Hirdetés
Hirdetés

Hurrikánszezon: legalább 13 magyar érintett van

2017. szeptember 13., 07:45

Szijjártó Péter szerint hamarosan egy részük hazatérhet a katasztrófa sújtotta Szent Márton-szigetről.

A külgazdasági és külügyminiszter közleménye szerint egy öttagú magyar család, egy nő és a remények szerint egy további férfi hagyhatja majd el a szigetet. A magyar érintetteket a kormány által bérelt gépen Curacaoóba viszik majd. Az Irma hurrikán, ahogy arról már korábban is írtunk, hatalmas pusztítást végzett a térségben, köztük a szigeten is. Szijjártó Péter hozzátette: Curacaóban biztonságban lesznek a magyar állampolgárok, konzuli segítséget kaphatnak, és ki tudják állítani a hazatérésükhöz szükséges dokumentumokat is.

A Szent Márton-szigeten összesen 13 magyar tartózkodik, akiről a külügynek tudomása van, egy háromtagú család jelezte, hogy ők megoldják saját erőből a letarolt sziget elhagyását, egy pár pedig a francia oldalon vár evakuálásra. Saint-Martin szigetének teljes területe mintegy 90 négyzetkilométer, és mintegy 77 ezren lakják. A sziget északi fele Franciaországhoz, déli része pedig Hollandiához tartozik, utóbbi Sint Maarten néven.

Hirdetés

Floridában takarítanak

Az államban hatalmas pusztítást végzett az Irma, és bár a lakók lassan visszatérhetnek a Flrodia legdélebbi csücskén fekvő Keys-szigetcsoportra, a szigetek negyede gyakorlatilag lakhatatlanná vált. A szigetcsoporton, miként Florida államban sok helyütt, kedden este még nem volt áram, az állam legnagyobb áramszolgáltatója közölte: meglehet, hogy a nyugati partvidéken szeptember 22-ig nem is sikerül helyreállítani a szolgáltatást. Miamiban az utcákról kezd visszahúzódni az áradat, de Fort Lauderdale és Jacksonville még vízben úszik. Florida több nagy repülőtere, köztük a miami nemzetközi légikikötő, ha korlátozottan is, de kedden már indított és fogadott gépeket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)