Hirdetés
Hirdetés

Felfedték a rejtélyt: ő vette meg a milliárdokat érő titokzatos festményt?

2017. december 07., 14:54

Egészen eddig titok volt, ki fizetett 450 millió dollárt a Da Vinci képért.

Ahogy arról már korábban írtunk, egy rejtélyes vásárló mintegy 450 millió dollárt, 119 milliárd forintot adott a Leonardo Da Vincinek tulajdonított „Salvator Mundi” című festményért. Azt azonban egészen eddig titok övezte, hogy pontosan ki is vásárolta meg egy múzeum számára az 500 éves festményt: a képet ugyanis a Louvre Abu Dhabiban állítják ki.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

A Bloomberg cikke szerint a vásárlás mögött jó eséllyel maga a szaúdi herceg, Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud állhat. Az aukciót bonyolító Christie’s azonban nem kommentálta az értesülést. A Louvre Abu Dhabi nem csak, hogy kapcsolatban áll az uralkodóval, de meglehetősen agresszívan gyűjtik a Da Vinci műveket, még a párizsi Louvreból is van náluk kölcsönben kép.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?