Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerül kapcsolatba lépni Észak-Koreával

2017. november 17., 15:40

Dél-Korea és Amerika hajlana valamiféle békés megoldásra Észak-Koreával, de nem kapnak jelzést a másik oldalról, legalábbis az ENSZ-megbízott szerint.

Dél-Korea és Amerika a korai kapcsolatokkal foglalkozó képviselői Dél-Koreában találkoztatok azt követően, hogy korábban a két elnök csúcstalálkozót tartott. Az amerikai tárgyaló, Joseph Yun szerint békés megoldásra törekednek Észak-Koreával a nukleáris kérdésben, de ennek eleme a nyomásgyakorlás, Trump pedig azt mondta, hogy a tárgyalások ideje lejárt.

Így érthető, hogy nem érkeznek jelzések északról, hisz ezek elég ellentmondásos vélemények. Észak-Korea utoljára szeptember 15-én végzett rakétakísérletet, de azóta jelzést sem adott további szándékairól. Yun abban bízik, hogy legalább a jelenlegi állapot fennmaradhat, amikor észak nem folytat további kísérleteket, a felek nem provokálják egymást.

Hirdetés

Kína közben megbízottat küldött Phenjanba a Reuters sterint, aki ma érkezett, így még nincs információ arról, sikerült-e valamit intéznie. Azt nem tudni, hogy Amerika és Dél-Korea tett-e komolyabb kísérleteket az északi illetékesekkel való tárgyalások felvételére, vagy csak várják, hogy ők reagáljanak valamit.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?