<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jeremy Corbyn
Makro / Külgazdaság Történelmi győzelmet aratott Boris Johnson, megvalósulhat a Brexit
Wéber Balázs | 2019. december 13. 06:10
Az előrejelzéseknek megfelelően a konzervatívok nyerték az előrehozott parlamenti választásokat az Egyesült Királyságban. A már csaknem végleges eredmények szerint Boris Johnson kormányfő pártjának kényelmes többsége lesz a parlament alsóházában. Mindez azt jelenti, hogy január végéig valóban megvalósulhat a Brexit, azaz a britek kilépnek az EU-ból.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott Boris Johnson, de túl fogja élni
Wéber Balázs | 2019. december 10. 19:00
A brit gazdaság már nem növekszik tovább, aminek egyik fő oka a Brexittel járó bizonytalanság. Az augusztus-október közötti időszak a leggyengébb három hónap volt 2009 eleje óta. Ez azonban már aligha akasztja meg Boris Johnsont, pártja az előrejelzések szerint fölényesen nyeri a csütörtöki előrehozott parlamenti választást.
Makro / Külgazdaság Sorsdöntő választás lesz a héten Nagy-Britanniában
Wéber Balázs | 2019. december 9. 14:16
Minden előrejelzés szerint fölényesen nyeri majd a Boris Johnson-vezette Konzervatív Párt a csütörtöki, előrehozott parlamenti választást az Egyesült Királyságban: a konzervatívok tíz százalékponttal előzhetik meg a Munkáspártot. Ezáltal januárban megvalósulhat a Brexit, ami sorsdöntő kérdések elé állíthatja a brit birodalmat: mi lesz hosszú távon Észak-Írországgal és sikerül-e megtartani Skóciát?
Makro / Külgazdaság Boris már nagyon brexitelne, Corbyn népszavazást akar
Privátbankár.hu | 2019. november 23. 12:15
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint azért kellett kiírni a decemberben esedékes előre hozott választást, mert az eddigi parlament megakadályozta a brit EU-tagság megszűnéséről hozott népszavazási döntés végrehajtását.
Makro / Külgazdaság Nagy-Britanniában megtörtént az, ami nálunk Orbán Viktor miatt már elképzelhetetlen
Privátbankár.hu | 2019. november 20. 08:11
Tévés vitában csapott össze a decemberi, előrehozott parlamenti választás két főszereplője, Boris Johnson konzervatív párti miniszerelnök és kihívója, a Munkáspártot vezető Jeremy Corbyn. Sokra mondjuk nem mentek egymással.
Makro / Külgazdaság Corbyn a friss Brexit-megállapodásról: "ez még rosszabb, mint az előző"
Privátbankár.hu | 2019. október 17. 12:47
A brit ellenzék feje szerint Nagy-Britannia parlamentjének ezt a megállapodást is vissza kell utasítania.
Makro / Külgazdaság A nap képe: elképesztő csókot kapott Theresa May
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 11:58
A konzervatív brit kormányfő és a Munkáspárt vezérének közeledése a Daily Telegraph karikaturistáját is megihlette.
Makro / Külgazdaság Elkerülhetetlen összecsapás – Izrael már megkongatta a vészharangot
Káncz Csaba | 2019. február 4. 08:45
A brit Munkáspárt hatalomra kerülése esetén jégkorszakba süllyed Izrael és az Egyesült Királyság kapcsolata. Az USA kongresszusába a Demokraták színeiben számos fiatal színesbőrű és muszlim képviselő került be. A Demokraták vezetése átnyúl a tagság feje fölött és a Közel-Kelet kérdéskörét egyoldalúan és agresszívan megközelítő neokonzervatívok felé nyújtja ki a kezét.
Makro / Külgazdaság Már a skótok sem tudnák megmenteni a brit miniszterelnököt
Fellegi Tamás | 2019. január 18. 06:07
A brit miniszterelnök rendíthetetlenül próbálkozik ugyanazzal, amivel eddig, bárhány kudarc is éri. Megpróbálja a parlamenttel újra és újra elfogadtatni az általa az EU-val kötött megállapodást, most csak annyi a különbség, hogy ezúttal végre tárgyal az ellenzékkel. Nem tudni, elkésett-e ezzel, az ellenzék egy része közben egyre inkább népszavazást támogat.
Makro / Külgazdaság Csúnyán pofára eshet a kormány – megbánja, aki elbaltázza a kilépést
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 13. 08:47
Érdekes közvélemény-kutatás készült el.
Makro / Külgazdaság A szakadék szélén: ha megbukik a kormány, a bankok isszák meg a levét
Kollár Dóri | 2017. december 1. 16:30
Nem lennénk most szívesen a britek helyében, egyre keményebb kutyaszorítóba kerülnek. A kilépési tárgyalások sem állnak úgy ahogy kéne, a citybeli nagybankok pedig már egy új veszély miatt aggódnak - a jelenlegi kormány bénázása komoly mumust teremtett a pénzügyi szolgáltatók számára.
Makro / Külgazdaság A volt miniszterelnök visszaterelné a briteket az EU-ba
Privátbankár.hu | 2017. július 15. 10:20
A 10 éven át regnáló korábbi brit miniszterelnök, Tony Blair szerint lehetővé kéne tenni, hogy lefújják az Unióból való kilépést még a 2 éves kilépési időszakon belül, ha nagyon megváltozna a szavazók hangulata időközben. Blair egyúttal utódát, a jelenlegi munkáspárti vezért, Jeremy Corbynt is bírálta.
Makro / Külgazdaság Hasonló ámokfutást már csinált egy miniszterelnök – a brit EU-belépéskor
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 06:06
A történelem időnként ismétli önmagát, szokták mondani, persze azt még nem tudjuk, most is így lesz-e. Ha megismétlődik, ami 1974-ben, akkor a brit miniszterelnök nem sokáig fog kisebbségből kormányozni. Mindenesetre nem akármivel próbálkozik: jobb híján összeáll az északírek egyik felével.
Makro / Külgazdaság Hillary Clinton korábbi riválisát elbűvölték az angliai események
Privátbankár.hu | 2017. június 10. 08:45
Sokakat meglepett, hogy milyen jól szerepelt a választásokon a brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn.
Makro / Külgazdaság Remek lehetőség a briteknek, hogy még egyszer átgondolják az EU-tagságot
Fellegi Tamás | 2017. június 9. 08:40
A brit választások eredménye nagy bizonytalanságot okoz, de ez egy szempontból rendkívül előnyös: átgondolhatják még egyszer alaposan, tényleg ki akarnak-e lépni az Európai Unióból, és ha igen, akkor durván, ahogy Theresa May akart, vagy bársonyosan, a norvég és svájci mintát választva.
Makro / Külgazdaság Nagy a tét: ma választ Nagy-Britannia
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 08:21
Megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások.
Makro / Külgazdaság Összeomlott a miniszterelnök saját magára épített stratégiája a brit választások előtt
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 20:20
Mindenkit meglepett, amikor Theresa May hirtelen kiírta a soron kívüli parlamenti választásokat, pláne, hogy korábban kizárta ezt. Magabiztos volt, az egész kampányt saját személye köré építette, de ez kudarcot vallott. Ha rosszul szerepel a választásokon, szinte mindenki szerint csak magának köszönheti.
Makro / Külgazdaság Érik a pofon: óriási bakot lő a brit kormánypárt?
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 07:29
Megszületett az első olyan közvéleménykutatás, amely szerint a kormányzó brit Konzervatív Párt nem szerezne abszolút többséget az alsóházban a jövő csütörtökre kiírt előrehozott parlamenti választásokon. Bár ezt az eredményt még az ellenzéki Munkáspárt soraiban is kétkedve fogadták, az biztos, hogy az előrehozott választások kihirdetésekor még széles kormánypárti többség mostanra elolvadt, és már az sem biztos, hogy megnyerik a választásokat a konzervatívok.
Makro / Külgazdaság Új miniszterelnök vezetheti a brit kilépési tárgyalásokat?
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 14:45
A jelenlegi brit kormánypárt előnye erősen megcsappant a jövő heti előrehozott parlamenti választások előtt. Közben az ellenzéki Munkáspárt vezetője, aki eddig nem volt népszerű, meglepően ügyesen kampányol, és ami a lényeg: kompromisszumra törekszik az Európai Unióval.
Makro / Külgazdaság A brit kormánypárt úgy kampányol, mintha el akarná veszíteni a választást
Fellegi Tamás | 2017. május 22. 14:50
A brit Konzervatív Párt múlt héten kiadott manifesztuma több olyan javaslatot tartalmazott, melyek inkább megszorítás jellegűek (persze ha kilépnek az EU-ból, óhatatlanul kellenek majd a megszorítások), emellett maga a kilépés mikéntje is megdöbbentő volt. A hatás nem maradt: a párt előnye máris megfeleződött.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló