<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kiss Mónika
Részvény / Deviza / Áru Három komoly választás közeleg - mit szól ehhez a tőzsde?
Eidenpenz József | 2018. január 23. 12:40
Még mehet tovább a részvénypiaci száguldás, de nagyon könnyen lehet, hogy az idén már megfordul a trend. A forint tovább sávozhat, de egy kicsit felfelé módosította az Equilor a sáv tetejét. A magyar részvényekbe inkább a mostaninál alacsonyabb áron szállnának be. Lehet, hogy robotikára, automatizálásra szakosodott részvényeket kell venni?
Részvény / Deviza / Áru Óriási rekordot döntött az OTP - miért pont most robbant?
Gáspár András | 2018. január 22. 13:09
Hétfőn délelőtt új történelmi csúcsra emelkedett az OTP árfolyama a budapesti tőzsdén: 11 190 forint volt cikkünk írásának pillanatában a napi csúcs, 2 százalékos emelkedést követően - ezzel egy bő 10 éves rekordot döntött meg a bankrészvény árfolyama, nem mellesleg Európa csúcsára repítve a BUX-ot. Vajon miért pont most kezdett hasítani a bankrészvény?
Részvény / Deviza / Áru Mi vár ránk a német választások után? Mennyiért érdemes OTP-t venni?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 12. 12:00
A német választások után az EU újragondolása is lendületet vehet, ami hosszabb távon nem biztos, hogy nekünk jó. Rövidebb távon viszont a gazdasági kilátások jók, bár az előrejelzéseket nehezítik a tervezett adóváltozások. A forint stabil maradhat, a dollár gyengülése átmeneti lehet. A Telekom és a Mol kissé alulértékeltnek tűnik, OTP-t és Richtert inkább olcsóbban vennének.
Makro / Külgazdaság Nem fognak unatkozni Matolcsyék – ez jöhet jövőre
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 15:50
Milyen kihívásokkal kell szembe nézni a jegybanknak 2017-ben?
Személyes pénzügyek Mindenki kapaszkodjon – egy új világ jön a bankrendszerben
Eidenpenz József | 2016. november 24. 16:05
A jövőben mindent pár kattintással, sőt hangüzenettel akarnak majd intézni az emberek, bankba senki sem akar menni. A pénzügyi innovációk nagyon gyorsan jönnek, nem évekig fejlesztgetik az új szolgáltatásokat. Az átlagember nem törődik a gazdasági hírekkel, pedig a saját zsebére mennek.
Részvény / Deviza / Áru Az év legizgalmasabb időszaka jön a tőzsdén
Eidenpenz József | 2016. október 18. 06:07
Itt van az ősz, idegesnek látszanak a tőkepiacok, akár nagyobb esés is jöhet. Igazi összeomlásra azonban talán nem kell készülni. A magyar részvények értékeltsége nem rossz, a forint sincs feltétlenül félreárazva. Interjú Kiss Mónikával, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot?
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Részvény / Deviza / Áru Magyar sztárok a parketten: bolond, aki nem vesz részvényt?
Veres Patrik | 2016. augusztus 23. 15:50
Erős negyedéven vannak túl a Budapesti Értéktőzsde főszereplői és panaszra semmi okunk nem lehet - legalábbis ez derül ki a Privátbankár által megkérdezett elemzők véleményéből. Nem csak a hazai befektetők szemeznek a papírokkal, régiós szinten is megéri kacérkodni a vezető részvényekkel. Helyzetkép a negyedéves gyorsjelentések után.
Makro / Külgazdaság Váltott a jegybank: mire figyel majd ország az alapkamat helyett?
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 15:38
Jó ideig nem nyúlhat a Monetáris Tanács az alapkamathoz, de itt van két másik eszköz, amelyeket árgus szemekkel figyelnek majd az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Folyamatos harc folyik a piac és az MNB között a forintárfolyamért?
Eidenpenz József | 2016. április 26. 10:40
Az idén is a világ egyik legjobb tőzsdéje volt a hazai, és ez a felülteljesítés még egy darabig fennmaradhat – mondják az Equilor szakértői. A forintárfolyam enyhe gyengülését várják, a piac és az MNB küzdelméből az utóbbi kerülhet ki győztesen. A Brexit nem valószínű, amin talán keresni is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Így tudnak a kisbefektetők is jó hozamokat elérni
Eidenpenz József | 2016. január 28. 10:46
Megfelelő stratégiával a kisbefektetők is el tudnak érni jó hozamokat, a négy fontosabb magyar részvény közül hármat vételre ajánlanak az Equilornál. Az idén is turbulens év várható, az olaj új egyensúlyi árra találhat, a forint kissé gyengülhet, a magyar kötvények szépen teljesíthetnek, az euró/dollár elérheti az 1,0-át.
Makro / Külgazdaság Tavaszig pihenni hagyják az alapkamatot - erre figyelnek Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 14:40
Maradt az alapkamat, de elemzők szerint sok múlhat az olajáron, az EKB döntésén és a közelgő felminősítéseken.
Részvény / Deviza / Áru A forintgyengülés mellett sokkal több érvem van - interjú
Eidenpenz József | 2015. október 22. 06:08
Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a sok éves részvénypiaci fellendülés kifulladóban van, de az év végére még vár egy szelektív részvénypiaci ralit az Equilor Befektetési Zrt. A forintra és a magyar gazdaságra rövidebb távon még várhat fellendülés, de hosszabb távon gyengülést várnak. A részvényeink közül a Richter a nagy kedvenc. Interjú Kiss Mónika vezető elemzővel.
Részvény / Deviza / Áru Szokjuk meg, 320 forint körül lehet az euró, 300 felett a dollár
Eidenpenz József | 2015. szeptember 15. 12:05
A Richterben bízik az Equilor, a jelenleginél magasabb célár mellett tartásra ajánlja az OTP-t és a Molt. Az euró/forint 305 és 320 között lehet, de a 320 forintos szint átlépése sem jelentene szerintük problémát a gazdaság vezetőinek. Vennék az olajat és az Apple-t.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt talpon, tétováztak a tőzsdék a Fed előtt
Eidenpenz József | 2015. május 20. 18:41
Szerdán főleg az este várható Fed-jegyzőkönyv miatt inkább a kisebb ármozgások jellemezték a tőkepiacokat. A BUX esett, főleg az OTP miatt, a forint is gyengült. Számos okuk van a magyar tőzsde befektetőinek arra, hogy óvatosak legyenek a hosszú hétvége előtt – mondja az elemző.
Részvény / Deviza / Áru Helyben maradt a BUX
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 09:23
Ugyanott nyitott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, ahol csütörtökön zárt. Elemzők emelkedésre számítottak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG