<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni. 

Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.

Az öltözködési elvárások munkahelyenként eltérőket lehetnek

Ahány ház, annyi szokás? És akány munkahely, annyi öltözködési elvárás? Ha ez így nem is teljesen igaz, de az tény, hogy eltérhetnek ezek a követelmények az egyes munkahelyek esetén. 

Manapság számos állás közül választhatunk, elég ha megnézzük a SzolnokAllas kínálatát. Minden állás és minden munkahely más. A munkáltatók meghatározzák a saját öltözködési követelményeiket, melyeknek a munkatársaiknak meg kell felelniük. 

Ha egy állásinterjúra készülünk, akkor érdemes megtudnunk előre, hogy az adott cégnél milyen szabályoknak kell megfelelniük a munkavállalóknak. Így megtudhatjuk, hogy van-e valamilyen speciális dress code náluk, amit követni kell.

Például vannak kifejezetten formális területek, mint a pénzügyi, biztosítói, jogi szektor, ahol a business casual vagy a formális öltözék a követelmény. Ezzel szemben számos kreatív pozíció van, melyeknél az öltözködésnek is szabad utat engednek, mert ez is az önkifejezés egy formája. Egy ilyen állásinterjú esetén a legjobb amit tehetünk, hogy az öltözékünk tükrözi a személyiségünket.

Öltözködési alapszabályok állásinterjúra

Bármilyen állásinterjúról is legyen szó (formális és kreatív területen egyaránt) alapszabály, hogy a hétköznapinál csinosabb, de mégis visszafogott öltözékben kell érkeznünk. Ne legyen rajtunk a ruha túl feszes, és kerüljük a mélyen dekoltált felsőket is. De a nagyon rövid szoknya és a hivalkodó színek éppígy nem valók egy állásinterjúra.

Ha business casual vagy formális outfit az elvárás, akkor vegyünk fel egy visszafogottabb, zárt orrú magassarkút, harisnyát és egy elegáns szoknyát. Felülre pedig ing és blézer lesz a megfelelő kombináció.

Egy kreatívabb munkakör interjúján pedig megfelelő egy sötét színű farmer, ügyelve arra, hogy ne koptatott és szakadt legyen. Emellé mehet egy csinos cipő és egy ing.

Mi a helyzet a kiegészítőkkel?

Számos mutatós kiegészítőt lehet ma már kapni, de nem mind illik egy állásinterjúra. Érdemes ezekre is odafigyelni. Alapszabály, hogy ne legyenek túl nagyok, színesek és túl sokat se viseljünk magunkon!

A napszemüveget és a kalapot még kreatív állások esetén is felejtsük el, bármennyire minőségi kiegészítőkről is van szó. Ha mindenképp szükségünk van rá az odaút során, akkor is vegyük le és tegyük el a napszemüvegünket még az interjú megkezdése előtt.

Mint látható, több tippel is tudtunk szolgálni, hogy mire érdemes odafigyelni egy állásinterjú során. Nem mindegy, hogy milyen típusú állásra jelentkezünk, és az sem, hogy milyen céghez. Ha a fentieket betartjuk, akkor azzal saját önbizalmunkat is növelhetjük. Az interjú alatt sem kell a kinézetünk miatt aggódni, helyette koncentrálhatunk a beszélgetésre.

Címkék: Vásárló

Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Vásárló Ha szerdán tankolna, ezzel fog szembesülni
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:47
Nem nyúlnak az üzemanyagok árához a hét közepén. 
Vásárló Végre itt a nyár? – A szünidő gazdasági hatása a családi költségvetésre
Márkázott tartalom | 2023. június 1. 17:56
Ahogy közeledik a nyár, a kisgyermekes családokban felmerül az egyre feszítőbb a kérdés: milyen terheket ró a szünidő a családi költségvetésre? A nyári szünetre minden bizonnyal szüksége van a gyerekeknek, hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik a pihenésre és a játékra.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG