Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: tudod, melyik magyar bank hozott össze rekordprofitot?

2017. szeptember 04., 15:53

A 12,4 milliárd forintos egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó második negyedéves nyereség rekordszintet jelent a bank életében.

Rekord lett a második negyedév

A K&H bankcsoport az első fél évben 22,5 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami éves szinten, a VISA részvények értékesítéséből származó 2016. évi egyszeri bevétel nélkül, 16 százalékos növekedés. A tájékoztatás szerint a bankcsoport rekordszintű, 12,4 milliárd forint egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó nyereséget ért el a második negyedévben.

A K&H bankcsoportnál a nettó kamat- és díjbevételek egyaránt nőttek, köszönhetően a magasabb üzleti volumeneknek és a növekvő ügyfélszámnak, ami ellentételezte az alacsony kamatkörnyezet hatását. Az eredményt segítette a hitelezési értékvesztés-visszaírás, valamint a bank-, és társasági adó alacsonyabb szintje is - közölték.

Hirdetés

Pörög a hitelezés a második legnagyobb magyar banknál

A K&H összesen 152 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki az év első félében a lakossági és a vállalati szegmensekben, mintegy 16 000 magánszemélynek, valamint több mint 1400 vállalati projekt finanszírozására. A hitelezési piacon részesedésük 2016 júniusa és 2017 júniusa között 9,9 százalékról 10,0 százalékra emelkedett.

A K&H Bank a második legnagyobb piaci szereplő a mérlegfőösszeget és az ügyfélvolument tekintve is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)