Felnőttképzés
Személyes pénzügyek A felnőttképzésben is lesz diákhitel 
MTI | 2021. május 27. 07:08
Új konstrukciókkal rukkol elő a Diákhitel Központ: a szak- és a felnőttképzésben is igényelhető lesz hitel május 31-től - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Közérdekű Roham az OKJ-s képzésekért - az év végéig még szabad a gazda 
Szarvas György | 2020. december 13. 18:07
Az év utolsó napjával megszűnik az OKJ-s képzések eddigi rendszere, és jövőre már csak az eddigieknél nehezebben, esetenként hosszabb idő alatt lehet majd csak államilag elismert szakképesítéshez jutni. A december azonban még nyitva áll: aki akar, még gyorsan jelentkezzen az év végéig élő szabályozás szerint. Ostromolják is az érintett felnőttképző intézményeket a jelentkezők. Vezetőket kérdeztünk a helyzetről.
Karrier Felnőttképzések – a válság új igényt teremtett 
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 2. 13:27
Az állami bértámogatás egyik alapelvárása a cégek felé az egyéni fejlesztési idő biztosítása. A kormány arról nem rendelkezett, hogy ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia, így nagyon sokféle továbbképzés szóba jöhet. A lényeg, hogy a munkavállaló ebben az időszakban nem dolgozhat.
Makro / Külgazdaság Minden megváltozik: aki nem kezd el tanulni, végleg hátrányba kerül 
Kollár Dóri | 2019. február 18. 17:11
Egy frissen közzétett OECD-jelentés szerint sürgősen fejleszteni kell a felnőttképzést Magyarországon, ugyanis a munkavállalók nem fogják tudni tartani a lépést a változó munkaerőpiaci igényekkel, és így akár az is előfordulhat, hogy a jövőben a robotok kiszorítják őket.
Karrier Felejtsd el az iskolát! Az állam azt akarja, hogy így tanulj tovább 
Privátbankár.hu | 2017. december 9. 09:34
A törvénymódosítás elfogadása esetén egyszerűbbé válik az új munkaerő alkalmazásához szükséges, legfeljebb 30 órás időtartamú képzések megvalósítása a vállalatok számára.
Karrier Eleged van a munkádból, utálod a főnököd? 5 tipp, amire szükséged lesz szakmaváltáskor 
Privátbankár.hu | 2016. október 23. 12:55
Életünk kétharmadában dolgozunk, ez akár négy évtizedet is jelenthet a munka világában. Az új kihívások keresése, és a néhány évenkénti munkahelyváltás természetes folyamattá vált. A sikeres előrelépéshez fontos, hogy elsajátítsuk az élethosszig tartó tanulás szemléletét és tartani tudjuk a lépést a munkaerőpiaci elvárásokkal.
Karrier Mindjárt indul az ingyenes állami nyelvtanfolyam - mindenki készen áll? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 23. 09:03
Egy hét múlva indulnak az ingyenes állami nyelvtanfolyamok - bár lapinformáció szerint vannak tanárok, akik még semmit sem tudnak az egészről. Az NGM szerint viszont sínen van a projekt.
Karrier Ingyenes nyelvtanfolyamot indít az állam – bárki jelentkezhet  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 7. 16:37
Pontos részleteket egyelőre nem tudni, de a képzés már most szeptemberben elindul, 10 ezer jelentkezőre számítanak.
Karrier Vissza az iskolapadba: 5 ok, miért nem lehet abbahagyni a tanulást  
Privátbankár.hu | 2015. november 28. 17:30
Az élethosszig tartó tanulás fő üzenete ma aktuálisabb, mint valaha: a gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Íme néhány érv az élethosszig tartó tanulás mellett.
Karrier Ismét a haszontalan képzésektől szabadulna az állam 
Privátbankár.hu | 2015. július 12. 13:36
A munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolását segítik elő az EMMI új rendszerében, így az igényeknek megfelelően alakíthatják az oktatást.
KKV Mégsem csak 4-5 nyelviskola marad?  
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 18:02
Szakmai szervezetek szerint nem csak 4-5 nyelviskola marad a piacon.
KKV Csak a nagyobb nyelviskolák maradnak talpon? 
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 08:40
Az eddiginél szigorúbb szabályok jönnek, változik az akkreditáció és az iskoláktól kötelező vagyoni biztosítékot várnak.
Karrier Megugrott az OKJ képzésre jelentkezők száma, de mi lesz ezután? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 7. 08:00
Az egész évben folyamatosan induló OKJ tanfolyamokra idén augusztusban jelentkezett a résztvevők 25 százaléka, hogy még a régi OKJ szerint, kedvezőbb feltételekkel szerezhessen szakképesítést – derül ki az ötven oktatási intézmény ajánlatait közvetítő melyiksuli.hu felnőttképzési portál jelentkezési statisztikáiból.
Karrier Ezt szeretjük tanulni: Top 10 OKJ-képzés 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 10:10
A mérlegképes könyvelő képzés a legnépszerűbb az OKJ-s képzések között. Az első tíz képzés között hat pénzügyi-gazdasági témájú, de ezek mellett egyre népszerűbbek az olyan, termelői szektort kiszolgáló, gyakorlatorientált képzések is, mint például a különböző gépkezelői tanfolyamok. Az első tízbe került a szociális munkás képzés is.
Karrier OKJ-s képzést fontolgatók, figyelem: még ősszel érdemes beiratkozni  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 11:36
Jövőre átalakul az OKJ-s képzések rendszere: megemelik a kötelező óraszámokat, ezért hosszabbak és költségesebbek lesznek a tanfolyamok. A választható képzések száma csökken, a jelenlegi 1300 helyett jövőre mintegy 600 szakképesítés közül lehet majd választani.
Adó Az adóhatóságról őszintén 
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 16:47
Első alkalommal készített felmérést az adóhatósággal kapcsolatos adózói kérdésekről és véleményekről a PwC Magyarország. A kutatásban a válaszadók névtelenül elmondhatták véleményüket az adóhatóság tevékenységéről az adóellenőrzési, adóeljárási és adóigazgatási területeken.
Vásárló A hazai Audi rekordévet zárt tavaly 
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 14:16
Rekordévet zárt tavaly az Audi Hungária Motor Kft., majdnem 1,9 millió darab motort és közel 40 ezer személyautót állítottak elő a győri üzemben. A legnagyobb arányban az öthengeres típusok száma nőtt, de a 12 hengeresekből is több készült. A cég 1200 új dolgozót vett fel, összesen 7322 munkatársat foglalkoztatott.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG