TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Minden vállalkozás életében eljön a pont, amikor bár szeretnénk tovább menni, ám ez külső forrás bevonása nélkül egyszerűen nem megy. A hitelpiacon rengeteg lehetőség vár ránk, ráadásul a kisvállalatok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nehezebben jutnak hitelhez nagyobb méretű társaiknál. Adunk egy pár tippet, hogy elkerülhesd a kilincselést és a visszautasítást.

A különbség egyik fő oka, hogy a kisvállalatok számviteli beszámolója kevésbé részletes, így nehezebb őket pusztán a számok alapján megítélni. A pénzintézetek többsége úgynevezett „dobozos” - meghatározott szabályrendszerrel rendelkező - termékeket kínál a kisvállalkozásoknak, amelyeknek alapvető elemük a pénzügyi teljesítményre alapozott mutatók vizsgálata.  Ez azonban nehézkes lehet az egyszerűsített bevallással rendelkező ügyfél esetében, ezt közölte a Sberbank a Privátbankár.hu-val.

Mivel a kisebb adminisztrációval járó adózási formák egyre népszerűbbek, így a pénzintézeteknek is fel kell készülniük az ilyen jellegű ügyfelek kezelésére. Jó hír, hogy a bankok között már van olyan intézmény, amely erre megoldást kínál – ezeket az apróságokat érdemes tehát szem előtt tartani, mielőtt választunk.

Tudjuk, mi mire való!

A vállalkozások mindennapi életében rengeteg kiadás merül fel, amelyek a napi működés fenntartásához szükségesek, ilyenek például a munkabérek vagy a szállítók kifizetése. Minden cégnél előfordulhat, hogy a pénzügyi kiadásaik során átmeneti likviditási hiány lép fel: ennek áthidalására a nyújt segítséget a folyószámlahitel. Ez egy szabad felhasználású, rövid lejáratú, évente megújítható hitelforma.

Minden esetben fontos az egészséges finanszírozási szerkezet fenntartása, azaz hogy a hitelcél vagy felhasználás időtávjával legyen összhangban a hitel futamideje. Gyakori hiba ugyanis, hogy egy cég a folyószámla hitelkerete terhére valósít meg kisebb összegű beruházást és nem számol azzal, hogy ha a hitelkeretet nem újítják meg, akkor a periódus végén egy összegben kell azt visszatörleszteni.

Beruházáshoz is vannak céleszközök

A beruházási hitelt főleg nagy összegű beruházások esetén érdemes igénybe venni. Itt a hitelcél kötött, a hitelbírálat átfutási ideje is hosszabb, valamint dokumentációigényesebb, cserébe viszont a hitel olcsóbb, amely egy nagy összegű beruházásnál jelentős megtakarítást jelenthet a vállalkozásnak. A banki ügyfelek többsége jellemzően ingatlanvásárlás, vagy nagyértékű munkagép beszerzésekor veszi igénybe ezt a finanszírozást – tette hozzá a Sberbank szakértője.

A hosszabb távra is igénybe vehető szabad felhasználású hitelek a kisebb összegű beruházások megvalósítására teremtenek fedezetet. Ez egy egyszerűbb finanszírozási mód, hiszen nem kell a hitelcélunkat igazolni, gyorsabban készül el a bírálat is, azonban a hitel magasabb kockázata miatt általában a bankok magasabb kamattal kínálják. Célszerű lehet olyan eszközberuházásokra is fordítani, amelyek gyorsan avulnak, például szoftverekre, frissítésekre.

Készüljünk előre!

Előfordul, hogy a vállalkozások rosszul mérik fel saját pénzügyi igényeiket és lehetőségeiket, és csak akkor keresik fel pénzintézetüket, amikor már fizetési nehézségek léptek fel. Ezt megelőzendően a szakértők azt tanácsolják: mindenképp vegyük igénybe pénzügyi szakemberek segítségét, mert így jobban kihasználhatók az adódó lehetőségek, nem utolsó sorban pedig a vállalkozás számára optimális megoldások születhetnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek 2021 közepéig nem kellene törleszteni a hiteleket!
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 19. 11:37
De nem mindenkinek, csak a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkozottak, valamint a legalább 25 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalkozások számára.
Személyes pénzügyek Karanténba mennek-e a külföldön dolgozó magyarok?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 7. 19:03
Senki sem tudja valójában, hogy aki Ausztriába vagy más országba jár dolgozni a határ 30 kilométeres sávján túl, az hazajöhet-e két hetes karantén nélkül, vagy sem. A jogszabály nem egyértelmű, a határátkelőkön pedig nincs egységes gyakorlat. Az ingatlanalapok eddig jól átvészelték a válságot.
Személyes pénzügyek Ilyen is ritkán van: a kockázatosnál akár olcsóbb is lehet a biztonságosabb lakáshitel
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 1. 19:05
Az augusztus végén elérhető jelzáloghitelek között találni olyan minősített fogyasztóbarát kölcsönt, ami árban a változó kamatozású hitelekkel vetekszik, sőt, olcsóbb is lehet.
Személyes pénzügyek A továbbtanulás a legjobb befektetés?
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 1. 15:37
A diploma megszerzésének egyik előnye, hogy az általunk vágyott szakmában dolgozhatunk. A másik, hogy a diplomások jóval többet keresnek. Így nagyon érdemes megtalálni a megoldást a tanulmányok finanszírozására és befejezésére.
Személyes pénzügyek Most érdemes kiváltani a régi hiteleket
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 31. 16:31
A koronavírus miatt az év végéig bevezetett hitelmoratórium sok mindenre ad lehetőséget. Amellett, hogy a krízis idején legalább a hiteltörlesztéssel nem kellett foglalkozni, a Bank360.hu szakértői szerint a mostani időszakot ki lehet használni arra is, hogy elgondolkodjunk a régi hitelek kiváltásán.
Személyes pénzügyek Mi lesz veletek, Ausztriában dolgozó magyarok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 30. 06:04
Az Ausztriában dolgozó magyar állampolgárok száma kevés híján visszaállt a válság előtti szintre júliusban, egy jelentősebb, közel hatezer fős ugrás után. A többi ország polgárai jóval kisebb számban találtak munkát a nyár közepén, igaz, náluk a tavaszi visszaesés is kisebb volt. Frissítés: Az Ausztriában dolgozó magyarokat nem hivatalos információk szerint teljesen kivehetik a határzár alól.
Személyes pénzügyek A mai nem egy szokásos szombat: adunk egy több ezer forintos tippet az autósoknak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 08:48
Több fővárosi kerületi honlapon is figyelmeztetik az autósokat: hiába van szombat, a fizetős övezetekben ma nem parkolhatunk ingyen - ez természetesen azokra a vidéki nagyvárosokra is igaz, ahol van közterületi fizetős parkolás. Aki erről megfeledkezik, mikuláscsomagot talál majd a szélvédőjén.
Személyes pénzügyek Eddig 44 ezer anya élt az adókedvezménnyel
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 19. 06:32
A mentességgel 380 milliárd forintot spórolhattak a gyermekes szülők.
Személyes pénzügyek Ekkora önerő kell egy élhető lakás megvételéhez
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 18. 15:24
Összesen mintegy 5-6 millió forintos önerő mindenképpen szükséges ahhoz, hogy élhető méretű lakást vásároljunk. Ám hitelfelvétel nélkül biztosan nem úszhatjuk meg a lakásszerzést – vélik a Duna House szakértői. 
Személyes pénzügyek Szerelmet akartak, átverték őket - értük büntet a Gazdasági Versenyhivatal
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 17. 10:48
A be2.hu és az academicsingles.hu oldalakat működtető társaság számos módon tisztességtelenül járt el a fogyasztókkal szemben, ezért 1,6 milliárd forintos bírságot kaptak a GVH-tól.
Friss
hírlevél