TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Napjainkban az egyik legelterjedtebb hitelforma a személyi kölcsön. Számtalan előnye van a többi hitelkonstrukcióhoz képest, sokoldalú és képes valós alternatívát nyújtani abban az esetben, ha gyorsan pénzre van szükségünk. 

Rugalmas és sokoldalú hitelforma

A személyi kölcsönök egyik nagy előnye, hogy igénylésük gyors és egyszerű. A legtöbb bank és más hitelintézet biztosítja a telefonos, vagy akár az online igénylést is, így megspórolhatjuk a személyes ügyintézés okozta időkiesést és még gyorsabban juthatunk pénzhez. 

Az ügyintézést tovább segíti, hogy a személyi kölcsönök felvételéhez szinte minimális mennyiségű benyújtandó adat és más egyéb dokumentum szükséges. Személyi igazolvány, lakcímkártya és egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás meglétével már el is kezdhetjük az igénylési folyamatot. 

Azonban minden kétséget kizáróan a személyi kölcsönök legnagyobb előnye a hitelösszeg szabad felhasználásában rejlik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felvett pénz elköltését nem szükséges a bank számára különféle számlákkal igazolnunk. A szabad felhasználással a hitelintézetek többségénél együtt jár a kötöttségek nélküliség is, ami magába foglalja azt, hogy a hitel felvételéhez nem szükséges fedezetet biztosítanunk. 

Kizáró tényezők

A személyi kölcsön folyósításának azonban lehetnek kizáró tényezői is. Habár ezek ritkán fordulnak elő, mégis nem árt ha tisztában vagyunk azokkal a gátló tényezőkkel, amelyek megakadályozhatják pénzfelvételünket. Az egyik ilyen kizáró ok lehet az életkor. A hitelfelvétel alsó korlátja a nagykorúság, ugyanis a hatályos jogszabályok szerint hitelt csak 18 év felett felvenni. Néhány intézetnél azonban megeshet, hogy a pénzhez jutásnak felső korlátja is van. 65 év felett előfordulhat, hogy a hitelt folyósító intézet csak abban az esetben bocsátja rendelkezésre a kért összeget, amennyiben a szerződést egy a felvevőnél fiatalabb kezes garantálja.  

Kizáró ok lehet továbbá a jövedelemigazolások hiánya. Bankonként különbözik, hogy melyik intézetnél mekkora az az intervallum, amit igazolnunk kell. Általános gyakorlat, hogy minimum 3 hónapnyi rendszeres bevétellel kell rendelkeznünk a hitel felvétele előtt. Az egyéni vállalkozókra, illetve a nyugdíjasokra külön szabályok vonatkoznak, amelyek pénzintézetenként eltérőek, így nem mindenhol jelentenek automatikus kizárást a pénzfelvételből. 

A hitelezés jövője

Az utóbbi néhány évben a hitelintézetek körében is megnövekedett az online elintézhető ügyek száma. Az egyes folyamatok digitalizációjával egyszerűsödött és jelentősen lerövidült az ügyfelek és a bankok közötti adminisztráció, amit az idén tavasszal Magyarországon is megjelenő vírus még inkább felgyorsított.

A szinte minimális papírmunkát igénylő személyi kölcsön folyósításának ügymenete, így az komolyabb fennakadás nélkül helyeződhetett át az online térbe. Ennek köszönhetően az itthon elérhető pénzügyi szolgáltatók jelentős százalékánál akár már most lehetőségünk van a hitelezési procedúra egy részét vagy teljes egészét online elvégeznünk.      

Az itthoni személyi kölcsön konstrukciókat 2020-ban egy új szabályozás is befolyásolja. A járvány okozta pénzügyi intézkedések következtében a Magyar Nemzeti Bank 2020 végéig maximalizálta a személyi kölcsönökre vonatkozó THM mértékét. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy idén az újonnan igényelt, vagy már futó hiteleknek két THM értéke lett: egy 2020-ra érvényes és egy 2021-től életbe lépő. Az intézkedés következtében a 2021-től érvényes THM értékek jellemzően az idei évi kétszeresére, háromszorosára nőhetnek, így a szerződés kötés előtt ezeket a tényezőket mindenképp mérlegeljük. 

Az idén megfigyelhető trendek alapján a személyi kölcsön mellett várhatóan a többi hitel forma ügyintézése is rövid időn belül át fog helyeződni az online térbe. A banki ügyintézés digitalizációjával, illetve a járvány okozta gazdasági pánik enyhülésével a bankok és hitelintézetek új, fogyasztóbarát konstrukciókkal jelenhetnek meg a közeljövőben - így ajánlott a hiteligénylés előtt alaposan tájékozódni a számunkra elérhető lehetőségekről.    
 

Címkék: Vásárló

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
MTI | 2020. november 12. 08:19
Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
MTI | 2020. november 11. 06:43
Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
Friss
hírlevél