<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hitelfeltételek
Ingatlan Putyin háborúja miatt is drágább lesz irodaházat vagy hotelt építeni
Mester Nándor | 2022. április 28. 15:17
Szigorítanak a bankok a sokasodó kockázatok miatt.
Személyes pénzügyek Hitel: támogatott vagy piaci?
Privátbankár.hu | 2019. október 18. 14:29
Az átlátható tulajdonosi és jogi háttér alapvető ahhoz, hogy egy vállalkozás megszerezze a működéséhez szükséges finanszírozást.
Személyes pénzügyek Legalább 16 évig törlesztik a lakáshitelüket a magyarok
Valkai Nikoletta | 2019. október 16. 06:06
Bár darabszámot tekintve kevesebb lakáshitelt engedélyeztek az év első felében, összegben mégis többet, mint 2018. azonos időszakában. Ami továbbra is látszik a lakáshitelezésben: a használt ingatlanok vásárlására fordított kölcsönök domináltak, a folyósított hitelek több mint fele erre megy, átlag 9 millió forint. Miközben korszerűsítési, bővítési kölcsönt kevesebben igényeltek, megduplázódott a hitelkiváltások száma. Mennyit számít a csok a lakáshitelezési piac alakulásában?
Személyes pénzügyek Kell-e félnünk a túlzott eladósodottságtól?
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 17:01
Úgy falják a magyarok a hitelt, mintha nem kellene visszafizetni. De vajon meddig tarthat még az öröm? Van még hova eladósodni? A Privátbankár kérésére a Bank360 szakértője megvizsgálta a hitelpiac egészségét.
Személyes pénzügyek Hiába a nagyvonalú ajánlat, nincs roham a biztonságos hitelekért
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 11:04
Nem tülekednek a biztonságosabb, szerződésmódosítással elérhető fix kamatozású jelzáloghitelekért, amelyeket a jegybank és a bankok közös programban kínálnak a legkockázatosabb, változó kamatozású hitelt fizető ügyfeleknek. Nagyon kevesen tartanak attól, hogy újra nekilódulhat a törlesztőrészlet - írja a Bank360.
Személyes pénzügyek Kapós lett a Diákhitel
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 10. 14:02
Másfélszer többen igényelték júliusban a Diákhitel1-et, mint egy évvel korábban.
Személyes pénzügyek Babaváró hitel: egyetlen papíron csúszhatnak el az igénylők?
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 12:28
Mit lehet tenni, hogy a lehető leghamarabb leadhassuk a TB jogviszony igazolást?
Személyes pénzügyek A többségnek kell a 10 millió forint – rajt a babaváró hitelért
Privátbankár.hu | 2019. július 4. 16:03
Ugyan még csak negyedik napja igényelhető a babaváró kölcsön, de már most egyértelműen látszik, hogy mekkora összeg és futamidő a legnépszerűbb.
Személyes pénzügyek Újabb részletek derültek ki a babaváró hitelről
Privátbankár.hu | 2019. június 18. 14:06
Apránként derülnek ki a részletek arról, melyik banknál milyen feltételek mellett igényelhetjük július 1-től a babaváró hitelt. A Bank360 kérdésére most több bank is közölte a részleteket.
Személyes pénzügyek Mi lesz, ha megint beüt a baj? Kezdenek eladósodni a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 08:38
Újból megindult a lakosság eladósodási folyamata, de a 2008-as válság után óvatosabbak lettek a hitelfelvevők.
Személyes pénzügyek Végre színt vallottak a bankok: bő egymilliót spórolhatunk a lakáshitelen
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 12:45
Bő fél éve jelentette be a jegybank, hogy bizonyos lakáshiteleket minősítéssel lát el, a cél az volt, hogy a hitelkamatok csökkenjenek ezáltal. Mivel egy kivételével az összes nagybank felfedte a kártyáit és legalább egy kategóriában megméretteti magát a fogyasztóbarát hitelek között, ezért megnéztük, hogy mire számíthatunk. Az eredmény csodás, ha jól választunk, akkor 1 millió is megfoghatunk a hitelen.
Személyes pénzügyek Előrébb lépnél a cégeddel? Mutatjuk, mire figyelj hitelfelvételkor
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 6. 12:13
Minden vállalkozás életében eljön a pont, amikor bár szeretnénk tovább menni, ám ez külső forrás bevonása nélkül egyszerűen nem megy. A hitelpiacon rengeteg lehetőség vár ránk, ráadásul a kisvállalatok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nehezebben jutnak hitelhez nagyobb méretű társaiknál. Adunk egy pár tippet, hogy elkerülhesd a kilincselést és a visszautasítást.
Személyes pénzügyek Gazdálkodj okosan – így finanszíroztuk a karácsonyt
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 11:31
Soha nem költöttünk még ennyit a karácsonyi ajándékokra.
Személyes pénzügyek Hitelből karácsonyoznál? Ezért ügyelj az apró betűs részletekre
Privátbankár.hu | 2015. december 14. 15:16
Nagy különbségek vannak a bankok „karácsonyi” hitelköltségeinél. A fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhatnak. Az MNB hitelválasztó programja szerint a bankok kínálatában ma tíz-harminc százaléknyi különbség is lehet akár ugyanazon kölcsöntípus teljes hiteldíj-mutatójánál.
Pénzügyi szektor Nem csak nem értünk a pénzhez, még lusták is vagyunk
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 14:05
Milyenek a magyarok pénzügyi ismeretei? Egy friss kutatás számos ellentmondásra rávilágított: például sok tízezer forinttal megrövidítik magukat a magyarok azzal, hogy hitelfelvétel esetén a többség első körben saját bankjához fordulna ahelyett, hogy körülnézne a piacon. De a magasabb iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkezők se tudnak eligazodni a hitelek között.
Állampapír / Kötvény A devizakötvények dobják meg az államadósságot, vagy valami más?
Eidenpenz József | 2014. május 20. 11:20
Az első negyedévben rekord közeli szintre ért államadósság fő magyarázata az év eleji devizakötvény-kibocsátás volt. Hogy volt ez a múltban, akkor is a hirtelen jelentkező nagyobb kibocsátások, hitelfelvételek dobták meg az adósságot, vagy inkább valami más befolyásolja azt?
Makro / Külgazdaság Végre megszólalt az IMF a "halállista" ügyében
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 16:00
"Jelentős pontatlanságokat" tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, hogy milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára - tudatta Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodavezetője az MTI-nek a Magyar Nemzetben megjelent kölcsönfeltételekről szóló kérdésére válaszolva pénteken.
Makro / Külgazdaság Brüsszel Orbán videójáról: szóra sem érdemes
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 17:36
Az Európai Bizottság egyelőre nem kommentálja a Magyarországnak nyújtandó IMF/EU-hitel feltételeivel kapcsolatos híreket - tudatta csütörtökön a testület illetékes szóvivője.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG