsgálatot indított a Volkswagen autógyárral együtt annak kiderítésére, hány, a VW-csoporthoz tartozó márkájú autó lehet érintett Csehországban a károsanyag-kibocsátási botrányban. Dan Tok közlekedési miniszter elmondta: kapcsolatban vannak mind a német, mind pedig a nagy-britanniai hatóságokkal, ahol a VW konszernhez tartozó, Skoda típusú autókat az európai piacra tesztelik. A Skoda közölte, hogy a korábbi években használta a manipulált motorokat, de már nem alkalmazza őket. A minisztérium kész behívni az érintett autókat ingyenes ellenőrzésre, az esetleges hibák kijavítására.

Az olasz környezetvédelmi miniszter korábban azt közölte: leállítják a VW-járművek árusítását, ha kiderül, hogy a botrány az Olaszországban értékesített autókat is érinti.

A francia környezetvédelmi miniszter, Ségolene Royal kiterjedő vizsgálatot indított az ügyben, azt kérte a francia autógyáraktól, hogy győződjenek meg arról, hogy a manipulált motorok alkalmazása nem volt gyakorlat Franciaországban. "Ez az állam és az adófizetők meglopásának egy formája" - fogalmazott a tárcavezető a szerdai kormányülést követően, emlékeztetve arra, hogy a környezetkímélő gépjárművek után különböző bónuszok és kedvezmények járnak.

Vizsgálatot rendeltek el

A francia környezetvédelmi tárca kedden átfogó vizsgálatot rendelt el annak érdekében, hogy az ellenőrzési szabályokat hatékonyabbá tegyék. Ségolene Royal felkért egy, a francia állam által az Európai Bizottság számára megjelölt, tesztelésekre kijelölt céget, az UTAC-ot, hogy a csalási mechanizmusok megértése érdekében vegye fel a kapcsolatot az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségével, és tegyen javaslatokat az illetékes francia szerveknek.

Az intézkedés célja, hogy "egy átlátható, hatékony és gyors ellenőrzési folyamat induljon meg, együttműködésben a (francia) autógyártókkal" - mondta a miniszter. Ségolene Royal szerint mindenekelőtt a francia gyártók érdeke, hogy minden garanciát meg tudjanak adni az ügyfeleiknek a vásárlandó járművek természetéről.

"Szoros együttműködésben fogunk dolgozni az autógyártókkal annak érdekében, hogy a fogyasztóknak gyorsan biztosítani tudjuk a garanciákat" - mondta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Kereken 100 millió forint osztalékot értek Rákay Philip tanácsai
Vég Márton | 2020. október 28. 06:24
A Fidesz nagygyűlések egykori házigazdája ma már tanácsokat ad, amelyek úgy látszik, sokat érnek az ügyfeleknek. Rákay Philip most 100 millióval gyarapodott, és főleg a Balaton-felvidéken vásárol ingatlanokat.
Vállalat Magyar úton halad Lengyelország: kiseprűznék a külföldi médiacégeket
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 15:39
A júliusban újra elnökké választott Andrzej Duda és konzervatív-nacionalista tábora szerint a külföldi médiatulajdonosok jelenléte nemkívánatos, és a lengyel médiaviszonyok átalakítása a regnáló hatalom egyik legfontosabb dolga lesz. Ha véghezviszik a terveiket, akkor nagyon hasonló lesz a média helyzete, mint Magyarországon, ahol a korábbi nemzetközi tulajdonosok mára a legtöbb esetben eladták médiaportfolióikat - többnyire NER-közeli vállalkozóknak, hogy végül a KESMA lenyelje majd mindet. 
Vállalat Sosem látták még ilyen borúsnak a gazdasági kilátásokat a magyar nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 14:44
Továbbra is pesszimisták a hazai vállalatok, a K&H nagyvállalati növekedési index értéke az előző negyedévhez képest nem változott, jelenleg is -2 ponton áll. A vállalatok saját kilátásaikat kedvezőbben látják, a gazdasági környezet megítélésében azonban drasztikus, az index történetének eddigi legnagyobb zuhanása figyelhető meg.
Vállalat Korrekt és alázatos üzletfejlesztéssel a válság ellen
Natív tartalom | 2020. október 27. 12:26
Egy éve történt a bejelentés, hogy a hazai üzletfejlesztési piac egyik legismertebb szereplője nevet változtatott és Mentors & Partners Group néven Magyarország vezető üzletfejlesztőjévé vált. A cég 10 éve indította el a ma már sokak által alkalmazott „business mentoring programot”, mely a stratégiai tanácsadás legmagasabb szintje, a business coaching és a klasszikus üzletfejlesztési tanácsadás együttes alkalmazása. Palencsár Miklóssal a Mentors & Partners Group alapító-tulajdonosával beszélgettünk.
Vállalat Bejelentette a Mercedes, hogy mikor állítja le egy hónapra kecskeméti gyárát
MTI | 2020. október 26. 17:53
Karbantartást végeznek.
Vállalat Új kórház nyitása csak egy a Doktor24 tervei közül
Privátbankár.hu | 2020. október 25. 17:31
Kóka János 1996-ban szerzett diplomát a SOTE-n, nevét mégsem az orvosi hivatással, hanem a politikával, jobb esetben az informatikával kötheti össze az olvasó. Lancz Róbert a Doktor24 vezérigazgatójaként az egyik legnagyobb hazai foglalkozás-egészségügyi és járóbeteg-ellátó cégcsoportért felel. Évtizedek óta együtt dolgoznak Kóka Jánossal üzlettársként a magán-egészségügyi intézmény élén. A közelmúltban a Doktor24 két külföldi befektető segítségével hajtott végre tőkeemelést. A döntés hátteréről, a hazai egészségpiac helyzetéről és a koronavírus-járvány okozta változásokról is kérdeztük a Doktor24 vezetőit.
Vállalat Útmutató az otthoni munkavégzés tökéletesítéséhez
Valkai Nikoletta | 2020. október 23. 16:20
Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a Magyarországon korábban csak korlátozottan népszerű otthoni munkavégzés hirtelen általánossá vált. A veszélyhelyzetben munkavállalók százezreinek kellett hozzászokniuk az új munkarendhez. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a home office-ból? 
Vállalat Ezek az előnyei, ha az Adobe Photoshopot iPaden használod
Márkázott tartalom | 2020. október 23. 11:24
Szívesen használod az Adobe Photoshopot, de nem feltétlenül maradnál meg az asztali számítógépen vagy a laptopon történő felhasználásnál? Akkor ez a bejegyzés kimondottan neked szól, hiszen a szoftver immáron iPaden is elérhető. A cikkből kiderül, hogy egyrészt milyen módon kezdheted el iPaden is használni a programot, illetve a szoftver milyen funkciók segítségével könnyítheti meg számodra a rendszeres munkát. Mostantól kezdve tehát minden feltétel adott lehet a lokációtól teljesen független felhasználáshoz.
Vállalat Éttermek, kocsmák italbeszerzéseire néz rá a GVH
MTI | 2020. október 22. 18:29
Egyes beszállítók kiszorítják a kisebb magyar cégeket. 
Vállalat Költséghatékony együtt gondolkodás - energetikai megoldások vállalkozásoknak
PR | 2020. október 22. 13:19
Csökkenthetők az energetikai kiadások, nem kell aggódni az üzemeltetés miatt és nem kell többé szerelőt keresni egy hirtelen fellépő hiba gyors elhárítására azoknak a vállalkozásoknak, amelyek az E.ON integrált energetikai szolgáltatásait választják. Ők olyan jövőbemutató, innovatív megoldásokat is kaphatnak, amelyekkel kiszámíthatóbb, biztosabb alapokra helyezhetik vállalkozásuk működését.
hírlevél