Hirdetés
Hirdetés

Elhárult a veszély? Visszaállítják a schengeni határokat

2017. szeptember 14., 11:38

Egy uniós biztos szerint már nem indokolt a belső határellenőrzés.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi biztosa úgy látja, hogy már nem állnak fent a belső, uniós tagországok közötti határok ellenőrzésének ideiglenes, újbóli bevezetését kiváltó okok, ezért nem is indokolt meghosszabbítani a schengeni övezeten belüli rendkívüli határellenőrzés. Az uniós biztos hangsúlyozta: a menekültügyi vészhelyzet csökkent, úgyhogy eljött az ideje annak, hogy Európa visszatérjen a schengeni határok rendes működéséhez.

Ezt még tavaly vezették be több uniós tagállamban, jelenleg az osztrák-magyar és az osztrák-szlovén határon, a német-osztrák határon, a dán-német határon, a Svédország déli és nyugati rendőrségi körzetében található kikötőkben és az Öresund hídnál, a Dániába, Németországba és Svédországba kompjáratokat üzemeltető norvég kikötőkben ellenőrzik a ki- és belépőket. Az érintett tagállamok további 6 hónap hosszabbításra adhatnak még le igényt.

Hirdetés

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)