5p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

KKV
Mivel lehet legjobban munkára sarkallni beosztottjainkat? Természetesen elsőként minden főnök a magas fizetést említené. Közhely, de egy idő után igazzá válik: a pénz nem minden! Szükséges egyéb motiváló tényezőket is szem előtt tartanunk, hogy elégedett kollégákkal tudjunk együtt dolgozni. Milyen ösztönző eszközöket dobhatnak be a vállalatok? Adunk néhány tippet!

Az utóbbi időben számtalanszor hallani arról, hogy a magyarországi cégek egyre komolyabb és komolyabb munkaerőhiánnyal küzdenek. Mindezt alátámasztja az a nemrég készített felmérés is, amely szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének akár külföldre is menni egy jobb munkahelyért és fizetésért. Mit tehet egy ilyen környezetben egy cégvezetés? Kezdjük a legkézenfekvőbb tényezővel!

Anyagi elismerés

Fizessük meg beosztottakat! Egy jó motivációs rendszer legfontosabb - de majd látni fogjuk, hogy nem egyedüli - eszköze a pénzügyi ösztönző rendszer, ami lehet egy versenyképes bér, jutalék, béren kívüli juttatás.

A fent említett kutatásból az is kiderült, a megkérdezett munkavállalók legkevésbé a fizetésükkel vannak megelégedve, a fiatalokra, pályakezdőkre pedig ez különösen igaz lehet. Már az első munkahely kiválasztásánál is a legfontosabb szempont a magas fizetés. Bár gyakran az irreális igények korántsem vannak összhangban a valós lehetőségekkel, ilyenkor léphetnek be az egyéb motivációs eszközök alkalmazása.

Segítsük őket!

Az idei évtől jelentősen megváltoztak a nem pénzben nyújtható juttatások adózása. Az év elejétől béren kívüli juttatásként adható pénzbeli juttatás is, de az óvodai szolgáltatással is bővült az adómentesen nyújtható juttatások köre. Továbbra is adómentesen adható sportrendezvényre és kulturális szolgáltatásra szóló belépő, valamint törvényben meghatározott feltételek mellett nyújtott lakáscélú támogatás is.

A pénz nem minden

Tegyük fel, munkavállalóink megkapják a piacképes fizetést, béren kívüli juttatásokat, mégis azt tapasztaljuk, elégedettek munkahelyükkel. Itt van a második buktató: mit lehet ekkor tenni? Az anyagi juttatások mellett fontos kritérium lehet a cég hírneve, hogy biztos háttérrel rendelkezzen, de nem elhanyagolható szempont a jó munkahelyi légkör és a társaság sem. Nem mindegy, milyen körülmények között tölti el beosztottunk munkaidejét, milyen kollégákkal, milyen atomszféra veszi körül a napi 8 órás munkaidőt.

Hogyan lehet ezen javítani? Apró intézkedések is nagyot segíthetnek a beosztottak jobb közérzetén. Gondoljunk csak bele, ha ingyenesen hozzáférhetnek bizonyos szolgáltatásokhoz. Kezdve az ingyenes kávé- és ásványvíz-fogyasztástól egészen odáig, hogy van munkahelyi torna, masszázs vagy akár egy ping-pong asztal is az irodában. Ezek egy vállalat költségvetésében néhány ezer, tízezer forintos tételek, de a munkavállalók közérzetéhez nagyban hozzájáruló pluszt jelenthetnek.

Elismerés és dicséret

Ne csak fizikai juttatásokban gondolkodjunk! Számtalan cégvezetés ott hibázik, hogy dolgozóit elfelejti motiválni. Legyen akár az egy sikeres projekt utáni dicséret, néhány elismerő szó, a verbális visszacsatolásról sem lenne szabad elfeledkeznünk. Ennél még hatékonyabb lehet évente vagy félévente egyszer egy szóbeli értékelés, négyszemközti elbeszélgetés a beosztottakkal, ahol az esetleg felmerülő problémáknak, észrevételeknek is teret lehet nyitni.

Nem beszélve arról, hogy a fiatalabb generáció is egyre ambiciózusabban gondolkodik, sokan komoly karriert is befutnának első munkahelyükön, akik későbbiekben vezető beosztásban szeretnének dolgozni. „Neveljük ki” a következő főnököt, támogassuk karrierjük felépítésében. Ezzel is segíthetjük legmotiváltabb/fiatal dolgozóinkat.

Rugalmasság

Egy nemrég készített kutatásban a megkérdezett pályakezdőnél dobogós helyen végzett a rugalmas munkaidő. Ráadásul a női munkavállalóknak különösen fontos szempont, hogy karrierterveik mellett a gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák. Anyaként teljes munkaidőben dolgozni persze nem kizárólag nálunk jelent kihívást. (Példának okáért a német nőknek is komoly problémát jelent, és csak keveseknek sikerül.)

A nyitott ajtó elve

Legyen nyitva a főnök szobájának ajtaja! Röviden ezt mondja az elv, amely egyrészt jelenti, hogy a beosztottak szívesebben dolgoznak olyan munkakörnyezetben, ahol kevésbé érzik a főnök-beosztott közötti hierarchiát. Másrészt jelenti azt is, hogy a vezetés nyitott a kollégák irányába, bármilyen probléma „meghallgattatik felülről”.

És még ott vannak a csapatépítések, továbbképzések, tréningek. De jó, ha szem előtt tartjuk, egy néhány órás, néhány napos tréning nem mindenre jelent megoldást. Az általános tréningek rövidtávon jól működhetnek, de könnyen előfordulhat, hogy pár hét után már alig észrevehetőek a hatásaik és újra felbukkannak a már jól ismert problémák. Az ott megfogalmazott – és persze mindenki számára helyesnek tartott célkitűzések – pillanat alatt elfelejtődnek, a problémák attól még ott maradnak. Ezért érdemes néhány hónap után is elvégezni a visszacsatolást, a tréningen megfogalmazott célkitűzések felülvizsgálatát.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG