<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kolumbia
Makro / Külgazdaság Kolumbiából is kivonul az Uber
Privátbankár.hu | 2020. február 2. 10:40
Az Uber beszüntette tevékenységét Kolumbiában is, miután nem sikerült megállapodásra jutni az ország hatóságaival a társaság tevékenységének szabályozásáról.
Makro / Külgazdaság Ma is napi 4000 menekült lépi át a határt
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 16:19
Nem csillapodik a venezuelai menekültválság, az ENSZ menekültügyi szervezete már kétmillió közelébe teszi a menekültek számát. Kiderült, hogy ehhez még hozzá kell számolni 300 ezer, korábban el-, majd mostanában visszamenekült kolumbiait is.
Makro / Külgazdaság Cseréljétek ki az agyatokban levő kommunista csipet!
Eidenpenz József | 2018. szeptember 28. 16:54
A venezuelai menekültválság folytatódik, az éhség elől menekülő emberek élelmezése is problémákba ütközik. Az ENSZ felkérte az országot, hogy fogadjon el nemzetközi segítséget az élelmiszer– és gyógyszerhiány enyhítésére, de az az ellenség aknamunkájának nevezi az egészet. Sok menekült túlzott elvárásokkal érkezik.
Makro / Külgazdaság Válságtanácskozást tartanak, már napi több ezer menekült érkezik
Eidenpenz József | 2018. szeptember 3. 15:06
Aggasztóan gyorsul a Venezuelából a környező országokba érkező menekülés üteme, már napi több ezer ember lépi át a határokat, a befogadó országok egyre nehezebben tudják őket ellátni. Ezért ma válságtanácskozás kezdődik Ecuadorban 12 ország részvételével. Nehéz megítélni, hány emberről van szó, másfél millióról már egész biztosan, de sokan papírok nélkül vannak úton.
Makro / Külgazdaság A biztos összeomlás receptje: melyik ország zuhan a mélybe legközelebb?
Gáspár András | 2018. augusztus 14. 09:14
Miután a török gazdaság összeomlott és a líra szabadesésbe kezdett, a befektetők a feltörekvő piacokról is szedni kezdték a sátorfájukat - nem mindenkit büntetnek azonban egyformán. Ahol ugyanazokat a bajokat látják, mint a törököknél, ott azonnal rátenyereltek az eladás gombra - melyik lehet a következő dominó a sorban?
Makro / Külgazdaság Orbán új mintaállamot talált
Privátbankár.hu | 2018. május 11. 11:43
Magyarországon járt a kolumbiai államfő.
Makro / Külgazdaság Pénzzel teli koldusok? Meghökkentő jelenséget szült a válság
Privátbankár.hu | 2017. december 28. 14:45
Szuvenírként árulják elértéktelenedett pénzüket a gazdasági menekültek Kolumbiában. Az utóbbi évben elszegényedett venezuelai lakosság tömegei érkeznek a jobb élet reményében, mivel havi fizetésük sokszor már egy kiló cukorra sem elég. A kolumbiai kormány egyre nehezebb helyzetbe kerül, mivel már saját lakosságuk életkörülményeit is nehezen tudják biztosítani.
Makro / Külgazdaság Újabb nap, újabb nagykövetség: Szijjártó Péter megint elvágott egy szalagot
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 07:36
Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában.
Makro / Külgazdaság Egy újabb balul elsült, értelmetlen népszavazás, ami polgárháborúhoz is vezethet
Fellegi Tamás | 2016. október 3. 12:15
Sok a népszavazás mostanában világszerte, de nem sok értelmük van, viszont némelyik végzetes károkat tud okozni, ráadásul igen kis többséggel. Na nem a miénkről van a szó, annak szerencsére nincs jelentősége, hanem a hétvégén lezajlott kolumbiairól, ami végre békét hozhatott volna az országnak fél évszázad után.
Makro / Külgazdaság 52 éves háborúnak sikerült véget vetni
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 28. 06:06
Van egy-két igen rég húzódó konfliktus a világban, most úgy tűnik, egy ilyennek sikerült véget vetni. Kolumbiáról van szó, ahol egy marxista lázadó csoport, a FARC, végre békét kötött a jelenlegi kormánnyal. A háború, ami bizonyos értelemben inkább polgárháború volt, negyedmillió áldozatot követelt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos