Hirdetés
Hirdetés

Bekeményítenek az oroszok: így válaszolnak az amerikai fenyegetésre?

2018. január 13., 15:05

Oroszország újabb légvédelmi rakétarendszert telepít a Krím félszigeten.

Forrás: Wikimedia Commons/Репетиция парада Szerző: Vitaliy Ragulin
Forrás: Wikimedia Commons/Репетиция парада Szerző: Vitaliy Ragulin

Újabb S-400-as föld-levegő rakétákat telepített Oroszország a Krímbe. Az oroszok még 2014-ben foglalták el Ukrajnától és annektálták a félszigetet, amit az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdasági szankciókkal torolt meg. A térségben az óta is feszült a katonai helyzet, és egy újabb rakétahadosztály telepítése csak növeli ezt.

Szemet szemért? Szankciókat vetett ki Putyin Amerikára

Hirdetés

Január 1-től nem lehet csak úgy röpködni majd az orosz területek fölött. Tovább >>>

A Kreml lépése válasz lehet Donald Trump korábbi bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok azt tervezi, hogy megerősíti Ukrajna védelmi képességeit. Tisztségviselők szerint ez egyebek között Javelin típusú harckocsi-elhárító rakéták szállítását jelenti.

Ez már a második S-400-as légelhárító rakétákkal felszerelt orosz hadosztály a Krímben. Az elsőt még tavaly tavasszal telepítették Feodoszija kikötővárosánál, az új hadosztály Szevasztopol mellett állomásozik majd. A rakétarendszereket 2007-ben állították hadrendbe az orosz hadseregnél.

Az orosz légierő parancsnoka szerint az S-400-as rakétarendszer öt percen belül támadó rendszerré alakítható: Légi célpontok ellen 400 kilométeres körben vethetők be, ballisztikus rakéták ellen 60 kilométeres körben.

Kirúghatják a törököket a NATO-ból – az amerikaiak áttelepítették atomfegyvereiket

Moszkva az S-400-ok összeszerelésével most bejárást szerez egy neo-oszmán külpolitikai álmokat kergető NATO-tagállam hadiiparához. Az üzlet jelzi Törökország további távolodását a nyugati világtól, miközben Oroszország egyre stabilabban veti meg a lábát a Közel-Keleten. Lehetséges, hogy ezzel elérkeztünk a török NATO-tagság dicstelen végéhez. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriási élmény - másnak egy vagyonba kerül, te most ingyen megkaphatod

Óriási élmény - másnak egy vagyonba kerül, te most ingyen megkaphatod

A világ első számú operaházában a világ legjobb karmestere a legkiválóbb művészekkel viszi színpadra a lélegzetelállító eposzt - ennyiből már tudhatjuk, hogy valami egészen rendkívüli dolog vár ránk január 22-én, amiből persze jó eséllyel szinte mind kimaradunk. Csakhogy ez utóbbi most nem igaz: a Bayerische Staatsoper A walkürjét most az is élőben láthatja, akinek éppen nincs 842 eurós belépőjegye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)