4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt 9/11-es rosszulléte egy csapásra ráirányította a figyelmet az elnökjelöltek egészségi állapotára: vajon képesek fizikailag is megfelelni az elnöki szék nyújtotta stresszes és idegőrlő kihívásoknak, vagy alkalmatlanok a feladatra? Mindaddig nem kapunk választ erre a kérdésre, amíg saját orvosaikkal vizsgáltatják magukat az elnökjelöltek.

Mire eljutunk oda, hogy beiktatják az új amerikai elnököt, biztos, hogy 70, vagy közel 70 éves lesz. Na nem mintha ez különösebben meglepő lenne, hiszen a szenátus átlagéletkora nagyjából e felett van, az viszont aggodalomra ad okot, hogy egyik elnökjelölt sem hajlandó megkérdőjelezhetetlen adatokat szolgáltatni az egészségi állapotáról, ezzel viszont saját maguk alatt vágják a fát.

Donald Trump, republikánus elnökjelölt orvosa, Dr. Harold Bornstein még hetekkel a mostani botrány előtt adott ki egy "orvosi jelentést", amelyben azt írta, Trumpnál egészségesebb elnökjelölt még nem volt az Egyesült Államok történelme során. Egy ilyen állítás minden, csak nem hihető Trump saját orvosától. Mindeközben a republikánusok boszorkánykonyhájában folyamatosan kotyvasztják a Clinton-ellenes konspirációkat, amelyekben jó nagy adagot képez az egészségi állapotára, alkalmatlanságára vonatkozó rész. Hillary Clinton ezért csak tetézte a bajt, amikor a szeptember 11-i megemlékezéskor történt incidense után, inkább csak titkolózott és nem ismerte be, hogy tüdőgyulladása van, habár arról a szűk kampánystáb már két nappal előtte, pénteken is tudott.

Érthető tehát, hogy találgatások táptalajává vált a rendezvényről kiszivárgott néhány videó, de meg kell hagyni, nem ez az első eset, hogy célkeresztbe állítják a volt külügyminisztert: folyamatosan keringenek elméletek és feltételezések, hogy szívbeteg, hogy Parkinson-kóros, de komolyabb agysérülést is fel vélt fedezni az internet népe, elég ha valaki rákeres.

Amerika legegészségesebbjei?

Nagyon gyorsan vált tehát első számú feladattá a két jelölt számára, hogy a hajrában tisztázza az egészségi állapota körüli mendemondákat, így szinte egy időben juttatták el a legfrissebb "orvosi szakvéleményeket" a Fehér Házhoz és a nyilvánossághoz. Persze ismét a saját orvosaik által szignózva.

Dr. Lisa Bardack, Clinton orvosa jelentette először, hogy a 9/11-i gyengeség oka tüdőgyulladás volt. Mint írta, a demokrata elnökjelölt antibiotikumokat szed és egyre jobban van. Kiderült, Clinton koleszterinszintje és vérnyomása normális, szívbetegség jeleit - amely a családban sajnos gyakori - nem találták. Clarixent szed az allergiájára, orvosságot pajzsmirigy alulműködésre, B-vitamint és vérhígítót a fejében talált vérrög miatt még 2012-ben. Megfelel a posztra.

Ehhez képest Donald Trump a nagy semmit közölte: szerdán volt a Dr. Oz Show című tévéműsor felvételein, ahol a műsorvezetőnek adta át a múlt heti teszteredményeit, amelyek egyelőre még nem publikusak. Semmit nem lehet tudni a korábbi egészségügyi állapotáról, hogy milyen gyógyszereket szed, mire allergiás, vannak-e örökölt betegségei, vagy bármi, ami miatt esetleg nem beszámítható döntéseket hoz majd a világ legerősebb államának első embereként A republikánus jelölt egyébként ennél többet nem is óhajt elárulni illetve de, megjegyezte, hogy a 121 kg-os súlyából "ledobhatna pár kilót".

Ez messze nem az igazi

Ennél azért látott Amerika népe már jóval alaposabb analízist is: McCain szenátor, aki 2008-ban indult a posztért, 1173 oldalas egészségügyi jelentést adott át a sajtónak, amikor éppen azt találgatták, vajon rákos-e a republikánusok elnökjelöltje.

A probléma a hatalmas titkolózással az, hogy a választók minimum megérdemlik az objektív, transzparens szakvéleményt a következő vezetőjük fizikai állapotáról, ahogy például megérdemlik az adóbevallásuk, vagyoni állapotuk és elnöki programok megismerését. Ráadásul nem csak a választók számára fontos, hanem a világ összes nemzetének, amelyik tárgyal, szövetségben van, vagy éppen függ az Egyesült Államoktól, annak gazdaságától és döntéseitől. Alapvető lenne, hogy a jelölteket ne a saját orvosaik vizsgálják, de az is, hogy ne csak egy orvos nézzen rájuk, hiszen embere válogatja, hogy mit állapítanak meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
Makro / Külgazdaság A benzinárak csökkentésére szólított fel a magyar kormány, szankciókra is kész
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:41
Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.
Makro / Külgazdaság Medgyessy Péter nem hisz abban, hogy Magyar Péter és csapata nagyon nagy áttörést érne el
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 15:01
Ugyanakkor Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnöke biztos abban, hogy fognak mandátumokat szerezni az európai parlamenti (EP) választáson. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak nagyon el kéne gondolkodnia azon, hogy itt pár perc alatt megszületik egy ilyen szerveződés, mondván, ez mutatja az emberek gondolkodását és lelkivilágát, erre oda kellene figyelni. Földrengésszerű változást nem vár az exkormányfő, de már néhány EP-mandátum megszerezése is egy figyelmeztetés. Medgyessy Péterrel a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG