<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
USA
Makro / Külgazdaság Több mint 50 éve nem láttak hasonlót Amerikában
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 16:29
Az Egyesült Államokban 52 éves mélypontra esett az először munkanélküli segélyt kérők száma, jelezve, hogy a gazdasági növekedés erősödik a közegészségügyi helyzet javulásával párhuzamosan.
Makro / Külgazdaság Jobban teljesíthet az amerikai gazdaság, mint korábban várták
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 15:47
Felfelé korrigálta kissé az első becsléséhez képest második olvasatában a harmadik negyedévi amerikai GDP-növekedési adatot a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis.
Pénzügyi szektor Joe Biden döntött: a Fed elnök folytathatja a munkát?
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 17:13
Joe Biden amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy Jerome Powellt újabb - második - négyéves ciklusra jelöli a Federal Reserve (Fed) elnöki posztjára, ezzel is elismerve Powell érdemeit a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett brutális recesszió alatt, amikor a Fed rendkívül alacsony kamatláb-politikája segített megerősíteni a bizalmat és újjáéleszteni a munkaerőpiacot.
Makro / Külgazdaság Bejelentették: öt ember halt meg a wisconsini gázolásban
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 08:13
És negyvennél is többen sérültek meg, amikor a SUV a karácsonyi felvonulásba hajtott.
Makro / Külgazdaság Autó hajtott egy ünnepi felvonulás résztvevői közé Wisconsinban
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 06:42
Voltak halálos áldozatok is, de számukat még nem pontosították. Egyelőre az sem tiszta, terrortámadás volt-e.
Személyes pénzügyek Jönnek az ünnepek? Ne vásárolj semmit!
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 18:26
A „Ne vásárolj semmit” mozgalom és más hasonló csoportok egyre népszerűbbek Nyugaton, legalább kétmillió új tagot szereztek az utóbbi időben. Segítenek az áremelkedések egy részének kivédésében és a környezet védelmében, bár a korlátaik miatt hatásuk nehezen kiszámítható. Magyarországon hol lehet ajándékokat szerezni – ingyen? Mutatjuk.
Makro / Külgazdaság Hirtelen óriásit puhult az USA-Kína viszony, legalábbis szóban biztosan
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 06:52
Biden és Hszi videokonferenciázott, ahol előbbi versenyt akart, nem konfliktust, utóbbi "öreg barátjának" nevezte a másikat.
Makro / Külgazdaság A kínai elnök kommunista császári rangra tör
Káncz Csaba | 2021. november 14. 12:22
A holnapi amerikai-kínai virtuális csúcstalálkozó sorsdöntő pekingi politikai folyamatok közepette zajlik. A páratlan kommunista hatalomkoncentráció időszakában kellemetlen kiszivárogtatás, miszerint Kínában jelenleg 626 dollár-milliárdos él. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Súlyos légicsapásokat tussolhatott el az amerikai hadsereg
Privátbankár.hu | 2021. november 14. 10:03
Több tucat halottal járó szíriai légicsapásokat tussolhatott el az amerikai hadsereg a The New York Times című napilap szombati közlése szerint.
Makro / Külgazdaság Hatalmas rekordot döntött az infláció Amerikában
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 10. 15:21
Évtizedek óta nem járt ilyen magasan az inflációs mutató az Egyesült Államokban.
Makro / Külgazdaság Főhet Biden feje: pert indítanak az amerikai államok
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 9. 18:32
Az Egyesült Államok 27 tagállama, számos cég és civil szervezet beperelte a washingtoni szövetségi kormányt Joe Biden amerikai elnök rendelete miatt, amely 2022. január 4-től kötelezővé tenné a munkavállalók beoltását a 100 főnél több embert foglalkoztató nagyobb vállalatoknál - jelentette a The Daily Signal kedden.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmája a Kaukázusban – a befulladt iráni drogútvonal
Káncz Csaba | 2021. november 8. 18:36
Az elmúlt években Törökország és Oroszország az ellenfeleket támogatták mind Szíriában, mind Líbiában, de mindannyiszor képesek voltak elfogadható kompromisszumot elérni. Baku szerint a második karabahi háború kimenetele rosszul érintette az iráni forradalmi gárdát, mivel a korábban megszállt területeken és Örményországon keresztül végezhették kábítószer-csempész tevékenységüket Európába. Káncz Csaba jegyzet.
Makro / Külgazdaság Biden titkos szír játszmája és a 100 milliós Ferrari esete
Káncz Csaba | 2021. november 5. 15:22
A Biden kormányzat vezető diplomatái jelenleg azon dolgoznak, hogy felszámolják a Szíriával szembeni szankciós rezsimet (Ceasar Act), és így Damaszkusz exportálhatna energiát a megrendült Libanon számára. Az USA tárgyal Egyiptommal és Jordániával is a libanoni energetikai válság különböző megoldásain. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Báránybőrbe bújtatott trumpizmus volt a siker záloga Virginiában, és ez nagyon rossz hír a demokratáknak
Tiszai Balázs | 2021. november 3. 17:09
Joe Biden idei bukdácsolása miatt eleve hátránnyal indult a baloldali jelölt az állam kormányzóválasztásán, de nem csak emiatt kaptak ki a demokraták. A republikánusok az előző elnök tomboló stílusa helyett egy nála visszafogottabb arcot indítottak, olyasvalakit, aki, bár Donald Trumpéhoz hasonló szólamokkal dolgozik, mégsem ijeszti el a mérsékelteket. A húzás bejött, és ezzel megszülethetett a konzervatív siker új receptje is a következő választásokra.
Makro / Külgazdaság Újabb gyomros Bidennek, magyaros szólamaival a republikánus jelölt nyerte a virginiai kormányzóválasztást
MTI | 2021. november 3. 10:15
Glenn Youngkin egyebek mellett azért is kampányolt, hogy ne lehessen a kiskorú iskolásoknak LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartani a szülők tudta és beleegyezése nélkül. Sikerének egyik kulcsa Donald Trump szerint az volt, hogy a demokrata ellenfél korábban sokat támadta őt. Mármint Trumpot.
Makro / Külgazdaság Drasztikus döntés az USA-ban a Covid elleni harcban
MTI | 2021. november 3. 08:45
Az 5 és 11 év közöttiek is megkaphatják a Pfizer vakcináját.
Makro / Külgazdaság Joe Biden hatalmas pofont kaphat holnap
Privátbankár.hu | 2021. november 1. 18:14
„Mindig hajnal előtt van a legsötétebb” – Thomas Fuller, az angliai polgárháború híres mondása úgy tűnik örökérvényű, hiszen négy évszázaddal később, a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden támogatói is abban reménykednek, hogy a jelenlegi, egyre baljósabb helyzet után végre minden jobb lesz. Joe Biden azonban most mégis elnöksége egyik legnehezebb hetére készülhet.
Makro / Külgazdaság Az USA és az EU lezárta Trump három és fél évvel ezelőtt kirobbantott acélháborúját
MTI | 2021. október 31. 18:07
A volt amerikai elnök pótvámok kivetésével nehezítette az acél és az alumínium Európából való behozatalát, az unió pedig védővámokkal harapott vissza. Joe Biden most Ursula von der Leyennel folytatott megbeszélése után bejelentette: véget vetnek a kereskedelmi viszálynak.
Makro / Külgazdaság A G20-ak csúcstalálkozója – Joe Biden a rengetegben
Káncz Csaba | 2021. október 31. 13:04
Joe Biden számára ez a második esély, hogy felmutasson egyfajta globális vezető képességet. Az amerikai elnökökre is érvényes, hogy nagy változtatásokat vagy a ciklusuk elején visznek át, vagy soha. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Komor hangulatban az amerikaiak – az elemzők sem erre számítottak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 15. 17:32
Némileg romlott a fogyasztói hangulat októberben az Egyesült Államokban a Michigan egyetem felmérése szerint, miközben a szakértők javulást vártak.
Makro / Külgazdaság Az amerikai cégeknek is szerepet szán a kormány az újraindításban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 10:46
Az adócsökkentésekkel, a beruházások támogatásával folytatjuk a gazdaság újraindítását, az üzleti környezet javítását - jelentette ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács ülésén.
Makro / Külgazdaság Élesedő amerikai-kínai harc a legjobb műszaki agyakért
Káncz Csaba | 2021. október 4. 18:49
Kína már jelenleg négyszer annyi egyetemistát produkál a műszaki tudományok területein, mint az USA, és a legjobb úton van afelé, hogy 2025-ig kétszer annyi műszaki doktori fokozatos végezzen ott évente.  Az USA mindig is komoly szívóerővel rendelkezett globális szinten a tehetséges fiatalok odavonzásában, de 2014 óta aggasztó jelek figyelhetők meg.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Belviták miatt csúszik tovább a demokraták gigantikus infrastruktúra-fejlesztési csomagja az USA-ban
MTI | 2021. október 2. 09:06
A Demokrata Párt centrista és progresszív szárnyának vitái miatt csütörtök után pénteken sem szavazott az amerikai törvényhozás alsóháza a szenátus által már augusztusban jóváhagyott infrastruktúrafejlesztési törvényjavaslatról. Szakértők szerint a jogszabálytervezet elfogadása akár heteket is csúszhat.
Makro / Külgazdaság Megint majdnem leállt az USA kormánya
MTI | 2021. október 1. 07:00
A republikánusok nem akarták megemelni a szövetségi adósságplafont, így nem lett volna forrás a kormányzat finanszírozására. Biden az utolsó pillanatban aztán aláírt egy a leállás elkerülését biztosító törvényt.
Makro / Külgazdaság A chipageddon az újabb csapás a világra
Káncz Csaba | 2021. szeptember 28. 16:37
A félvezetők piacán világszerte akkora hiány alakult ki, hogy a várakozási idő minden idők rekordjára, 21 hétre emelkedett. Brüsszel azt szeretné, hogy 2030-ig az európai termelők 20 százalékos arányt érjenek el a félvezetők világpiacán, megerősítve kontinensünk „technológiai szuverenitását”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság AUKUS: veszélybe került a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 18:32
Az új biztonságpolitikai megállapodás negatívan befolyásolja a már amúgy is megrendült atomsorompó szerződést. Az AUKUS után kevés érv marad a „Nyugat” kezében akár az iráni, akár az észak-koreai, esetleg japán, dél-koreai, szaúdi vagy török atomprogramokkal való nemzetközi vita során. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nem nyúlt az irányadó kamathoz a Fed
MTI | 2021. szeptember 23. 06:32
Nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed (Federal Reserve) monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság, a FOMC.
Makro / Külgazdaság Az új izraeli kormány tojástánca – Egyiptom, USA, palesztinok
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 05:34
Korábbi telepes vezetőként Naftali Bennett kormányfő ellenzi a kétállami megoldást, ezért egy új stratégia értelmében „csökkenteni” akarja a palesztin konfliktust, nem pedig megoldani. Az izraeli miniszterelnök áttöréssel felérő látogatást tett Kairóban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika hamarosan újra fogadja a turistákat?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 10:01
Engedni látszik az ország a folyamatos nyomásnak, így 2020 márciusa óta először mehetnek majd a turisták.  
Makro / Külgazdaság Új hidegháborútól tart az ENSZ-főtitkár
MTI | 2021. szeptember 20. 14:28
António Guterres az egyre feszültebbé váló USA-Kína kapcsolatok veszélyeire figyelmeztetett az AP-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Kína fontolóra vette Tajvan blokádját
Káncz Csaba | 2021. szeptember 14. 16:53
Washington egyre nyíltabban kérdőjelezi meg az „Egy Kína elvet”. Márpedig ez az elv és a jövőbeni egyesülés Tajvannal a kínai stratégiai gondolkodás alapköve.  A kommunista pártlap már Tajvan blokádjával és megsemmisítő csapással fenyeget. Káncz Csaba jegyzet.
Makro / Külgazdaság Joe Biden felhívta Hszi Csin-pinget
MTI | 2021. szeptember 10. 08:20
"Őszinte és barátságos" hangnemben egyeztettek.
Makro / Külgazdaság A nyári punnyadás az amerikai gazdaságot is elérte
MTI | 2021. szeptember 9. 08:59
A Fed Bézs Könyve szerint lassult az USA gazdasági növekedése az elmúlt két hónapban.
Makro / Külgazdaság Hetekkel azelőtt halt bele az első amerikai a koronavírusba, mint hogy az USA-ban is azonosították volna a betegséget
MTI | 2021. szeptember 6. 07:31
A Covid első amerikai áldozatánál eredetileg stroke-ot és krónikus tüdőbetegséget írtak a halotti bizonyítványba. Ezt később módosították.
Makro / Külgazdaság A vártnál sokkal kevésbé nőtt a foglalkoztatottság az USA-ban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 3. 18:01
Plusz 750 ezer munkahely helyett csak plusz 235 ezer keletkezett.  
Makro / Külgazdaság Új szakaszába lépett az afgán menekültválság
Káncz Csaba | 2021. szeptember 2. 14:37
Pakisztán nem akar több menekültet befogadni, hiszen így is már 3-4 millió afgán él az országban. Amerikai politikai nyomásra három balkáni ország ideiglenesen befogad afgán menekülteket.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Benne van a pakliban egy újabb USA-tálib együttműködés - az Iszlám Állam ellen
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 10:15
A két korábbi ellenség folytathatja a nemrég még megdöbbentő újdonságnak számító közös munkát Afganisztánban.
Makro / Külgazdaság Kína a klímavédelemmel revolverezi az Egyesült Államokat
MTI | 2021. szeptember 2. 07:04
A két legnagyobb szennyezőről van szó.
Makro / Külgazdaság Ezért bukott el a nagy terv Afganisztán modernizálására - interjú Háda Bélával
Hollós János | 2021. szeptember 2. 05:52
  A világon általános meglepetést és megdöbbenést keltett, hogy a tálib hadsereg szinte napok alatt elfoglalta Afganisztánt azt követően, hogy a nemzetközi haderő elhagyta az országot. 20 év munkája és rengeteg pénz vált - történelmileg egy pillanat alatt - semmivé abból az elképzelésből, hogy a nyugat konszolidálja Afganisztánt. Vajon, hogyan lehetett ekkorát melléfogni? Erről beszélgettünk Háda Bélával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársával.
Makro / Külgazdaság Az utolsó amerikai katonai gépek is elhagyták Afganisztánt
MTI | 2021. augusztus 31. 07:35
Egy nappal a határidő előtt fejeződött be az USA kivonulása az országból. A tálibok örömükben a levegőbe lövöldöztek.
Makro / Külgazdaság Kilenc civil, köztük hat gyerek is belehalhatott az amerikai dróncsapásba vasárnap
MTI | 2021. augusztus 30. 07:58
A drónról kilőtt rakéta akkor csapódott a célpont autóba Kabulban, amikor abba épp bombát szereltek. A rakéta után ez is felrobbant, így rongálódtak meg a szomszédos, civilek lakta házak, és így haltak meg olyan emberek, akiknek a bombához semmi közük nem volt.
Makro / Külgazdaság Újabb robbanások Kabulban
MTI | 2021. augusztus 29. 20:21
Egy gyermek biztos meghalt a támadásokban.
Makro / Külgazdaság Kabuli robbantás: Washington és Moszkva közelebb húzódik a Talibánhoz
Káncz Csaba | 2021. augusztus 29. 11:01
Az Iszlám Állam robbantása után a Fehér Ház szorosabban akar egyeztetni a Talibánnal és ma az afgán fővárosba küldi a CIA főnökét, hogy a Talibán politikai vezetőjével tárgyaljon. Washington és Moszkva csütörtökön információs egyeztető mechanizmust állított fel az afgán folyamatok figyelemmel kísérésére. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Végső szakaszába lépett a kabuli mentőakció
MTI | 2021. augusztus 29. 08:03
Kevesebb, mint négyezer amerikai katona van még a repülőtéren, míg korábban, az evakuációs művelet tetőpontján még 5800 volt a létszámuk.
Makro / Külgazdaság Gyilkos amerikai válaszcsapás Afganisztánban
MTI | 2021. augusztus 28. 08:17
Az amerikai hadsereg közölte szombaton, hogy visszavágott az Iszlám Államnak, légitámadásban megölve a terrorszervezet egyik tagját Afganisztánban, kevesebb mint 48 órával a kabuli repülőtérnél elkövetett, a szervezet által vállalt robbantás után, amelyben 13 amerikai katona és 169 afgán vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Még 1500 amerikai van Afganisztánban, van köztük olyan is, aki haza se akar menni
MTI | 2021. augusztus 26. 08:38
Ők a helyzet további alakulásának fényében döntenek majd arról, hogyan tovább.
Makro / Külgazdaság Figyelmeztet az USA nagykövetsége: aki amerikai állampolgár, most már kerülje el a kabuli repteret!
MTI | 2021. augusztus 26. 07:39
A brit és az ausztrál külügy is ezt tanácsolja a brit és ausztrál állampolgároknak.
Makro / Külgazdaság Kamala Harris szerint Kína kényszerít és megfélemlít, Kína szerint Kamala Harris teszi ezt
MTI | 2021. augusztus 25. 10:47
Eltérő álláspontok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló