Hirdetés
Hirdetés

Felfedték a rejtélyt: ő vette meg a milliárdokat érő titokzatos festményt?

2017. december 07., 14:54

Egészen eddig titok volt, ki fizetett 450 millió dollárt a Da Vinci képért.

Ahogy arról már korábban írtunk, egy rejtélyes vásárló mintegy 450 millió dollárt, 119 milliárd forintot adott a Leonardo Da Vincinek tulajdonított „Salvator Mundi” című festményért. Azt azonban egészen eddig titok övezte, hogy pontosan ki is vásárolta meg egy múzeum számára az 500 éves festményt: a képet ugyanis a Louvre Abu Dhabiban állítják ki.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

A Bloomberg cikke szerint a vásárlás mögött jó eséllyel maga a szaúdi herceg, Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud állhat. Az aukciót bonyolító Christie’s azonban nem kommentálta az értesülést. A Louvre Abu Dhabi nem csak, hogy kapcsolatban áll az uralkodóval, de meglehetősen agresszívan gyűjtik a Da Vinci műveket, még a párizsi Louvreból is van náluk kölcsönben kép.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?