BUX
37 317.04
+3.75%
+1 350.00
OTP
11 390.00
+5.46%
+590.00
MOL
2 012.00
+5.01%
+96.00
RICHTER
6 770.00
+1.80%
+120.00
MTELEKOM
394.00
-0.38%
-1.00
 
2020. május 18. 08:14

Akár húszmilliárd forintos bevételkiesést is okozhat a járványhelyzet idén a fővárosi közösségi közlekedésben.

Az elmúlt nyolc hétben közel nyolcmilliárd forintos a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. bevételkiesése a 2019-es bázisévhez hasonlítva. Ez az év végére akár húszmilliárd forintra is nőhet – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Főpolgármesteri Hivatal. A veszteség mértékét a BKK pontosan akkor tudja majd megmondani, ha már látják, mikor állhat vissza a teljes körű szolgáltatási szint.

A turizmussal összefüggő termékek – a napijegyek és a repülőtéri vonaljegy – értékesítése a beutazási tilalom alatt drasztikusan visszaesett, de bérletből is sokkal kevesebb fogy - ezek okozzák főként a bevételek zuhanását, ahogy korábban lapunknak is jelezte a BKK, akkor még a várható veszteségek becslése nélkül.

Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Széll Kálmán téri metróálllomáson. MTI/Szigetváry Zsolt Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Széll Kálmán téri metróálllomáson. MTI/Szigetváry Zsolt

A BKK felülvizsgálta a 2020. évi üzleti tervét. Minden olyan költségtételt, amely halasztható, leállított, a futó beszerzéseket felülvizsgálta; az nem derült ki, hogy konkrétan mely fejlesztések késnek vagy maradnak el véglegesen, illetve hogy várható-e elbocsátás, illetve a fővárosi cégek alvállalkozóival szerződésbontás.

A közlekedési társaság bevétele idén drasztikusan csökkenni fog, ezért pótlólagos forrásokra lesz szükség a szolgáltatási színvonal fenntartásához, miközben a főváros költségvetésén – mint minden önkormányzatén – várhatóan nagy rést üthet az időlegesen lassuló gazdaság miatt az iparűzésiadó-bevétel csökkenése - írja a Magyar Nemzet.

A lap által említett adóbevétel-kiesésen kívül biztosan az sem segít majd, hogy kíméletlen politikai háború zajlik a főváros és a kormány között, szinte minden napra jut egy kemény üzenet, az egyezségre való törekvést nélkülöző egyoldalú intézkedés. Az újabb gyöngyszemről, a közterületek ingyenes használatának törvénybe rögzítéséről itt írt laptársunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat A CIG Pannónia Biztosító kivonul Lengyelországból
MTI | 2020. június 3. 18:08
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) eladja a lengyel fuvarozói szakmai felelősségbiztosítás üzletágát állomány-átruházás keretében - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán.
Vállalat Milliárdok jártak 143 ezer munkahely megmentéséért
Kollár Dóra | 2020. június 3. 17:51
A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint értékű beruházást és 143 600 munkahely megtartását vállalták, de Szijjártó Péter már jelezte, hogy újabb forrásokat fog kérni a kormánytól. Összegyűjtöttük, hogy mely cégek vehették át eddig a támogatói okiratokat.
Vállalat Koronavírus előtti szárnyalás a Wizz Airnél
MTI | 2020. június 3. 14:08
Több mint kétszeresére nőtt a diszkont légitársaság adózott eredménye a március 31-ével zárult pénzügyi évben az előző évihez viszonyítva - derül ki a társaság honlapján nyilvánosságra hozott eredménykimutatásból.
Vállalat Miért viszik ki a pénzt Magyarországról az autógyártók?
Király Béla | 2020. június 2. 17:31
A napokban a magyarországi autógyártók sorban jelentették meg tavalyi számaikat. Noha eltérően alakult a vállalatok teljesítménye, akár a forgalmat, akár a nyereséget nézzük, egyvalami mégis közös volt. A három nagy német gyökerű társaság, az Audi, a Mercedes és az Opel is kipucolta a magyar leányvállalatát, és amit lehetett, kifizetett osztalékként.
Vállalat A Gyurcsány-család a politikát választotta a biznisz helyett
Baka F. Zoltán | 2020. június 1. 15:47
Egyetlen jelentős tranzakció hozott izgalmat az egykori cégbirodalom megmaradt részében.
Vállalat Zsinórban második éve veszteséges Mészáros Lőrinc gigaberuházásra készülő vasútépítő cége
Baka F. Zoltán | 2020. május 31. 20:07
A minimum 750 milliárdos üzletre egyelőre még nem készült fel az RM International.
Vállalat Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok a tengerparti üdülőhelyekre
MTI | 2020. május 31. 12:37
Aki akar, utazhat.
Vállalat Egyértelműen fickósabb, macsósabb lett Trump a sikeres SpaceX-kilövéstől
MTI | 2020. május 31. 08:17
"Nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben", mondta az amerikai elnök a sikeres indítás után, majd hozzátette, hogy az USA nem is lesz második semmiben.
Vállalat Startupokat célozna meg Áder János klímavédelmi alapítványa  
Valkai Nikoletta | 2020. május 30. 19:55
40 millió forint keretösszeggel írtak ki pályázatot, a győztes is megvan.
Vállalat Hivatalos: bevette Debrecent a BMW
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 29. 19:59
A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.
Friss
hírlevél