Korona
Részvény / Deviza / Áru Most a vírus miatt gyengült a forint, de nagy fordulat következhet
Eidenpenz József | 2020. február 28. 15:19
Míg tavaly és idén év elején a forint elvált a régiós devizákról és alulteljesítette azokat, az utóbbi hetekben változott a helyzet. A forint, a korona, a zloty és a lej nagyjából egyszerre gyengültek. Hosszabb távon a gyengülés lehet a jellemző, de egy hirtelen forinterősödésen sem kell majd csodálkozni – mondják elemzők.
Pénzügyi szektor Ekkora pénzt még nem látott Európa
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 15:15
A világon csak egy nagyobb pénzérme létezik a cseh csodapénznél.
Részvény / Deviza / Áru Mit művel a forint? Mi mozgatja a szálakat?
Eidenpenz József | 2015. október 28. 16:28
A forint híresen együtt mozog a lengyel zlotyval, ugyanakkor a zloty az utóbbi időben másként viselkedett. Mennyire járunk külön utakon, és mennyire együtt a többi feltörekvő piaci devizával? A magyarországi hírek, vagy a nemzetközi hangulat, kockázati étvágy mozgatja vajon az árfolyamot?
Részvény / Deviza / Áru A Szabó család képei – jé, végre egy érthető hitelszerződés!
Eidenpenz József | 2015. május 13. 06:08
Találtunk egy olyan hitelszerződésfélét, amely két oldalra elfér, minden lényeges információ rajta van, és mégis egészen jól érthető. A probléma csak az, hogy 1907-ben írták és koronára szólt, aminek értékét az aranyhoz kötötték. Mennyit érhet vajon egy korona ma, mennyit érhet az a hitelszerződés?
Deviza / Áru Nemcsak a forint, minden régiós deviza gyengül
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 6. 14:48
Nagy a valószínűsége annak, hogy az orosz hadsereg közvetlenül beavatkozik Ukrajnában, emiatt gyengülnek a devizák, esnek a tőzsdeindexek.
Utazás Te hány napraforgósban nyaraltál? Trükköznek a szálláshelyek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 09:49
A szálláshelyek új nemzeti tanúsító védjegyrendszerben kapnak minősítést - jogosulatlanul is használják a napraforgót, koronát, osztályt és csillagot.
Makro / Külgazdaság A szlovákok már szabadulnának az eurótól
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 12:02
Csak a szlovákok fele ragaszkodik ahhoz, hogy az országban továbbra is az euró maradjon a fizetőeszköz - derül ki a Market Research piackutató felméréséből.
hírlevél