Hirdetés
Hirdetés

Szörnyen kínos: tévedés okozott pánikot Hawaiin

2018. január 14., 12:03

Hamis rakétariadóval hozták rá a szívbajt a sziget lakosságára, egyelőre nem tudni, mi történt.

A szigetországhoz tartozó Oahun értesítették váratlanul szombat reggel a lakosságot, hogy húzódjanak fedezékbe, mivel egy ballisztikus rakéta tart a térség felé. Az üzenetet okostelefonokon és a televízióban is bemondták, kisebb pánikhangulatot okozva a térségben. Pár perccel később azonban a szövetségi katasztrófaelhárítási hivatal (FEMA) Twitteren üzent a népnek, hogy vaklárma volt az egész, nincs rakétafenyegetettség.

A riadót szintén a FEMA fújta, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki a felelős. Honolulu városa és a megye vezetői, valamint az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága (USPACOM) közleményben tudatta, hogy "tévedésről" van szó, ők ugyanis egyáltalán nem érzékeltek bárminemű fenyegetettséget. A Pentagon egyelőre nem nyilatkozott, Trumpot értesítették az esetről. David Ige, Hawaii kormányzója bocsánatot kért a vaklármáért, szerencsétlen és sajnálatosnak esetnek nevezte a történteket.

Hirdetés
Észak-Korea rengeteget fenyegetőzött az utóbbi időben rakétákkal, így nem csoda, ha mindenki tűkön ül egy ilyen hír hallatán - a korábbi fenyegetésekről itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új veszélytől rettegnek - minden eddiginél kegyetlenebb kalózok támadnak

Új veszélytől rettegnek - minden eddiginél kegyetlenebb kalózok támadnak

A szomáliai kalózokat talán nem kell már senkinek sem bemutatni, csakhogy az elmúlt időszakban Afrika másik oldalán kell igazán aggódnia a kereskedőhajóknak. Sokkal agresszívabb és sokkal veszélyesebb bűnözők járják a vizeket, és még csak most kezdenek igazán belelendülni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)