3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Lufthansa fapados leányvállalata, a Germanwings vesztett gépet, a francia hatóságok 148 halottról beszélnek. Az Airbus A320 Barcelonából tartott Düsseldorfba, a szerencsétlenség a francia Alpok felett történt.

Hivatalos információ

A Germanwings Facebookon hivatalosan is elismerte a katasztrófát, 150 áldozata van a szerencsétlenségnek. Létrehoztak egy információs számot az áldozatok családjának és barátainak, itt előzetes regisztráció után lehet érdeklődni: 0800 11 33 55 77

Amit eddig tudunk

Az Airbus A320 Barcelonából tartott Düsseldorfba, a szerencsétlenség a francia Alpok felett történt.

A DGAC repülési felügyelet információi szerint a gép Barcelonnette várostól nem messze, a francia Nizza üdülővárostól körülbelül 100 kilométerre zuhant le.

A flightradar24.com adatai szerint a repülőgép utolsó ismert helyzete helyi idő szerint 10.40-kor volt. A járat fél óra késéssel, 10 órakor indult el Barcelonából, 40 perccel a felszállás után tűnt el.

Az adatok szerint mintegy 3-4000 láb percenkénti rátával süllyedt, majd 6800 láb (2000 méter) magasságban tűnt el a radarképernyőről.

Az Airbus A320 a fapados légitársaságok „kedvence”, a legtöbb európai Wizz Air  járatot is ilyen repülő teljesíti.

Közben a Germanwingstől annyi nyilatkozat érkezett, hogy nem tudják pontosan mi okozta a szerencsétlenséget. A lezuhant gép 24 éves, és kezdetben a Lufthansánál szolgált.

Megszólalt a Lufthansa

A befektetők is reagáltak a katasztrófára, nagyot estek a Lufthansa részvényei

Carsten Spohr Lufthansa vezér a Twitteren kommentálta az esetet: „Még nem tudjuk, hogy pontosan mi történt a 4U 9525-ös járattal. A legmélyebb részvétem az utasok és a személyzet hozzátartozóinak és barátainak. Ha beigazolódnak a félelmeink, ez egy nagyon sötét nap a Lufthansa számára. Reménykedünk benne, hogy találunk túlélőket.”

Francois Hollande francia elnök szintén nyilatkozott az esettel kapcsolatban, mint mondta, a roncs egy nagyon nehezen megközelíthető területen van, ezért feltételezik, hogy az esetnek nincsenek túlélői. Az áldozatok körülbelül fele német.

A Reuters információi szerint az illetékes francia hatóságok elindultak a helyszínre, hamarosan megkezdhetik a mentést. A roncs a Méolans-Revel nevű, gyakorlatilag lakatlan területre zuhant. Bejelöltük a térképen:

27 éve zuhant le az első A320-as

1988-ban az Air France 296-os járata volt az első Airbus A320-as, amely lezuhant: egy légishow keretében 33 méter magasságban kellett volna átrepülnie a futópálya fölött kiengedett futóművel, ám túl alacsonyan közelítette meg a pályát, hozzáért a fák csúcsához, a futópálya végén a földbe csapódott. Hárman haltak meg a balesetben a Wikipedia összefoglalója szerint.

Veszélyes hely a repülőknek?

Egyébként ez a terület repülési szempontból mindenképpen veszélyes, 1961-ben egy brit járat a mostani katasztrófa helyszínétől nem messze zuhant le. Akkor a baleset lehetséges indokaként azt nevezték meg, hogy a mágneses mezők megzavarták a használt iránytűt

A Germanwings a Lufthansa-csoport diszkont leányvállalata, 1997-ben az Eurowings divíziójaként alapították, majd 2002-től önálló cégként működik.

A kölni székhelyű társaság Köln-Bonnból, Hamburgból, Berlinből, Dortmundból és Düsseldorfból üzemeltet német belföldi és nemzetközi járatokat, köztük Budapestre is.

A Lufthansa a frankfurti és müncheni járatait leszámítva az összes járat üzemeltetését 2013-ban átadta a Germanwingsnek.

A cégnek 81 gépes flottája van, a gépek átlagos életkora 9,2 év. A társaságnak eddig egyetlen gépével sem történt légi katasztrófa. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG