<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kőolajkitermelés
Makro / Külgazdaság Alábecsülték: ők tehetnek valójában a globális felmelegedésről?
Privátbankár.hu | 2018. június 25. 14:27
Az amerikai kőolaj- és gázipar metánkibocsátása mintegy 60 százalékkal nagyobb a korábban becsültnél.
Részvény / Deviza / Áru Eldőlt: nem a magyar autósok járnak jól az olajárral
Gáspár András | 2017. november 30. 15:34
Az OPEC és az oroszok is hajlandóak továbbra is visszafogni a kőolajtermelést, hogy stabilan tartsák, emeljék az olaj árát - a megállapodás meghosszabbításának híre önmagában emelte az árakat csütörtökön. A legnagyobb nyertesek azért az amerikaiak lehetnek, akiknek eszük ágában sincs csatlakozni a megállapodáshoz, de szépen lefölözik az ezzel elért hasznot.
Részvény / Deviza / Áru Most dől el, mennyit kell fizetni a tankolásért jövőre
Eidenpenz József | 2017. november 29. 16:53
Nagy változások lehetnek az olajpiacon az OPEC találkozója nyomán, de sokak szerint a helyzet kulcsa valójában Vlagyimir Putyin kezében van. Oroszország ugyanis sokkal kevésbé függ az olaj árától, mint közel-keleti riválisai, és még az is lehet, hogy már nem érdekelt a túl magas árfolyamban. Túl sokan játszanak emelkedő olajárra, meglepetés készül?
Részvény / Deviza / Áru Ha ez igaz, még sokáig fulladozunk az olajban
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 08:48
Bár sokan reménykedtek, júniusban sem várható, hogy az olajtermelők megállapodnak a kitermelés visszafogásáról.
Deviza / Áru Az elapadó petrodollárok okozzák majd a 2015-ös pánikot?
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 12:55
Lehet, hogy nemsokára megismétlődik a nyolcvanas évek adósságválsága? Újabb sokk vár a tőkepiacokra 2015-ben? Az olajár csökkenésével ugyanis csökkennek az olajbevételek, a „petrodollárok” elapadása pedig egy sor kötvénykibocsátót bajba sodorhat, akiknek újra kéne finanszíroznia adósságát.
Részvény / Deviza / Áru 354 tankautót töltöttek meg a Molnál december 29-én
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 11:30
A kurdisztáni Shaikan-mező elérte a 40 ezer hordóegyenérték termelési szintet – jelentette be a Gulf Keystone és a Mol.
Makro / Külgazdaság Békülőben Kuba és az USA – nesze, Putyin, nesze Venezuela?
Privátbankár.hu | 2014. december 18. 13:19
Az USA és Kuba 53 év után megállapodott a diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról. Szakértők szerint áttételesen ez is az olajár-zuhanás egyik következménye és az amerikai-orosz játszma része. Igazán nagy fordulatot a gazdasági szankciók, az embargó feloldása jelenthetne.
Deviza / Áru Az olajár összezuhanása okozza majd a következő pénzügyi válságot?
Káncz Csaba | 2014. december 16. 17:00
Erősödnek a félelmek, hogy az olajár összecsuklásának súlyos kihatása lesz a növekedésre és a hitelpiacokra. Az olaj árának esése eklatáns példa abban a széles fronton zajlódó nyersanyag-áresésben, amely egy lassuló világgazdasági környezetben játszódik le. A jegybankok által fújt óriási likviditási buborék a kipukkanáshoz közelít.
Deviza / Áru Szűkös esztendők jönnek Oroszországban
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 13:09
Az orosz kormánynak szigorú költségvetési politikát kell kialakítania a következő évekre - idézte a Kommerszant című orosz napilap a pénzügyminisztérium illetékesét.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedhet a Mol-részvények ára a brókerek szerint
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 12:24
Felülvizsgálja intézményi ajánlását a Concorde Értékpapír, a gyorsjelentés szerinte pozitívan értékelendő, ugyanakkor óvatosságra int a csökkenő olajár. A KBC Equitas egyenesen árfolyam-emelkedésre számít a részvénytől, bár a hosszú távú képet szintén nem tartja olyan rózsásnak. Mindenki szerint kockázatot jelent a csökkenő olajár.
Deviza / Áru Új kőolajlelőhelyet fedezett fel az OMW
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 12:18
Új kőolajlelőhelyet fedeztek fel a Fekete-tenger alatt kis mélységben, amelynek kitermelését 3-4 éven belül meg lehet kezdeni, mintegy 100 millió euró beruházással - jelentette be szerdán a román OMV-Petrom, az osztrák OMV csoport leányvállalata.
KKV Most privatizálnának az oroszok, amíg még lehet
Privátbankár.hu | 2014. május 18. 10:55
Annak ellenére, hogy Oroszország nemzetközi reputációjának enyhén szólva sokat árt az ukrajnai válság, a Rosznyefty közel húsz százalékát még az idén privatizálni akarják. Eközben Oroszországban idén stagnál a gáztermelés, és valamivel nő az olajtermelés, de később az is visszaesik. Lehet, hogy addig akarnak kiszállni, amíg még lehet?
Részvény / Deviza / Áru Most meg több milliárdos károkozással vádolják a Mol-t a horvátok
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 11:10
A Mol Nyrt. nem teljesítette az INA-val kapcsolatos részvényesi szerződésben vállaltakat, ezért a horvát olajtársaság 6,2 milliárd dollár veszteséget szenvedett el – közölte a Jutarnji list hétfői számában az AT&Karney és az Oil & Gas Consulting tanácsadó cégek által készített tanulmányra hivatkozva.
KKV Magyar cégbe fektet a Gazprom
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 10:03
Az energetikai óriáscég megvette az egyik kőolaj- és földgázkitermeléssel foglalkozó magyar vállalat részvényeinek felét.
Részvény / Deviza / Áru OTP-t és Magyar Telekomot is vettek nyugdíjasaiknak a gazdag norvégok
Eidenpenz József | 2013. március 12. 06:09
A gigászi méretű, 666 milliárd dolláros norvég állami nyugdíjalap tavaly enyhén csökkentette a magyar értékpapírok mennyiségét. Ezen belül túladott a magyar kötvényeinek kétharmadán, növelte viszont az OTP és Magyar Telekom-részvénycsomagjait. Fennállásának eddigi második legjobb évében 13,4 százalék volt a hozama.
Makro / Külgazdaság Az új horvát lelőhelyek sem pótolják az INA korábbi szíriai kitermelését
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 14:31
Az új horvátországi kőolajlelőhelyek jelentősen hozzájárulnak az ország ellátásához, de nem válthatják ki az INA szíriai olajkitermelését - mondta a cég kutatási igazgatója.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG