Hőszigetelés
Ingatlan Negyedével kerülhet többe az új ház, ha közel nulla energiaigényű 
Mester Nándor | 2021. október 4. 05:33
Egyelőre kevesen áldoznak arra, hogy új családi házukban az építés után részben megújuló forrásból fedezzék az energiaellátást. A társasházi beruházásokat indító cégek sem jeleskednek ebben. Nem feltétlenül a legmodernebb műszaki tartalommal dobták piacra a lakásokat és csak mostanában kezdenek megfelelni a szigorodó követelményeknek. A plusz költségeket természetesen igyekeznek beépíteni az árakba.
Ingatlan Végre tényleg betaláltak a csokkal - ezrével szigetelik majd a házakat? 
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 07:50
Magyarországon évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben haladunk, akkor több mint 80 évig tart majd, amíg az energiahatékonysági szempontból elavult 1,5-2 millió magyar családi ház hőszigetelése megtörténik. A szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation szakértői szerint a falusi csok mentheti a helyzetet.
Ingatlan Tudod, mennyiért szigetelik le a házad? Már ha találsz rá embert 
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 08:30
A rengeteg lakásépítés miatt a meglévő ingatlan felújításához már nem találni munkaerőt - pedig már négyzetméterenként 5-6 ezer forintra nőtt a hőszigetelés munkadíja. Egy évet is csúszhatnak a házszigetelési projektek, pedig nagyon megérné mihamarabb túlesni rajta.
Ingatlan Nem akarsz megfagyni télen? Legjobb lesz sietni, mielőtt kicsúszol az időből! 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 9. 17:03
Az ősz a legideálisabb időszak a családi házak hőszigetelésére, most azonban különösen érdemes sietni vele. 2018-tól ugyanis még szigorúbb szabályok vonatkoznak majd az épületek energiahatékonyságára, 2021-től pedig csak azok az épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt, amelyeknek gyakorlatilag nulla az energiaigénye. Szerencsére hamarosan a CSOK-ot is költhetjük majd felújításokra, így már az anyagiak sem jelenthetnek akadályt – mutatjuk, mire érdemes ügyelni, ha felújításra adjuk a fejünket.
Személyes pénzügyek Még nincs vége – a tűzvész után több száz lakásból költöztették ki a lakókat 
Privátbankár.hu | 2017. június 24. 12:44
Több száz lakásból kiköltöztették szombaton a lakókat az észak-londoni Camden kerületben, miután kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a múlt héten teljesen kiégett londoni toronyházon is voltak.
Ingatlan Nem csak a rezsin spórolhatsz vele! Emiatt éri meg szigetelni a házat 
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 20:20
A megfelelően hőszigetelt családi házakat átlagosan 15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni, mint a szigetelés nélkülieket. Egy 100 négyzetméteres házért így akár 3 millió forinttal is többet kaphatunk. Ráadásul amíg benne lakunk, a rezsin is spórolunk – a Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu összegyűjtötte az okokat, amikért mindenképp megéri energiatakarékossá tenni a házat.
Személyes pénzügyek Elkeserítő számok: ezért fűtik az utcát a magyarok  
Privátbankár.hu | 2017. március 20. 07:32
Nem elég korszerű a magyar lakások hőszigetelése, ezért fogyasztunk többet az uniós átlagnál.
Vásárló Befektetéselemzés: hőszigetelés AUSTROTHERM anyagokkal 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 22. 10:21
A statisztikák szerint a magyar emberek sokat dolgoznak, megérdemlik hát, hogy a megkeresett pénzük jól fialjon. A rövid- és a hosszútávú előnyöket kombinálva, a lehetséges kockázatokat mérlegre téve döntünk, hogy mibe fektessük pénzünket? Az egyik lehetséges válasz: a hőszigetelés.
Ingatlan Családi házak hőszigetelésére is adna pénzt az állam  
Privátbankár.hu | 2015. december 12. 08:09
Jövő tavasszal folytatódik az Otthon Melege program.
Ingatlan Csak a vastag hőszigetelés a jó? Ne költsd ész nélkül a pénzt! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 16. 16:20
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minél vastagabb a hőszigetelés, annál jobb. Ez részben igaz is, de ne felejtsük el, hogy a költségeink az egekbe szökhetnek, akár teljesen feleslegesen is. A legjobb, ha felmérjük lakásunk lehetőségeit, és ehhez mérten próbáljuk meg korszerűsíteni a hőszigetelést.
Ingatlan Hány év alatt térül meg, ha hőszigeteljük a házat? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 7. 06:10
A megfelelő hőszigetelés nem csak télen, hanem nyáron is fontos - nem csak a kényelmünk, hanem a pénztárcánk szempontjából is. Olcsó, kétes minőségű építőanyagokkal viszont évtizedekre megkeseríthetjük az életünket. Megnéztük, hány év alatt térülhet meg egy 45 éves ház hőszigetelése - az biztos, hogy az állami támogatás sokat segíthet.
Ingatlan Rengeteg lakást újítanak fel uniós pénzből - a tiéd köztük lesz? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 29. 10:39
Uniós forrásokból évi ötvenezer lakás energetikai felújítását végezhetik el a következő időszakban.
Ingatlan Kevés a hőszigetelésre szánt pénz: ennyi családi házra lesz elég  
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 09:48
Szakemberek szerint a tervezett támogatás nem elég az energiafogyasztás 8 százalékos csökkenéséhez.
Ingatlan Állami pénzből újítanád fel a házat? Itt van minden, amire szükség lehet! 
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 11:18
Közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Ingatlan Társasházi lakók, figyelem: ez lesz a panelprogram helyett 
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 10:32
10 milliárdos kerettel indít társasházi energetikai pályázatot a kormány, amelyen már nem csak panelházak vehetnek részt. A legnagyobb házak ebből a körből kimaradnak, a 60 lakásosnál kisebb társasházakban 300-600 ezer forint juthat egy-egy lakásra, amit megújuló energiát használó rendszerek kiépítésére is lehet használni.
Részvény / Deviza / Áru A fél világot leszigetelné a magyar cég - akár osztalékot is fizethetnek 
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 11:04
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szolgáltatójává bővülne. A tőzsdén megcélozták a prémium kategóriát, akár osztalékot is fizethetnek a jövőben.
Makro / Külgazdaság A németeknek megtetszett a rezsicsökkentés? Az SPD ezzel kampányol 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 17:29
Egyebek mellett adócsökkentéssel és az árak hatósági szabályozásával mérsékelné a villamos áram lakossági árát az ellenzéki német szociáldemokrata párt (SPD).
Vásárló A magyarok negyede korszerűsítene, hogy csökkentse a rezsit 
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 17:29
A legtöbben szigetelnének, vagy ablakot cserélnének, hogy legalább harmadával csökkentsék a rezsit. Sokan azonban rokonoktól kérnek tanácsot, szakértőt csak kevesen keresnek meg.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG