Deutsche Börse
Pénzügyi szektor Beintett az unió: nem lesz egységes európai tőzsde 
Privátbankár.hu | 2017. március 29. 12:35
Elkaszálták a Deutsche Börse felvásárlási ajánlatát, nem kebelezhetik be a londoni tőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Csatabárdot, űrhajót, várat is vehetünk majd tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2016. december 2. 18:30
A Deutsche Börse kereskedési platformot indít a számítógépes játékokban megszerezhető különböző értékes tárgyak adásvételére. Nem játék ez, a hasonló virtuális értékek piaca ugyanis több tízmilliárd dollárra tehető. Eddig ezeknek nem volt igazán szervezett piacuk.
Állampapír / Kötvény Ilyen még nem volt, a tíz éves hozam is mínuszba zuhant 
Eidenpenz József | 2016. június 14. 12:12
Történelmi rekordot döntött ma délelőtt a tíz éves német államkötvények hozama, először süllyedt le a nulla alá, mínusz 0,034 százalékig. Annyiban ez nem meglepő, hogy már napok óta esik a hozam, és a rövidebb futamidőkön már régebben is negatív volt, illetve más európai országokban is az.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon hosszú az út a világuralomig - de az első lépés megvan 
Privátbankár.hu | 2016. március 17. 12:36
Európa két legnagyobb tőzsdéje készül egyesülésre: Frankfurt és London házasságából egy igazi szupernehézsúlyú szereplő születhet. Erről csak a részvényeseket, a politikusokat, a hatóságokat, a brüsszeli szabályozókat kell meggyőzni, miközben valahogy vissza kell verni az amerikai és ázsiai versenytársak akcióit is. Ja és közben lehet, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból.
Részvény / Deviza / Áru Egyre közelebb a tőzsdei egyesülés: születőben Európa óriása 
Privátbankár.hu | 2016. március 16. 13:11
Már megvan a megállapodás a Deutsche Börse és a London Stock Exchange Group házasodásáról. Az EU jóváhagyása kell még.
Részvény / Deviza / Áru Derűre ború: megint esik az olaj, újra gyengül a forint 
Eidenpenz József | 2016. február 23. 18:37
A hétfői optimizmus után megint lekonyult a hangulat az európai tőzsdéken, elsősorban az olaj miatt. A BUX index is beállt a sorba, de négy nagy részvénytársaságunk közül csak egynek esett az árfolyama, igaz, annak alaposan. A forint a kamatdöntés után kezdetben stabil volt, majd gyengült az euróhoz képest. Holnap két fontos gyorsjelentés is jöhet.
Részvény / Deviza / Áru A Tőzsde lett a tőzsde sztárja, az olaj letörte a jókedvet 
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 18:47
Szerény, de biztató emelkedés volt a jellemző az európai tőzsdéken, de az olaj árát letörte egy új amerikai készletadat és ez mindenkit lelombozott. A német tőzsdén a Tőzsde maga volt az egyik nyertes, amely szép eredményekről számolt be. Itthon megmaradt az emelkedés, élen az OTP, stabil a forint.
Részvény / Deviza / Áru Végleg elbukott a világ legnagyobb tőzsdefúziója 
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 17:25
Az Európai Bíróság szerint helyesen döntött a brüsszeli Bizottság, amikor megvétózta a Deutsche Börse és a New York-i tőzsdét is működtető NYSE Euronext (NYSE) fúzióját.
Részvény / Deviza / Áru Itt van a statisztika: Magyarországon 12 500 kisbefektető tőzsdézhet komolyan 
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 15:42
A BÉT-en a részvény-kapitalizáció forgási sebessége továbbra is a legmagasabb a régióban, 52,7 százalék – írja a tőzsde jelentése. De a BÉT-en is erősen éreztette hatását a globális tőkepiaci aktivitás csökkenése, a forgalom 40,6 százalékkal csökkent. A komolyabban tőzsdézők száma 15 százalékkal mérséklődhetett, erről árulkodik a valós idejű adatok előfizetőinek csökkenése.
Részvény / Deviza / Áru Maffiahálózatok manipulálják az árakat, szigorít a tőzsde 
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 12:33
A frankfurti tőzsde szigorítja a szabad piaci kategória szabályozását és egy piaci szegmenst teljes egészében be is zár, mert már aggódik a saját hírneve miatt. Ezen a területen ugyanis egymást érik a csalások, árfolyam-manipulációk, az utóbbi három évben négy bűnszövetkezet-szerűen működő csoportot azonosítottak.
Részvény / Deviza / Áru Szinte biztosan kútba esett a Deutsche Börse és New York násza 
Eidenpenz József | 2012. január 27. 15:03
Úgy tűnik, a New Yorki Tőzsdének és frankfurti párjának el kell búcsúzniuk az egyesülésre vonatkozó tervektől, az EU-bizottság ugyanis lapértesülések szerint nem fogja áldását adni rá. A 9,5 milliárd dolláros üzlet azért esik kútba, mert az EU illetékesei szerint a létrehozandó, a világ legnagyobb tőzsdéjének számító társaság monopolhelyzetbe kerülne a derivatív üzletek terén. A hírnek magyarországi következményei is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz semmi az óriási tőzsdefúzióból? 
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 09:47
Úgy tűnik, a hatóságok sok kifogást találtak a Deutsche Börse és a New Yorki Tőzsde fúziója kapcsán, egyáltalán nem biztos, hogy a tranzakció megvalósul – hangzott el a BÉT sajtótájékoztatóján. Ha ez a variáció valósul meg, a tőzsdének lehet, hogy nem lesz más választása, mint a német Xetra-rendszer bevezetése.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG