<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Illeték
Személyes pénzügyek 5 milliárd marad a zsebekben, ingyenesen intézhetünk több ügyet is
MTI | 2021. január 10. 12:53
Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.
Ingatlan Költségek lakásvásárláskor - mi változott januártól?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 7. 18:08
Több könnyítést is hozott 2021. 
Személyes pénzügyek A Fidesz illetékmentessé tenné a testvérek közötti öröklést
MTI | 2020. május 26. 06:36
A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
Ingatlan Lakást vennél? Komoly változás jöhet januártól
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 07:56
Módosítanák a vásárláskor érvényesíthető illetékalapkedvezményt.
Makro / Külgazdaság 100 ezres ajándék a nyugdíjasoknak: Kósa Lajos elintézi
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 12. 17:53
Úgy tűnik, két hónap alatt rájött a kormány, hogy túl sok a 100 ezer forint, amit a nyugdíjas szövetkezetek alapításakor elkérnek a nyugdíjasoktól.
Vásárló Több marad a zsebedben - hamarosan már ezért sem kell fizetni
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 07:30
Jön az állami rezsicsökkentés második fejezete.
Ingatlan Ezekre figyelj lakás ajándékozásánál - kinek mennyit kell fizetnie?
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 10:10
Jó pár éve már, hogy illetékmentessé vált az egyenes ági rokonok, illetve a házastársak között lakóingatlanok ajándékozása, amivel most már a legtöbben tisztában vannak, és ki is használják a lehetőséget. Ennek ellenére akadnak olyan kérdések az ajándékozás, illetve annak illetéke körül, melyek rendkívül gyakran felmerülnek, és magyarázatot igényelnek.
Vásárló Itt megnézheted, mennyi minden lesz ingyenes a jövő évtől
Privátbankár.hu | 2015. december 28. 10:48
Egy sor okmány kiállításáért nem kell majd fizetnünk január elsejétől.
Makro / Külgazdaság Itt vannak a javaslatok: ezek az adóváltozások jöhetnek jövőre
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 14:09
Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőnynyújtási lehetőségét.
Vásárló Eltörölnek díjakat, illetékeket - te miért nem fizetnél?
Privátbankár.hu | 2015. május 8. 07:57
Nagyjából 10-12 milliárd forint értékben csökkentené a kormány a különböző eljárási díjakat, illetékeket - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en.
Ingatlan Házat veszel, de gyanús az eladó? Ellenőrizd, hogy nem vágnak-e át!
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 20:31
Viszonylag közismert, hogy a NAV nyilvántartást vezet az eladott ingatlanok értékéről és ez alapján választja ki ellenőrzésre azon tranzakciókat, ahol feltételezhetően az illetékkiszabásra bejelentett érték alacsonyabb, mint a valós piaci érték. Azt már kevesebben tudják, hogy ebből a nyilvántartásból, csupán 7 500 forintos alapdíjért az adózók is kérhetnek információkat.
Adó Nyugdíjba mehet az ódivatú közigazgatási eljárás
Privátbankár.hu | 2015. február 1. 09:15
Nyugdíjazzák az illetékbélyeget: januártól banki átutalással, a későbbiekben pedig vélhetően bankkártyával on-line felüleleten róhatjuk le az illetékfizetési kötelezettségünket.
Adó Most veszed az első lakásod? Jó hír jött a NAV-tól
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 14:45
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook oldalán emlékeztet arra, hogy az első lakásukat vásárlók több kedvezményre is jogosultak az illeték fizetéskor.
Adó A feleséged ajándéka után nem kell fizetni - a barátnődé után igen
Privátbankár.hu | 2014. március 10. 09:39
Az év eleje óta már nem kell illetéket fizetni a házastársak közötti ajándékozás vagy adásvétel után. De mi a helyzet az élettárssal?
Vásárló Újabb sarc a használt autókra - nem baj, majd öregebbet hozunk
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 09:50
Újabb sarc drágítja a használtautó-importot, és a gyenge forint is emeli az árakat - ez azonban nem szegi kedvét a vásárlóknak, legfeljebb öregebb kocsit vesznek.
Adó Így adózunk 2014-ben - mi változik?
Privátbankár.hu | 2013. november 19. 11:23
A 2014-es adócsomag összességében kisebb volumenű változásokat hoz, mint a korábbi évek hasonló csomagjai, azonban még így is 36 jogszabály fog módosulni január 1-től. Az RSM DTM összefoglalta a legfontosabb változásokat.
Adó Figyelem! Így bírálja felül a NAV az illetéket
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 11:59
Tavaly átlagosan százezer forinttal kellett több vagyonszerzési illetéket fizetnie az ingatlanvásárlónak, mert a NAV felülbírálta az ingatlan értékét.
KKV Ingyen vezethető át a cégjegyzéken a továbbműködés
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 17:57
Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) minden cégformára előírja azt, hogy a tagoknak a továbbműködésről dönteniük kell, ennek átvezetése a cégjegyzéken illeték-, illetve közzétételi költségmentes. Az utóbbi szabályt a Ptk.-t hatályba léptető törvény tervezete tartalmazza, amely a kormány honlapján jelent meg.
Adó Lehet menni a kasszához: visszajár a visszamenőleges illeték!
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 09:57
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatták a pénzajándékokat egy jogszabály alapján. Egy módosítással azonban most változtattak ezen. A visszamenőlegesen beszedett illeték visszajár, de ez nem automatikus, kérelmezni kell! Figyeljen az elévülési időre is!
Ingatlan A piac és az állam is kedvez az első lakást vásárlóknak
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 17:30
Az Otthon Centrum felmérése szerint, arányaiban több 30 éven aluli fiatal vásárol lakóingatlant napjainkban, mint 2007-ben. A fiatalok, a 10-15 százalékkal olcsóbb, Budapesten átlagosan 13-, vidéken 8-9 millió forintos és az idősebb korosztályokhoz képest 10-15 négyzetméterrel kisebb alapterületű lakásokat keresik.
Ingatlan Nem hiszi el az adóhatóság, hogy mennyibe került a lakásunk
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 08:02
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát tavaly az illetékeljárásban - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
Adó Így változnak az illetékek - ki nyer rajta, és ki fizet rá?
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 13:48
Január elsejétől hatályba léptek az illetéktörvény módosításai, amelyek összességében egyszerűsödést hoznak több ponton, miközben megszűnnek illetékkedvezmények, ami kellemetlen meglepetéseket is okozhat. Emelkedik például a lakásvásárlások illetéke, viszont egyszerűsödik a helyzet öröklés és ajándékozás esetén, a takarékbetét ajándékozás azonban illetékkötelessé válik.
Személyes pénzügyek Éljen az illetékmentesség: egyre többen ajándékoznak ingatlant
Privátbankár.hu | 2013. január 12. 10:43
Ingatlanajándékozási hullám söpört végig Magyarországon az elmúlt négy évben. Sokan nem bízzák a végrendeletre vagyonuk sorsát, inkább még életükben elrendezik dolgaikat, ha már illetékmentes.
Pénzügyi szektor A hiteltörlesztők is fizetik majd az illetéket, de lesz illetékplafon
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 16:56
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) törvényi szinten is egyértelművé tenné, hogy a kölcsöntörlesztés esetében is érvényes a tranzakciós "illetékplafon", ezért előkészíti a szükséges törvénymódosítást - közölte a tárca.
Ingatlan Itt vannak a számok: ennyit kell fizetni a lakásvásárlás után
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 11:08
A Duna House kiszámolta, hogy az ingatlanilleték változással melyik vásárló jár jól és melyik rosszul. Ez függ, attól, hogy mennyit ér a lakás, vidéki vagy budapesti ingatlanról van-e szó és attól is, hogy milyen céllal vásárol lakást az érintett. Sőt, a Duna House kiszámolta azt is, hogy melyik esetben mennyit kaszál az állam.
Adó Változik a lakásvásárlási illeték: kivárjak vagy belehúzzak?
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 14:28
A kormány tervei szerint a jövőben egykulcsossá válik a lakástulajdon vásárlás után fizetendő illeték mértéke, ami az esetek többségében 80.000 forinttal nagyobb terhet jelent a vevő számára. Megszűnik viszont a negatív illetékalap utáni fizetési kötelezettség, ami a korábbi lakásukat olcsóbbra cserélőknek jelenthet könnyebbséget. A tervezet szerint a 35 év alattiak lakásszerzési illetékkedvezménye esetén a korábbi 8 millió helyett 15 millió forintra emelkedik a lakások felső értékhatára, a kedvezmény alacsony, 40.000 forintos maximális értékét pedig eltörlik. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy ezek a változások mit jelentenek a gyakorlatban.
Vásárló Postán jön a karácsonyi ajándék? Így kell utána fizetni!
Füstös Móni | 2012. november 6. 06:30
Az interneten rendelt áru vagy EU-n kívülről érkező ajándék küldőjének fel kell tüntetnie a csomagoláson, hogy mi van a dobozban és az mennyibe kerül, mert ez alapján állapítják meg, hogy kell-e vámot fizetnie. Ha vámköteles a csomag, a Posta kiállít egy csekket, és a küldeményt csak akkor szállítják ki, ha a pénzt a címzett befizette. A rendelés átfutása így hosszabb lehet, mint gondolnánk, főleg a karácsony közeledtével, érdemes előre tervezni ezzel.
Adó Ön jól jár jövőre? Kimazsoláztuk a januártól változó adótörvényeket!
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 07:00
Jövőre búcsú a szuperbruttótól, változnak az öröklési járulékok, a termelők a saját maguk előállította bioetanolt is tankolhatják.
Adó Jön az új adócsomag, megy a szuperbruttó - megkönnyítenék az életet
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 11:15
A kormány újabb, közel háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az Origo birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. Kivégzik a félszuperbruttót, a házastársaknak sem kellene haláladót fizetni, a fiatalok első lakáshoz jutását segítenék. A cégeknek is kitaláltak néhány egyszerűsítő, könnyítő intézkedést.
Adó Ajándék Európából - vizsgálódhat a NAV
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 2. 14:55
Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, 45 eurót meghaladó értékű küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.
Vásárló A rendszámok kötelező lecseréltetésével akar bevételekhez jutni a kormány?
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 17:57
Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ebből az idén 12 milliárd forint folyhat be a tervek szerint - írja a hvg.hu, amelynek információi szerint a kormány teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszer bevezetésére készül, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
Adó Adókalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 12:47
Alább talál linkeket az adózással kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: nettóbér-számító, bérköltség-kalkulátor; ajándékozási, öröklési, átruházási, igazgatási, eljárási illeték információk; társasági adó információk; személyi jövedelemadó, szja kedvezmények és járulék információk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG