<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bérfelzárkózás
Makro / Külgazdaság Euróban is nagyot nőtt a magyar átlagbér
Fellegi Tamás | 2019. február 21. 11:21
A KSH által megjelentetett decemberi kereseti adatok meglehetősen jók lettek, amiben szerepet játszik, hogy az év utolsó két hónapja általában erős szokott lenni. Tavaly a második félévben gyenge volt a forint, ez sokat rontott az euróban számolt béradatokon év közben, most viszont erősödik, és a helyzet máris egész jó: 800 euró fölött a nettó átlagbér.
Makro / Külgazdaság Ereje teljében a forint a jegybanki döntés előtt
Fellegi Tamás | 2019. január 29. 06:07
Az elmúlt napokban a forint látványosan erősödött, a keddi jegybanki kamatdöntés függvényében különösen érdekes lehet a hazai fizetőeszköz további mozgása. A K&H befektetési szakemberei szerint az MNB csalódást okozhat a komolyabb szigorításra számító befektetőknek, de vannak a forint további erősödése mellett szóló érvek is.
Makro / Külgazdaság Lehet, hogy mi járunk jól a brit miniszterelnök makacsságával
Privátbankár.hu | 2018. december 18. 06:07
Ismét holtponton a brit EU-kilépés, azaz Brexit ügye: hiába van megállapodás a két fél között, ha azt a brit miniszterelnök nem tudja jóváhagyatni a parlamenttel. Most újabb népszavazással zsarolja a képviselőket, ha nem mondanak igent, és tulajdonképpen ez lenne a legjobb megoldás, amiből kis eséllyel, de még az egész kilépés elmaradása is kisülhet.
Részvény / Deviza / Áru Elszomorító évet zárhat a forint
Fellegi Tamás | 2018. november 28. 11:19
A piacokon ma mintha megállt volna az élet, mozgás alig, viszont a török líra tovább erősödik, és ami viszont elég szomorú: a forint tartósan gyengélkedik. Elvileg pedig semmi oka rá, még a 10 éves magyar állampapírhozam is szépen csökkent az elmúlt hónapokban.
Makro / Külgazdaság 32 évig tarthat az Orbán-korszak
Privátbankár.hu | 2018. július 28. 22:08
Orbán Viktor miniszterelnök ma megismételte tusványosi beszédében, amit már korábban is említett: 2030-ig tervez, vagyis addig szeretne meghatározó szerepet játszani a magyar politikában. Ha ez megvalósul, az utókor számára a nevével fémjelzett korszak óhatatlanul első miniszterelnökségének kezdetétől, azaz 1998-tól 2030-ig fog tartani.
Makro / Külgazdaság Hiába nőnek a bérek, ha gyengül a forint
Fellegi Tamás | 2018. június 21. 16:33
Áprilisban igazán szépen nőttek a bérek, nem is lenne semmi gond a felzárkózással, ha közben a forint nem nyújtana gyászos teljesítményt. Abban bízhatunk, hogy a hazai valuta előbb-utóbb erőre kap, a béremelkedés pedig folytatódik az eddigi ütemben. Nézzük, hol tartunk most a felzárkózásban?
Karrier Idén is 10 százalék fölötti lehet a béremelkedés
Privátbankár.hu | 2018. március 24. 11:10
A versenyszférában akár a tavalyival megegyező, 12-13 százalékos béremelés is elképzelhető, mivel a munkaerőhiány ezt kikényszeríti, derül ki a Magyar Idők által megkérdezett érdekképviseletek várakozásaiból. Erre szükség is van, miután euróban még mindig igen nagy a lemaradásunk a magyar munkavállalók kedvenc célországaihoz képest.
Makro / Külgazdaság Nagyot nőtt a magyar átlagkereset, de mikor érjük utol a német bérek felét?
Fellegi Tamás | 2018. február 20. 14:59
A bérnövekedés folytatódik, lassan képet kapunk arról, milyenek lesznek az idei adatok, egyelőre csak a decemberi alapján. A decemberi brittó átlagkereset végre ezer euró felett van, ha a nettó is ott lesz, megvalósul a felzárkózásból, ami reálisan elvárható. Nézzük, mi a mostani helyzet, és hogy állunk Európában?
Makro / Külgazdaság Ennyivel keresnek többet a németek, mint mi
Fellegi Tamás | 2018. január 3. 16:45
Amióta 7 évvel ezelőtt megnyílt a német munkaerőpiac a hazai munkavállalók számára, elsődleges kérdés lett az ottani bérek nagysága, hisz leginkább az határozza meg, útnak induljon-e valaki munkát vállalni Európa legnagyobb gazdaságába. Nem meglepő módon a bérek magasak, viszont érdekes módon az ex-NDK még mindig nem tudott teljesen felzárkózni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG