6p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 

Amikor laptársunk, az Mfor.hu a képviselői vagyonnyilatkozatokban szereplő luxustárgyakról szóló cikkét készítette, egyértelműen kiderült, hogy a magyar politikusok sem vetnek meg egy-egy csinos karórát, még ha több tízmilliós, vagy akár százmilliós tételekről is van szó.

Mostani összeállításunkat elnézve azonban kiderül, hogy politikusaink tulajdonképpen szerényen választottak, hiszen a világ legkülönlegesebb és legdrágább órái tényleg elképesztő vagyonokba kerülnek. De hogy pontosan mely darabok is ezek? A DuPont Registry luxuspiactér adatainak segítségével összegyűjtöttük.

10. Franck Muller Aeternitas Mega – 2,58 millió dollár (870 millió forint)

A svájci gyártó legdrágább modellje, amelyet összesen 1483 alkatrészből állítottak össze, 36 komplikációt rejt, külsejét pedig 18 karátos fehérarany borítja. Megvásárolni sem vásárolhatja meg csak úgy bárki, az Aeternitas Mega kizárólag előzetes bejelentkezés után kapható a gyártó butikjában.

Az Aeternitas Mega tényleg rendkívül kifinomult. Fotó: Franck Muller
Az Aeternitas Mega tényleg rendkívül kifinomult. Fotó: Franck Muller

9. Louis Moinet Meteoris Collection – 4,6 millió dollár (1,5 milliárd forint)

Louis Moinet minden idők egyik legnevesebb órásmestere, akit 1816-ban az első kronográf megalkotásáért díjazott a Guinness World Records – az eleinte még csak a luxusórákban feltűnő funkció mostanra a mindennapi karórák világában is megjelent.

A Louis Moinet cég legértékesebb terméke nem egy óra, hanem egy kollekció, amely négy egyedi, a naprendszer által inspirált modellből áll: a Tourbillon Mars, a Tourbillon Rosetta Stone, a Tourbillon Asteroid és a Tourbillon Moon mindegyike meteoritdarabokat tartalmaz, azaz igazi különlegesség az óragyűjtők számára.

8. Hublot Big Bang – 5 millió dollár (1,68 milliárd forint)

A Hublot 2014-ben készítette ezt az egyedi, a létező Big Bang modellektől is különböző példányt, amely azóta is gyártó legdrágább karórája. A 18 karátos fehérarany konstrukciót 1282 gyémánt díszíti, amelyek végigfutnak a számlapon, a tokon, és a szíjon is.

A különleges darabot eredetileg az énekesnő Beyoncé vásárolta meg férje, Jay-Z 43. születésnapja alkalmából, és az ’5 millió dolláros Big Bang’ becenevet viseli – ez árát tekintve nem meglepő.

7. Patek Philippe Nautilus 5711/1A Tiffany & Co. – 6,5 millió dollár (2,19 milliárd forint)

A Patek Philippe és a Tiffany & Co. egyűttműködéséből megszületett kék számlapos luxusdarab iránti kereslet akkor ugrott meg igazán, mikor kiderült, hogy nem vásárolhatja meg csakúgy bárki, hanem csak a Tiffany kiemelt ügyfelei számára lesz elérhető. A kollaborációban készített darab első nyilvános eladása a Sotheby’s jótékonysági aukcióján történt, itt a licit végül 6 503 500 dolláros végső eladási árral zárult.

6. Vacheron Constantin Ref. 57260 – 8 millió dollár (2,7 milliárd forint)

Most jöjjön a lista egyik kakukktojása, ugyanis ez az egyedi darab, amelyet a Vacheron Constantin készített, nem karóra, hanem zsebóra. A Reference 57260 zsebóra több naptárat és egy dupla retrográd másodpercosztásos kronográfot is tartalmaz, az összetett számlapkialakítás pedig egy 18 karátos fehérarany tokban kapott helyet. 2800 alkatrészét egyetlen órásmester teljesen kézzel, hagyományos technikákkal díszítette.

A Vacheron Constantin Ref. 57260 zsebóra. Fotó: Vacheron Constantin
A Vacheron Constantin Ref. 57260 zsebóra. Fotó: Vacheron Constantin

5. Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure – 20 millió dollár (6,75 milliárd forint)

A Jacob & Co. luxusórájának teljes felületét drágakövek borítják, 216,9 karátnak megfelelő 482 sárga gyémánt, és 76 tsavorit is a különleges darabra kerül, amely így minden szögből csillog. A Billionaire órát összesen három évig készítették, és kis híján kiszárította a kivételesen jó minőségű sárga gyémántok piacát világszerte.

A sárga gyémántoktól ragyogó Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure óra. Fotó: Jacob & Co.
A sárga gyémántoktól ragyogó Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure óra. Fotó: Jacob & Co.

4. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette – 26 millió dollár (8,77 milliárd forint)

A Jaeger-LeCoultre az iparág egyik legrégebbi óragyártója, amely 101-es kollekcióját 1929-ben indította útjára, azzal a céllal, hogy a világ legkisebb mechanikus óráit kínálja. Ezek közül is kiemelkedik a Joaillerie 101 Manchette, amely tulajdonképpen egy több mint 576 briliáns gyémántnégyzetből összeállított karkötő, amelyek között egyetlen miniatűr Jaeger-LeCoultre óramű rejtőzködik. A különleges darab II. Erzsébet angol királynő uralkodásának 60. évfordulójára készült.

3. Breguet Grande Complication Marie Antoinette – 30 millió dollár (10,1 milliárd forint)

A legendás óragyártó ezen zsebórája a francia történelem része, hiszen a Grande Complication órát Marie Antionette királynő 1783-ban kapta ajándékba, a színarany példány rendkívül fejlett szerkezeti megoldásokat tartalmaz. A Marie Antoinette-órát 2008-ban rekonstruálták, azóta egy olyan kiállítószekrényben pihen, amelyet annak a versailles-i tölgyfának a fájából faragtak, amely alatt a királynő egykor pihent.

2. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 – 33,6 millió dollár (11,3 milliárd forint)

A mindössze egyetlen példányban elkészített Grandmaster Chime 2014-ben jelent meg a cég 175. évfordulójának megünneplésére. A rozsdamentes acélból készült példány rendkívül bonyolult, és egészen különleges adottságokkal rendelkezik, köztük öt akusztikus funkcióval, amelyek közül kettő szabadalmaztatott újdonság: egy ébresztő, amely az előre beprogramozott ébresztési időt üti, és egy dátumismétlő, amely igény szerint a dátumot szólaltatja meg. A Grandmaster Chime emellett kétlapos tok kialakítással is rendelkezik, amely gyorsan megfordítható a Patek Philippe szabadalmaztatott megfordító mechanizmusa segítségével. A 2019-ben eladott darab a Patek Philippe valaha volt legdrágább órája.

A 2019-ben elkelt Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 óra. Fotó: Patek Philippe
A 2019-ben elkelt Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 óra. Fotó: Patek Philippe

1. Graff Hallucination – 55 millió dollár (18,5 milliárd forint)

A Graff Hallucination 2014-ben tűnt fel a piacon, mint a valaha készült legdrágább karóra, amely több mint 110 karát ritka gyémántot és drágakövet tartalmaz, ezek teljesen beborítják a platina karperecet szivárvány stílusú kialakításban, ezek közt rejtőzik egy kis kvarc számlap több rózsaszín gyémántba rejtve. A Hallucination a Graff Diamonds gyémántkereskedő és ékszercég alapítójának, Laurence Graffnek tulajdonában van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Mire számíthatnak a boltláncok? Mire hajtanak a vásárlók?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:48
Az elmúlt időszak ugyan az infláció csökkenését hozta, ám ez nem volt elég erőteljes ahhoz, hogy az áruházak forgalma visszatérjen a korábbi szintekre. A saját márkás termékek hódítása folytatódik.
Vásárló Árkörkép a magyar diszkontokból, itt az eredmény - elindult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2023. szeptember 25. 05:49
Nagyon kiélezett versenyt futnak egymással és a többiekkel a diszkontok. Sok terméknél forintra pontosan azonos árat szabnak - derül ki a Klasszis Média Lapcsoport legújabb, havi rendszerességgel megjelenő Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérésének első epizódjából. Az Aldi, Lidl és Penny alkotta hármas első meccsében lényegében döntetlen született. 
Vásárló Kivételes cserét kínál a Tesco, nagyágyúval szövetkezik a brit boltlánc
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 15:45
Megunt, törött játékoknak adna új életet a Tesco: az üzletekben a gyerekek leadhatják a megunt, műanyagból készült játékaikat, amelyekből később akár székek, fogasok vagy kávéfőzők is készülhetnek. A brit üzletekben begyűjtött tárgyakat a Hasbro segítségével hasznosítja újra a Tesco.
Vásárló "Kutyás" újdonsággal rukkolt elő egy boltlánc, lehetnek követői
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 24. 12:49
A kiskereskedelem nagyjai kétszer meggondolják, hogyan bővítsék szolgáltatásaikat, ugyanis könnyen úgy járhatnak, hogy az újdonság nem erősíti eredeti tevékenységüket, csak viszi a pénzt. Újabb ötletek azért vannak. 
Vásárló Sablonnal vagy egyedileg készüljön a névjegy?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 19. 08:53
A nagy cégek esetében, amelyek professzionális arculattal, megfelelő büdzsével rendelkeznek, nem lehet kérdés az egyedi tervezés, azonban a kisebb vagy kezdő vállalkozások esetében, illetve az utolsó pillanatban készülő névjegykártyák házilag, szerkesztő programokkal is készülhetnek. 
Vásárló Új szabály jöhet a fizetési haladékra, rögtön kiverte a biztosítékot
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 14:52
Az áruházak beszállítóit védené az Európai Bizottság azzal a javaslatával, amely számukra kedvezőbb fizetési határidőt szabna meg, ám a kiskereskedők lobbiszervezete akcióba lendült.
Vásárló Miért érdemes diákmunkát vállalni?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 10:27
Legyen szó akár a középiskolai, akár a felsőoktatásban eltöltött évekről, nyugodtan kijelenthető, hogy ez az egyik legszebb és leggondtalanabb időszak egy ember életében. Tanulás mellett ugyanis tele van olyan élményekkel, amelyekre és életünk későbbi szakaszában is szívesen gondolunk majd vissza.
Vásárló Hogyan válhatunk jobb értékesítővé?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 09:44
Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás elég bevételre tegyen szert, nélkülözhetetlen, hogy az értékesítési folyamat hatékony és gördülékeny legyen. Ez pedig sok esetben azon múlik, hogy a cég alkalmazásában vagy megbízásában álló értékesítő mennyire hatékonyan végzi a munkáját.
Vásárló Meglepetések a boltokban: jönnek a szuper bevásárlókocsik és az exoskeletonok
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 15. 14:55
Rakodást segítő robotszerű gépek könnyíthetik meg a boltosok munikáját. A bevásárlókocsik pedig okosabbak lesznek, kérdés, hogy ez mennyire jön be a vásáróknak. 
Vásárló Mi a helyzet jelenleg a fizikai munkák terén?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 14. 17:30
Bár 2022 őszén jelentősen beindult az álláskeresések üteme, de az év végi elemzések mégis azt mutatták, hogy a munkaerőhiány továbbra sem csökken Magyarországon. Ez idén sincs másképp.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG