Foglalkoztatáspolitika
Személyes pénzügyek Így karcsúsodhatnak az állami nyugdíjak 
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 10:52
A következő években a nyugdíjasok és az aktív dolgozók aránya jelentősen változik. Az eltartottak hosszabb élettartamuknak köszönhetően tovább részesülnek majd társadalombiztosítási ellátásban, míg egyre kevesebben fognak dolgozni a születések visszaesése miatt.
Karrier Télen is kellenek közmunkások az államnak 
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 13:32
Kétszázezer fő téli közfoglalkoztatásáról döntött a kormány.
KKV Jönnek az újabb magyar szabad vállalkozási övezetek 
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 13:45
A kormány növelheti a szabad vállalkozási övezetek számát - számolt be a kabinet döntéséről a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.
Karrier A magyar államadósság dupláját bukjuk a fiatalok munkanélküliségén 
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 14:48
Az EU szakértői szerint akár az uniós GDP 1,2 százalékára, mintegy évi 150 milliárd euróra tehető az a veszteség, amiatt, hogy a fiatal generáció jelentős része kiszorul a munkaerőpiacról.
Karrier Beállt a munkanélküliség - 16 hónapig nem talál állást az átlag 
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 09:00
A munkanélküliek létszáma 486 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 11,2 százalékos volt 2012. november–2013. januárban. Ugyanebben az időszakban 3 millió 855 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, 39 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.
Karrier Ma kiderül, mennyi hiányzik még az egymillió munkahelyből 
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 07:14
A tavaly november és 2013. január közötti foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal.
KKV KKV-k, figyelem! Pályázatot írt ki az NGM - videó 
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 13:43
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is meghirdeti a munkahelyteremtő beruházásokhoz kapcsolódó pályázatát a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely azt várja, hogy a támogatásoknak köszönhetően 5200 új munkahely jön létre a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknál - jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerdán Budapesten.
KKV 903 település lesz a szabad vállalkozási zónákban 
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 16:45
Az ország leghátrányosabb 47 térségében 903 település tartozik a szabad vállalkozási zónákhoz - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
Karrier Nemek harca: csendes forradalom zajlik az üzleti életben 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:40
A felsővezetők kiválasztására szakosodott vezető nemzetközi tanácsadó cég, a Stanton Chase belga irodájának partnere szerint egyre több kutatás bizonyítja, hogy a női vezetők foglalkoztatása mérhető üzleti sikereket eredményez. Karine Becker a Stanton Chase Hungary szűkkörű üzleti reggelijén mutatta be kutatásai összegzését a budapesti Four Season’s hotelben.
Makro / Külgazdaság Bajnai Gordon gazdaságpolitikai programot ír  
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 16:02
Bajnai Gordon szerint elsődleges, hogy az országgal szembeni piaci bizalmat helyreállítsuk, a volt miniszterelnök egy konferencián jelentette be: alapítványa gazdasági programot készít.
Karrier Lévai Anikó: nem fogunk jobban élni, csak keményebben dolgozni 
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 12:27
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, Cséfalvay Zoltán szerint a kormány a jövőben inkább a munkaadókat szeretné ösztönözni annak érdekében, hogy bővüljön a foglalkoztatás.
Karrier Szakképzés: a fiatalokat célozzák, váltani azonban nehezebb 
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 17:18
A képzett szakembereknek van jövőjük Magyarországon - mondta Czomba Sándor egy szabolcsi rendezvényen. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár beszélt a felnőttképzés új rendszeréről is. A jelenlegi rendszerrel sok képző intézmény jár rosszul.
Ingatlan Kiderült, ki kap lakhatási támogatást 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 12:29
A lakhatási támogatás maximum 18 hónapra adható, azoknak, akik heti 20 órát elérő vagy közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkeznek. A támogatás összege fix, hat havonta azonban csökken.
Makro / Külgazdaság Magyarország sereghajtó lett az európai foglalkoztatásban 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:20
Európa legnagyobb munkaadói érdekképviseleti szövetsége a BUSINESSEUROPE és hazai tagszervezete, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége idén is elkészítette a tagországok gazdaságát elemző „Reform Barometer” című kiadványát. Magyarországról vegyes képet eredményezett a felmérés: míg a külkereskedelmi mutatókban előkelő helyen, egyes munkaerő-piaci adatok tekintetében utolsók vagyunk az Unióban.
Karrier Matolcsy nem érti a nőket? 
Privátbankár.hu | 2012. április 1. 15:32
Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására. A miniszter arra kíváncsi, milyen családbarát munkaformák vannak és hogy mik akadályozzák a nők elhelyezkedését.
Karrier Tovább mélyül a szakadék a férfi és női munkavállalók között 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 13:20
Az ILO szerint a válság alapvetően negatív hatással volt és van a munkakörülményekre, a munkahelyi egyenlőtlenségek, a nők hátrányos megkülönböztetése tovább súlyosbodott, és a fiatalok munkanélküliségi rátája is drámaian megemelkedett. A magyar közfoglalkoztatási program várhatóan idén is a foglalkoztatáspolitikai költségvetés 83 százalékát fogja kitenni.
Karrier Munkahelyi képzés támogatására pályázhatnak a vállalkozások 
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 16:46
Az Új Széchenyi Terv keretében újra megnyílik márciusban a munkahelyi képzést, valamint bért és járulékot támogató pályázat, amelynek keretében 21 milliárd forint áll a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok rendelkezésére - hívja fel a figyelmet a GKF gazdaságfejlesztési csoport.
Adó További állami pénzeket kaphatnak az adórendszer vesztesei (+ videó) 
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 10:55
Márciustól vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, akik a 2012-ben érvényes elvárt munkabéremelés 5 százalékos részét sem tudják teljesíteni. Összesen 21 milliárd forintot szánnak a programra - akinek így sem jön össze, két évig elbúcsúzhat a közbeszerzésektől és az állami támogatásoktól.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG