Hirdetés
Hirdetés

Mindenki elpártol Amerikától? Rengeteg állampapírt öntöttek a piacra

2017. november 19., 11:37
Cimkék
állampapír
, Amerika
, Kína

Csaknem 19,7 milliárd dollárral csökkentették az amerikai állampapír-portfóliójukat.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint szeptember végén 1180,8 milliárd dollár értékű amerikai állampapír volt kínai kézben, ami 19,7 milliárd dollárral kevesebb az augusztusinál. Ezzel a csökkentéssel ugyanakkor még mindig Kína az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője.

A második legnagyobb hitelező szintén Ázsiából származik, ám ők is csökkentették a portfoliójukat: Japán 5,7 milliárd dollárral, 1096 milliárd dollárra csökkentette amerikai állampapírokban tartott befektetéseit szeptemberben. Az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Írország 310,8 milliárd dollárral, amelyet Brazília követ 272,8 milliárd dollárral, majd a Kajmán-szigetek következnek 267,6 milliárd dollárral.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?