<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Devizapiacok
Befektetési alapok Shortolni, vagy nem shortolni? Ez döntötte el az abszolút hozamú alapjaink sorsát
Eidenpenz József | 2020. január 8. 06:06
Tavaly alapvetően jól teljesítettek a tőkepiacok, mind a részvények, mind a kötvények, sőt egyes fontos árucikkek is. Az újabb és újabb rekordok ellenére a hazai abszolút hozamú alapok mezőnye megint nagyon szórt, a legjobb és a legalacsonyabb hozamok között 47 (!) százalékpontnyi különbség volt egyetlen év alatt. De legalább az átlag kielégítő.
Részvény / Deviza / Áru A forintárfolyam kacifántos története, 10 pontban elmesélve
Eidenpenz József | 2019. szeptember 27. 14:45
Újabb és újabb mélypontokra süllyed a forint. Pár év stagnálás után felfelé tört ki az euró/forint árfolyam, de valójában a mozgás még csekély. Mikor volt 19 évig változatlan a dollár ára? Mennyit erősödött 70 év alatt a svájci frank? Hová jutnánk, ha megismétlődne a Lehman-pánik? Miért drága a cseh sör?
Részvény / Deviza / Áru Attól függ a forint sorsa, amit ősszel az MNB mondani fog
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 3. 15:09
A forint sorsa függ a nemzetközi hangulattól, ami most javult a feltörekvő piacokon, de bármikor el is romolhat. De még inkább a jegybank őszi kommunikációjától, amely nem hagyhatja figyelmen kívül a magasabb inflációt. A török líra mozgását már nem követi a forint, inkább az autóvámok háttérbe szorulása miatt nyugodott meg. Leszavazhatják a török elnököt, ha rosszabbul élnek az emberek, mint korábban.
Részvény / Deviza / Áru 2017 a devizapiacon: egy nagy pofon, meg a mi kis erős várunk
Eidenpenz József | 2018. január 3. 06:06
Egy évvel ezelőtt tele volt az internet azzal, hogy a dollár meddig fog még erősödni, ehelyett hatalmasat gyengült 2017-ben. Sok mindenhez képest erősödött az euró, de a kelet-európai devizák többsége ez alól kivétel. Erős vár a mi forintunk, alig mozdult el az óesztendőben. Néhány feltörekvő piaci deviza értéke nagyot zuhant.
Befektetési alapok FHB-arbitrázs, forint-short és dollár-long – a legnagyobb alapkezelő kulisszatitkai
Privátbankár.hu | 2017. július 17. 13:09
Az OTP Alapkezelő abszolút hozamú alapjai közül több is a dollár erősödésére, a forint gyengüléséren számít. Van, aki szerint a részvénypiacok tovább emelkedhetnek, legfeljebb átmeneti korrekció várható, más viszont inkább kiszáll a gyorsjelentési szezon előtt. Volt, aki uránbányákat vett, más FHB-t.
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Sűrűn csuklik Soros György, ezért lett megint téma
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 17. 18:10
A maláj deviza majdnem ugyanúgy viselkedik, mint 1997-1998-ban, amikor Soros is ellene játszott, és óriásit esett az ára. Megint jön az ázsiai devizaválság? Hogy most benne van-e Soros, azt nem tudni, de néhány más üzlete nyilvánosságra került.
Részvény / Deviza / Áru Végkiárusítás jenből, újabb rekord Amerikában, 307 forintos euró itthon
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 08:49
Újabb csúcsra ért az amerikai részvénypiac, megugrottak a kínai részvények, emelkedett Japán is – mindez jó kezdést vetít előre az európai kereskedésre is. A dollár már 119,9 jent ér, az euró/dollár is sok éves mélyponton van. Az euró/forint a 307 forintos értéket ostromolja alulról.
Részvény / Deviza / Áru Végzetes történelmi hiba az euró erőszakolt egyben tartása?
Privátbankár.hu | 2014. június 11. 09:44
A részvénypiaci áremelkedés hosszabb ideig fog tartani, mint azt ma bárki feltételezné és elképesztő szélsőségekbe fog csapni a papírok árazása – állítja Felix Zulauf, a világ egyik legtekintélyesebb portfólió-kezelője. Eközben a világ újabb recesszió felé halad, és tíz év múlva rosszabbul fogunk élni, mint most.
Részvény / Deviza / Áru Így fogad Tamás és Gábor az OTP árfolyamára
Eidenpenz József | 2014. május 20. 06:09
Hogy lehet egymillió forinttal kétmillió forintnyi OTP-t venni? Kis pénzzel is lehet nagyobb üzleteket kötni a tőzsdén? Mik ennek a veszélyei, előnyei? Miért nem mindegy, melyik üzletfajtát választjuk? Mi lesz, ha megint csődbe megy egy Lehman Brothers-szerű vállalat?
Deviza / Áru Yellen ellen nem tesznek – mi van a forinttal?
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 10:06
Nyugalommal kezdődött a devizapiacokon a nap szerdán, a legtöbben valószínűleg várakozó állásponton vannak a Fed elnökének délutáni szereplése előtt. A forint is nagyjából az előző napi szinten maradt, 307 körül van az euró.
Részvény / Deviza / Áru Lesz-e Facebook-részvény Pesten? - interjú
Eidenpenz József | 2014. április 25. 06:09
Hogy működnek a tőzsde egyik legnagyobb nyereséggel, és egyben legnagyobb veszteséggel kecsegtető termékei, a certifikátok? Kik szokták venni, és mikor keresik jobban? Miért nem volt eddig BUX certifikát a tőzsdén, és miért van most? Lehet-e majd Facebook-részvényt venni Pesten? Interjú Ráner Gézával, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatójával.
Befektetési alapok Befektetsz? Tegyél mindjárt az első tíz befutóra!
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 18:00
A világ tíz legfejlettebb országának tőkepiacán fektet be az OTP G10 Euró Alap. Kezelője hosszú távú félreárazásokat keres a magas hozam reményében, és a szokásosnál magasabb kockázatokat is hajlandó ezért felvállalni.
Állampapír / Kötvény Itt tartanánk? A bikák eufóriában halnak meg
Eidenpenz József | 2014. március 5. 12:00
Mit jelent az, hogy a tőkepiacokon bekapcsolták a porszívót? Lesz-e még mindig emelkedés a világ részvénypiacain? Mely alapokat preferálják a hazai kisbefektetők? Tovább gyengül-e nálunk a forint és csökken-e a kamata?
Befektetési alapok Kötvényekkel, devizákkal is lehet kétszámjegyű hozamot elérni
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 14:52
Két számjegyű, sőt évi 20 százalékot is meghaladó hozamot ért el működése első öt évében az OTP EMDA Alap, pedig portfóliójában a kötények és a devizák játsszák a főszerepet. Kezelője az indokolatlanul alul-, illetve felülértékelt eszközöket keresi a nagyvilágban.
Deviza / Áru Svájcban azt beszélik, valaki manipulálja a devizapiacot
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 16:24
A svájci pénzügyminiszter szerint tény, hogy valakik manipulálták a devizapiacokat - később korrigáltak: nem úgy értette.
Deviza / Áru Örüljünk, akár 361 forint is lehetne az euró
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 17:45
Brazília, India, Törökország, majd legújabban Indonézia. Ezekben az országokban vészesen gyengült az utóbbi időben a nemzeti valuta, komoly fejtörést okozva a politikusoknak. A Kelet-Közép-Európai térség, benne a forinttal még egész jól járt. De mi jöhet ezután?
Deviza / Áru Ismét 299 forint felett az euró
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 27. 09:43
Csendesen indult a kedd a nemzetközi devizapiacokon, a forint viszont határozottan gyengült, 299,3 forintig ment fel az euró.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG