<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Számtalan kérdés merülhet fel könyvelés közben, amelyek megválaszolása kizárólag úgy lehetséges, ha pontos tudás, s emellett ennek a tudásnak, ismeretnek a helyes értelmezése egyaránt megvalósul. Éppen ezért nem csak a folyamatosan változó jogszabályoknak, törvényeknek az ismerete fontos, hanem az is, hogy azt minden egyes helyzetre és ügyfélre vonatkozóan a megfelelő módon alkalmazza. Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat. 

A megvalósítás érdekében különböző fórumok állnak a könyvelők rendelkezésére, s ezt hivatottak támogatni a mérlegképes kreditpontos továbbképzések is.

A képzések mellett ugyanakkor felmerült a jogos igény arra, hogy szakmai fórumok is nyíljanak a könyvelők munkájának támogatására. A Perfekt Zrt. erre az igényre válaszolva indította útjára szakmai programjait, amelyek között válogatva a mérlegképes könyvelők, de az adószakértők és adótanácsadók is megtalálhatják az őket érdeklő előadásokat. 

Ezek a szakmai előadások neves és szakértő előadók együttműködésével valósulnak meg, például a Pénzügyminisztérium vagy a NAV szakemberei vagy közbeszerzési előadók közreműködése által. A koronavírus-járványra való tekintettel online zajlanak az előadások, így az utazással járó költségekkel nem kell számolni. A kérdésfeltevés lehetősége pedig ebben a formában is biztosított. Kérés esetén a résztvevők számára tanúsítványt is kiállítanak.

A piaci áron való értékelés menete a könyvelésben

A számviteli törvény megengedi bizonyos termékek esetén, hogy azokat piaci áron értékeljék. Ez nem kötelező, hanem egyszerűen csak lehetőség. Az ár meghatározásához nem szükséges szakértői értékbecslés. Elegendő a vállalkozásnak meghatároznia ennek módját, az értékhelyesbítés elszámolását, valamint azt is, hogy mi minden esetében fogja ezt alkalmazni. Mindennek szerepelnie kell a számviteli politikában, amit aztán könyvvizsgálónak szükséges ellenőriznie. A piaci áron értékelhető termékek listája egészen hosszú, a különféle berendezésektől, felszerelésektől és járművektől kezdve ingatlanokon, tenyészállatokon, szellemi termékeken át egészen a vagyoni jogokig és különböző részesedésekig terjed. 

Meg kell határozni az értékhelyesbítés összegét, ami a piaci érték és a könyvben meghatározott, bekerülési nettó érték közötti különbséggel lesz egyenlő. Az értékhelyesbítés összegével egyenlő mértékű értékelési tartalékot kell keletkeztetni a vállalkozás tőkéjében. 

További tudnivalók

Fontos kiegészítő információ, hogy a piaci áron történő értékelés később bármikor megváltoztatható, nem bebetonozott módszer. Álljon a hátterében bármilyen ok, akár értékváltozás miatt válik ez a lépés szükségessé, akár üzleti megfontolások állnak a hátterében, mindig lehetőség van a változtatásra. A változtatást természetesen szükséges megfelelő módon lekönyvelni, valamint a fent említett számviteli politikát is egyúttal ennek megfelelően módosítani kell.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Balesetbiztosítás és életbiztosítás közötti különbségek
Márkázott tartalom | 2021. november 29. 09:51
Bár a két biztosítási forma hasonló védelmet nyújt, van néhány szignifikáns eltérés közöttük. Az alábbiakban szemléltetjük a főbb eltéréseket: milyen esetekre érvényes, miért hasznos és miben is különbözik valójában az élet- és balesetbiztosítás.
Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló